Inlägg från: lurigmumin |Visa alla inlägg
  • lurigmumin

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Sara 120707 skrev 2012-08-10 20:03:37 följande:


    TAADAA!!


    Min första sugarpaste/våningstårta!


    Va fin den blev! Ser absolut inte ut som det va första gången! Snart ska jag också våga mig på att testa att göra en...
  • lurigmumin

    Eftersom det är här alla storbakare håller till frågar jag här:
    Vi ska ha en staplad tårta och jag funderar lite hur jag får tag på formar utan att ruinera mig. Tänkte alltså ge mig på att baka själv... Jag tänkte först en sexkantig men tror rund kanske är enklare. Tror ni att det går att övertala något bageri eller är det bäst att köpa på ebay? Svenska nätbutiker har ju också men då går det ju loss på ca 7-800

  • lurigmumin

    Är det någon som har ett bra recept på limemousse? Jag tänkte göra en tårta till vår 4-årsdag nästa helg och samtidigt testa några smaker till bröllopstårtan. Tänkte testa limemousse och kokosmousse.

    Jag har en chokladtårtbotten i frysen som jag kanske ska använda men det kanske passar bäst med någon annan botten?

  • lurigmumin

    Tusen tack! Tror du på neutralsmörkräm att spackla med eller smaksatt? 

    Ska nog ha en chokladbotten och två vanliga men denna gång ska jag inte göra misstaget att lägga chokladen för högt upp... Been there done that 

  • lurigmumin

    Är det någon som har lite erfarenhet av kokosgrädde och kan råda? Jag tännkte göra kokosfyllning i en tårta och funderar på att byta ut delar av vispgrädden till kokosgrädde. Håller den sig hård eller vattnar den ur om ni förstår vad jag menar?

  • lurigmumin
    Chicita skrev 2013-03-01 21:48:48 följande:
    Har aldrig provat. Men det låter intressant så det vill jag också gärna veta svaret på Glad
    Nu kan jag svara själv på det. Jag tyckte det funkade kanon! Min kokosmousse blev helt ok fast och supergod. Jag oroade mig för att den skulle vätska ur men det har den inte gjort än så länge. Bytte ut delar av vispgrädden mot kokosgrädde men nästa gånga byter jag nog mer om inte allt. 

    Nu ska jag snart ge mig på att täcka min första tårta med sugerpaste. Ska bli väldigt spännande!

    Visst kan man väl täcka och dekorera idag även om den ska ätas imorgon? 
  • lurigmumin

    fodrade med smörkräm men jag måste nog se mig besegrad. Kanske kavalde jag för tunt plus att smörkrämen inte varit helt bra. Såg att det runnit lite av locket nu men det är inga hål iaf förutom de som jag orsakade när jag la på.... ska lägga upp en bild sen.

  • lurigmumin
    Chicita skrev 2013-03-03 10:46:16 följande:
    Antagligen fick du inte smörkräm överallt. Så att fyllningen kom i kontakt med locket ändå.
    Det har hänt mig också... Det brukar mest bli pölar av smält socker. Jag har inte fått hål av det. Men det ser ju inte så kul ut med en tårta som har "fotsvett" Flört 

    Det är ju inget farligt i alla fall Glad 
    Skulle tro att det är så. Nästa gång ska jag använda en bred, smal tyll och spritsa på innan jag brer ut. Och så ska jag göra bättre smörkräm! Den slet liksom med lite av fyllningen så den kan nog ha blandat runt lite. Den blev lite grynig och inte så bradbar som den brukar bli. Hoppas det inte blir hål. Som tur är så är det bara vi och svärföräldrarna som ska äta den :)

    Dekorering nästa och sen ska ni få se "mästerverket". Hahaha 
  • lurigmumin

    Här är slut resultatet. Är ganska nöjd eftersom det var första gången jag gjort något med sockerpasta och typ min andra tårta någonsin Glad
    Två vanliga bottnar och en chokladbotten, limemousse och kokosmousse samt limesmörkräm är innehållet


  • lurigmumin

    Tack!

    Det blev tårtbak även denna helg faktiskt! Mamma fyllde år i veckan och hon fick en gigantisk chokladtårta. Det syns kanske inte så bra på bilden men den är verkligen helt enorm... 

    Chokladbottnar, chokladsmörkräm och hallonmousse. Supergod men mäktig



     
  • lurigmumin

    Jag har en liten fundering...  Om man vill täcka en staplad tårta men gärna slippa  marsipan eller sockerpasta, vad skulle ni göra? Har sett staplade tårtor täckta med marängsmörkräm. Hur kenpigt är det trot ni?
    Har ännu inte finslipat min teknik på att täcka med sockerpasta. Tror jag måste ha nåt bättre märke, vad brukar ni ha?

Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm