Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Hej
    Jag blev så nöjd och stolt med min senaste tårta så jag känner nästan att jag vill dela med hela världen Tungan ute
    Men tanken slog mig - jag hade inte klarat att göra den om jag inte haft ett bra tårtbottenrecept som jag fått av Sofia (Dekoreramera), teknik som jag lärt mig av Gunilla Wall (tårt-DVD samt många mail med tips och råd), ett recept på vit chokladsmörkräm som jag norpat härifrån och framför allt Googles bildsöksfunktion där man kan få massor med inspiration.

    Så jag tänkte att vi kunde inspirera varandra kanske?
    Allt från bröllopstårtor till småkakor är välkommet.
    Lägg gärna ut bilder och recept. Jag vill inte ha en tråd där vi ska "bräcka" varandra. En enkel gräddtårta bakad med kärlek är precis lika mycket värd som en avancerad tårta med sockerblommor och svår spritsteknik.
    Vad har du för tips och tricks?
    Hur blir dina bullar "världens godaste"?

    Här är i alla fall mitt senaste mästervärk (som jag brukar kalla dom eftersom vissa tårtor inte bara är glädje med, utan många kan till och med göra mig frustrerad, arg och upprörd och sluta i stresshuvudvärk).
    Tack Google för inspiration Flört


  • Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
  • Chicita

    Tack Glad

    Tårtorna är ju till för att ätas. Det är alltid kul att se reaktionerna på den som ska ha tårtan när man har gjort en till någon. Men det bästa finns ju innanför skalet så att säga Flört
    I den här var det hallonmousse och mörk chokladmousse med extra chokladbitar i, och vanlig tårtbotten (bakad på hälften dinkelmjöl och hälften potatismjöl).
    Och sen en smörkräm med vit choklad och philadelphiaost...

    På den här tårtan är alla dekorationer utom det gröna sjögräset (både dom långa smala grässtråna och den större håliga biten i bakgrunden) gjorda av marsipan.
    Om det är en sak som måste vara riktigt hård och riktigt tunn så gör man det i flowerpaste (en variant av sockerpasta som torkar och blir hård men skör). Sockerpasta finns med smak numer. Men den brukar ju annars smaka ungefär som marsmallows Glad
    Min favorit är den vita chokladpastan med vit chokladsmak.
    Så om det är gott eller inte är svårt att svara på. Vissa tycker att sockerpastan är jättegod, att den smakar som godis. Andra tycker att den smakar ingenting, och vissa känner bara sockersmaken.

  • Chicita
    snowstars skrev 2011-12-17 20:02:37 följande:
    Jättefin!
    Tror du nån törs lägga in en gräddtårta bakad med kärlek efter något sådant där? Flört  Glad 

    Jag har bara gjort julgodis idag jag, och den enda sorten som skulle varit fin att fota blev så kletig att den inte var fotogenisk alls.. Tyvärr. Fotade nåt chokladgodis men.. Ja, det är ju bara choklad :P
    Klart dom törs Skrattande
    Jag tycker nog att insidan räknas mer än utsidan. Både när det gäller bakverk och människor Tungan ute

    Vad har du gjort för godis då? Jag är sugen på att göra något, men det jag har gjort tidigare år har inte varit så poppis. Bara jag och svärfar som gillar marsipan nämligen Oskyldig
  • Chicita

    Låter gott Skrattande

    Jag är helt värdelös på kakor. Jag kan inte få till dom om så livet hänger på det Oskyldig
    Dom blir antingen lösa och rinniga och man får skopa upp dom på plåten innan man gräddar dom till en seg massa. Och om jag har i mer mjöl så smular dom så mycket att jag inte får till några sammanhängande kakor *hihi*

    När det gäller att göra godis så är jag lika clueless. Jag har fått till knäck nån gång och jag gjorde nån chokladtryffel med chili som var supergod, men den smälte bara man tittade på den *typ*

  • Chicita

    Jag har jobbat i snabbmatskök i två omgångar så jag är inte rädd för spisen.
    Är utbildad bilmek också så jag har svetsat och tagit "heta arbeten-certifikat" för sisådär 15 år sen också, så värme i sig är inga problem... *hihi*

    Det viktigaste är ju att det är ätbart (och hellst smakar gott *hehe*). Men när det gäller kakor så vill man ju inte ha utflutna stenkakor eller sånt som smular bara man andas på dom...

  • Chicita

    Vad gott det där såg ut Snowstars Skrattande
    Har du recept?

    Sara120707: Jag har också ett grymt recept på skurna pepparkakor. Det är ju så himla enkelt och dom blir tunna och härligt krispiga också Skrattande
    Och så slipper man stå och kavla deg i evigheter också *hihi*
    Men dela gärna receptet i alla fall. Jag kan verkligen rekommendera för er andra att baka skurna pepparkakor. Enkelt och supergott

  • Chicita
    AndroSid skrev 2011-12-17 20:54:16 följande:
    Åh du store... Ge mig! Tungan ute

    Själv bakar jag inte så jätteavancerade saker, blir väl som mest kanelbullar, bröd eller typ... ischoklad. Och det vet nog de flesta redan hur man gör Tungan ute
    Tja, men har du något bra knep på att få bullarna riktigt saftiga kanske? Flört

    Vad smart Sara120707 det har inte jag tänkt på Skrattande
    Bra tips
  • Chicita
    bridetobe2013 skrev 2011-12-17 21:01:40 följande:


    En liten jultårta bakad med kärlek Fylld med dumlefluff och hallonmos
    1/6 2013
    Vad fint Skrattande
    Låter smaskens också... Jag tror vi har samma blomsterutstickare, den funkar till massor av blommor (även som hår om man gör vissa gubbar *tips* )
    Hur har du gjort bokstäverna?  *nyfiken*

    AndroSid: Åh det kanske kan vara värt att prova. Du byter bara ut det rakt av eller ändrar du mängden eller något annat i receptet?
  • Chicita
    bridetobe2013 skrev 2011-12-17 21:35:10 följande:

    Beställde dom på tartdecor.se eller kakburken.se Är där jag beställer saker så ngn av dom är det


    Modellerar inte så mkt än men skulle vilja börja.. Ska bara hitta tid. Har gjort mmf att täcka tårtan med,,


    1/6 2013
    Ja jag beställer också där. Men inte sett den fonten Glad
    Brukade bara beställa av Sofia på dekoreramera förut, men hon har ju lagt ner så jag har inte så mycket val nu Flört
    Det har blivit mer och mer modellerande för mig, men jag är långt ifrån expert. En glad amatör på sin höjd *hihi*
    Men det är kul.
    Jag har inte vågat göra eget än, är så rädd att det ska bli bara kladd av det.
    Hur gjorde du?
Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm