Inlägg från: snowstars |Visa alla inlägg
  • snowstars

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Jättefin!
    Tror du nån törs lägga in en gräddtårta bakad med kärlek efter något sådant där? Flört  Glad 

    Jag har bara gjort julgodis idag jag, och den enda sorten som skulle varit fin att fota blev så kletig att den inte var fotogenisk alls.. Tyvärr. Fotade nåt chokladgodis men.. Ja, det är ju bara choklad :P

  • snowstars
    Chicita skrev 2011-12-17 20:05:49 följande:
    Klart dom törs Skrattande
    Jag tycker nog att insidan räknas mer än utsidan. Både när det gäller bakverk och människor Tungan ute

    Vad har du gjort för godis då? Jag är sugen på att göra något, men det jag har gjort tidigare år har inte varit så poppis. Bara jag och svärfar som gillar marsipan nämligen Oskyldig
    Vi kokade kola (för första gången och det blev bra!), gjorde marmorerat chokladgodis och så några vita rutor med lingon i. Hehe, kommer inte ihåg vad de hette men det var grädde och vit choklad och så blandade man i lingon och minimarschmallows (stavning?). Hade blivit jättefina kort på dem om de inte hade blivit så kladdiga..
  • snowstars

    Hm, jag brukar nog få till det jag bakar hyfsat i alla fall.. Det beror väl på vad man har för kriterier ;)  Värst när jag bakar och håller på är att jag egentligen är rädd för ugnen och varma plattor och sånt som kan koka över.. Tyckte det var jättejobbigt med kolasmeten idag, kändes som den bara helt plötsligt skulle explodera, typ som ett vulkanutbrott.. Haha.

  • snowstars

    Kan ju bidra med något annat an babbel. Här är mitt marmorerade chokladgodis :)  Vit choklad + jordnötssmör och mjökchoklad + jordnötssmör (ska egentligen vara mörk men jag är fortfarande typ fem och tycker det blir för starkt ;) )


  • snowstars
    Chicita skrev 2011-12-17 20:55:06 följande:
    Vad gott det där såg ut Snowstars Skrattande
    Har du recept?
    Tack :)  Blev inte så marmorerat den här gången dock.

    200 gram vit choklad
    200 gram mörk choklad
    1 ½ dl jordnötssmör

    Smält den vita chokladen. Blanda ner en dl jordnötssmör. Häll ut i en klädd form.
    Smält den mörka chokladen. Blanda ner ½ dl jordnötssmör. Häll ovanpå den andra blandningen.
    Sen kan man röra om lite så man får marmorerat mönster. Låt stelna i kylen. Skär i lämpliga rutor.

    Tips:
    Jordnötssmöret ska vara saltat. Tycker jag. Det blir en liten kontrast mot det söta i chokladen.

    Det blir nougatkonsistens på dem men de smakar liksom salt och sött.. Jättegott. Och det blir ganska mycket också :)
  • snowstars

    Vi ska flytta i månadsskiftet och jag börjar fundera på om vi ska ha nån typ av "inflyttningsmingel" istället för en fest. (Nej, man måste ju inte ha en fest men typ alla våra kompisar har haft det så.. Ja.). Tänkte då ha bakat lite kakor, nåt matigt (kanske Chicitas isbrytare) och så en tårta?


     


    Vanlig gräddtårta kan jag ju baka, det är inga problem. Men jag tänkte att det kunde vara kul med en lite "roligare" tårta. Funderar på att bara göra en liten snögubbe och snöflingor som dekoration.


     


    Frågor på det:


    - Vad använder man för botten? (Ja, man gör som man vill men.. Tips?)


    -Vilken fyllning ska man ha? Måste det vara mousser med gelatin i? Förslag på smaker?


    - Vad täcker man med? Eller snarare - HUR täcker man så det blir snyggt?


     


    Har skummat tråden lite men kände ändå att jag behövde slänga ut dessa frågor.

  • snowstars

    Tusen tack, Chicita! Visste att det fanns såna inlägg men hittade dom inte. Har sparat dina instruktioner så får vi se om jag får användning för dom Har inte ens pratat med M2b om detta.


     


    Men man kan ju baka tårta i andra sammanhang annars.

  • snowstars

    Hehe, det gör ju det ;)


     


    En fråga till: ungefär hur mycket sugarpaste/marsipan behöver man för att täcka en vanlig tårta?

  • snowstars

    Hehe, kavla för tunt är nog liten risk, snarare tvärt om.


     


    Tack för hjälpen, jag återkommer när det är dags att baka.

Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm