Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
Men ja smakerna passar nog bra ihop. Även om jag inte tror att du behöver grädde om du har mousse i tårtan
När jag gjorde en HelloKitty-tårta häromdagen så köpte jag lakrissnören och använde istället för svart sockerpasta (eftersom jag inte hade sån hemma).
Så det kan väl vara ett alternativ om du inte hinner få hem svart sockerpasta
Bläh...
Födelsedagstårtan jag skulle ta med till nya jobbet blev en katastrof.
Pannacottan (som jag skulle ge en chans till) vägrade stelna i går kväll, så jag lät den stå över natten och tänkte att det väl var tiden som var problemet.
I morse var den precis lika rinnig.
Nu pratar vi konsistens som vaniljsås ungefär.
Så det var ju bara att skrapa bort det mesta, lägga tillbaka botten (som nu fick bli toppen) och dekorera bäst det gick.
Eftersom den är såpass blöt så spricker ju sockerpastan och det går inte jättebra att fodra med smörkräm.
(Jag spacklar alltid tårtan, inte locket för det blir så svårt att hantera ett kladdigt lock).
Men jag tror jag fick till det.
Dock är den ju sned och vind och inget att visa upp
Hoppas dock att mina nya kollegor ändå tycker att den är godtagbar.
Det är ju trots allt en tårta hur den än ser ut
Hej!
Jag skulle behöva hjälp...är det någon som har ett bra recept på smörkräm som man kan spackla tårta med. Glömde köpa florsocker...och har ingen philadelfia hemma heller...tänkte jag skulle slippa åka till affären igen...
Tack på förhand!
Enda anledningen till att man blandar ut smöret är ju för att det smakar inte så gott med rent smör.
Så bara du kan smaksätta det så det passar med tårtan så är det ju lugnt liksom
Fin drake Sara120707
Och din tårta var också bra gea
Ett starkt tips är att tunna ur rosens blad i ytterkanten för ett bättre resultat.
Man kan göra det rätt ok bara genom att pressa med fingrarna, men bäst resultat får man med en sån där skumdyna och ball-tool eller dogbone.
nixteina Till att börja med så måste man ha en skärfast fyllning om man ska ha en staplad tårta.
Dvs en lite fastare mousse eller liknande mellan tårtbottnarna.
Detta för att man sätter en typ av "osynlig ställning" i tårtan genom att använda "pinnar".
Man gör varje våning som en separat tårta som står på ett eget engångsfat (finns att köpa på tårtbutikerna. Pappersfat i guld eller silver. Men färgen spelar ingen roll för dom ska vara lika stora som tårtan så dom inte syns när man monterar ihop det).
Alla våningar utom den översta får sen pinnar (dowelrods) nedstoppade.
Så pinnarna funkar som stöd, så att inte tårtan rasar ihop.
Men om fyllningen är för lös så kan pinnarna börja glida inuti tårtan (har hänt mig en gång) och då rasar tårtan.
Om du ska göra tårtan själv och är osäker på hur du ska få till fyllningen så köp hem färdigt moussepulver från webbutikerna och använd det.