Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
Har lite funderingar kringa tårtor och ni i den här tråden verkar ju väldigt kunniga tycker jag :)
Min mamma ska baka våra bröllopstårtor och vi vill ha chokladbottnar o två fyllningar. Antingen vit chokladmousse och passionsfruktsmousse eller limecurd (något lite syrligare)
En annan kombination jag precis tänkt på är en mörk chokladmousse o en jordgubbsmousse på chokladbottnar.
Vilken kombination tror ni blir godast?
Vi vill att tårtorna täcks med vit marsipan eller sugarpaste. Om man har en "botten" överst på tårtan behöver man fortfarande spackla tårtan då med en smörkräm för att marsipanen eller sugarpasten inte ska smälta?
vart får man tag på sugarpaste nånstans? finns det i vanliga affärer, typ Ica?
Vi vill ha riktigt rosor att dekorera med på varje tårta...kan man sticka ner rosorna direkt i tårtan eller sätter man i rosorna i nå form av "behållare" som sen sticks ner i tårtan o vart finns dom att köpa isånnafall?
Undrar också vad de vita "kulorna" på bilden nedan är för något? Hittade bilden tidigare i den här tråden :)
Många frågor blev det o jag hoppas att någon har tid o lust att besvara dom :)