Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
Jag kan bidra med receptet på mina pepparkaks cupcakes såhär i jultider. Här är receptet: http://salstamm.blogspot.com/2011/10/cupcakes-med-pepparkakssmak-test.html
Och här en bild.
Jag kan bidra med receptet på mina pepparkaks cupcakes såhär i jultider. Här är receptet: http://salstamm.blogspot.com/2011/10/cupcakes-med-pepparkakssmak-test.html
Och här en bild.
Tårtdekor var en mycket bra sajt. Det fanns mycket information där. Nu har jag bestämt mig för hur jag ska göra:
1. göra tårtbotten ett par veckor innan och frysa
2. ta fram tårtbotten och tina försiktigt en vecka innan, dela innan den är helt tinad. Nu gör jag fyllningen och bygger upp tårtan. Ställer in i frysen.
3. två dagar innan tinar jag i kylskåp och lägger på sugarpasten och dekorerar.
Jag har läst in mig på att det borde gå.
Jag får väl lägga upp resultatet här sedan.
Tack för alla tips!
I tidigare inlägg har jag ju berättat att jag ska göra en bröllopstårta. Jag är nu rätt så klar på hur jag ska få till det med all planering, vilka bottnar jag ska ha osv. Men nu skulle jag gärna vilja ha er åsikt om fyllningar. Tror ni att dessa passar ihop. Nedifrån och upp: Hallonmousse, vit chokladmousse och överst och ett tjockare lager limemousse. Hallon och vit choklad verkar vara en klassiker, men jag blir lite osäker på om limemousse passar in. Personligen är jag jätterädd för att chokladmoussen ska vara för söt, men de vill inte ha mörkare choklad och det är lite philladelphia i också, så det kanske blir bra.
Vad tror ni? Finns det andra kombinationer som skulle passa bättre ihop (tre lager)?