Chicita skrev 2013-03-20 20:42:27 följande:
Ja nu vet du också varför småbakelser oftast är dyrare än hela tårtor
Jag har inte ens ätit macarons så jag kan tyvärr inte svara dig där. Men jag hoppas att någon annan vet.
Det jag skulle kunna tänka mig är att du kanske har fått fett i marängsmeten. Använd en metallskål när du vispar äggvitorna och var jättenoga med att torka ur både skål och visp med papper först så att det inte finns några spår av fett kvar.
Ja, fast i vårt fall så skiljde det inte så mkt mellan tårtan och bakselserna..inte så mkt som jag kan tycka att det borde göra.. Dom hade aldrig gjort minitårtor/bakelser innan, så dom beräknade priset utefter vad vi ville ha, så jag hoppas att dom inte har missbedömt det och vi får en prischock när dom probakat :O
Jag bakar alltid maräng i metallskål och är supernoga med att tvätta ur och torka, så det borde inte blivit fel där. Jag kör med ren äggvita, så det kan inte ha kommit in äggula i det heller. Men man kan ju aldrig veta helt säkert.
Tycker också att det är lite märkligt att dom blev så himla olika också.
Får hoppas på att det är någon här inne som brukar baka det:)