Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
Har ett recept på Mintchokladtårta med after eight, den är en dröm för chokladälskare!
Ingredienser:
200 g mörk choklad
200 g smör/margarin
3 ägg
2 ½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
Chokladglasyr:
25 g smör/margarin
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight
Ugnen på 175 grader, helst en form med löstagbar kant smörj den eller använd bakplåtspapper. Smält smöret på svag värme, bryt chokladen och låt den smälta i smöret. Låt svalna. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt mjölet och chokladblandningen(dvs smöret och chokladen) och rör till en jämn smet och häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca. 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad. Låt kakan bli kall.
Blanda smöret, grädden och after eight i en kastrull på svag värme, låt blandningen kallna och bli trögflytande innan du brer glasyren över kakan. Du väljer själv om du vill ha kakan kvar i formen eller ta lös den ur formen., jag föredrar själv att ha formen kvar då det är mindre risk att glasyren flyter av om den skulle vara för lös.
Sen kan du själv välja om du vill ha något mer på toppen, ev. skivad apelsin eller kanske hallon.