Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
Chicita skrev 2011-12-17 16:30:32 följande:
HejJag blev så nöjd och stolt med min senaste tårta så jag känner nästan att jag vill dela med hela världen

Men tanken slog mig - jag hade inte klarat att göra den om jag inte haft ett bra tårtbottenrecept som jag fått av Sofia (Dekoreramera), teknik som jag lärt mig av Gunilla Wall (tårt-DVD samt många mail med tips och råd), ett recept på vit chokladsmörkräm som jag norpat härifrån och framför allt Googles bildsöksfunktion där man kan få massor med inspiration.
Så jag tänkte att vi kunde inspirera varandra kanske?
Allt från bröllopstårtor till småkakor är välkommet.
Lägg gärna ut bilder och recept. Jag vill inte ha en tråd där vi ska "bräcka" varandra. En enkel gräddtårta bakad med kärlek är precis lika mycket värd som en avancerad tårta med sockerblommor och svår spritsteknik.
Vad har du för tips och tricks?
Hur blir dina bullar "världens godaste"?
Här är i alla fall mitt senaste mästervärk (som jag brukar kalla dom eftersom vissa tårtor inte bara är glädje med, utan många kan till och med göra mig frustrerad, arg och upprörd och sluta i stresshuvudvärk).
Tack Google för inspiration

Chicita skrev 2011-12-17 16:30:32 följande:
HejJag blev så nöjd och stolt med min senaste tårta så jag känner nästan att jag vill dela med hela världen

Men tanken slog mig - jag hade inte klarat att göra den om jag inte haft ett bra tårtbottenrecept som jag fått av Sofia (Dekoreramera), teknik som jag lärt mig av Gunilla Wall (tårt-DVD samt många mail med tips och råd), ett recept på vit chokladsmörkräm som jag norpat härifrån och framför allt Googles bildsöksfunktion där man kan få massor med inspiration.
Så jag tänkte att vi kunde inspirera varandra kanske?
Allt från bröllopstårtor till småkakor är välkommet.
Lägg gärna ut bilder och recept. Jag vill inte ha en tråd där vi ska "bräcka" varandra. En enkel gräddtårta bakad med kärlek är precis lika mycket värd som en avancerad tårta med sockerblommor och svår spritsteknik.
Vad har du för tips och tricks?
Hur blir dina bullar "världens godaste"?
Här är i alla fall mitt senaste mästervärk (som jag brukar kalla dom eftersom vissa tårtor inte bara är glädje med, utan många kan till och med göra mig frustrerad, arg och upprörd och sluta i stresshuvudvärk).
Tack Google för inspiration

Jag har en fråga till dig och alla andra som är så duktiga. Hur gör man när man som du här i bilden har två tårtor ovan på varandra alltså en våningstårta utan mellan pellare. Gör man klart den understa tårtan med lock och allt? och hur lyckas man att inte kladaner den understa. Hade tänkt använda marsipanlock, Det är en gluten och mjölkfri tårta är det något extra och tänka på då.
Är väldigt tacksam för svar-