Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
CaC skrev 2013-01-28 14:11:10 följande:
Ett litet inlägg bara.. (från en som läser till konditor just nu) Vaniljkräm + marsipan är ingen lyckad kombo = smält marsipan! Spackla upp tårtan med grädde så att marsipanen inte kommer i kontakt med vaniljkrämen. Marsipan smälter i kontakt med grädde också men inte lika fort. Alternativ pensla marsipanlocket med smörkräm/smör/olja (insidan då alltså) innan det läggs över tårtan. Lycka till! :)
Kan inte annat än hålla med här.. Under min konditorsutbildning fick vi lära oss att marsipanen absolut inte skulle komma i kontakt med vaniljkrämen och vi fick lära oss att spackla tårtorna med grädde.
Tror dock att vilken sorts marsipan man använder spelar stor roll samt kylförvaringen (bagerikylarna innehåller i regel inte allt annat som ett vanligt kylskåp gör + att de inte öppnas lika ofta). De färdigkavlade marsipanlocken från livsmedelsaffären tycker jag smälter oavsett hur/med vad man spacklar.. :)