Emmalinnea skrev 2013-03-12 10:07:16 följande:
Såklart smaken är som baken
Själv tycker jag sp smakar så konstgjort även dom med smak speciellt Wiltons egna choklad sp.
Älskar dekorfondant
Visste inte ens vad det var innan många bakbloggare började skriva att det var deras favorit så man var ju tvungen att pröva
Vi borde skriva upp alla märken på sp,marsipan osv för att se vilka som alla använder och tycker godast! Det kanske dyker upp en ny sort man aldrig prövat eller de bästa recepten på marsipan och sådant?
Angående detta med band runt tårtan så har det aldrig varit ett problem för mig, bandet tar man bort innan man börjar skära i tårtan men även om man inte gör det så trycks det bara ner ju mer man skär i tårtan så det är inga problem det heller. Men jag tycker faktiskt också att pärlband är jättefint! Använde det på min dotters doptårtor
Tja nu var det ju inte själva problemet med att
skära tårtan jag tog upp i första hand
Utan att ett tygband med massa tårtkladd på mitt i den halvskurna tårtan inte ser så aptitligt ut.
Men att det kan bli problem att skära och lyfta bitar om dom inte tar bort bandet är faktiskt ett problem också.
Bara för att det funkar för vissa så betyder det inte att det funkar för alla.
Det räcker med att
en person får med bandet på spaden under sin tårtbit utan att märka det - för att hela tårtan ska åka i golvet.
Det
är jättesnyggt med sidenband på tårtan.
Men då är det bra om man har någon som finns med och plockar bort banden vartefter man tar av tårtorna för alla tänker inte på det och det
kan gå åt skogen.
Jag säger inte att det alltid gör det, men jag skulle inte chansat på mitt eget bröllop i alla fall
Jag har gjort en tårta med sidenband, och det är nog en av dom bröllopstårtor jag är mest nöjd med av alla jag gjort. Men dom hade någon som stod och skar upp tårtan till gästerna, så där var det aldrig något problem.
Jag kollade på den där sidan med dekorfondant och det verkar vara den enda sida som säljer det också.
Jag drar alltid öronen åt mig när det är massor med stavfel och man verkar ha använt google translate för att översätta. Det känns inte så seriöst då liksom.
Alla äter inte marsipanen heller, och jag skulle nog säga att minst 50% brukar lämna en stor del av överdraget (oavsett vad det är gjort av).
Om man vill ha lite koll på vad man har på sin tårta och vill undvika E-ämnen i så lång utsträckning som möjligt så kan man alltid göra egen sockerpasta.
Här finns ett rätt enkelt recept (som jag inte provat själv än i och för sig)
johannastartor.se/sockerpasta/
Det jag vill få fram är att det finns för och nackdelar med allt. Att sätta ett band på tårtan är inte en universallösning (säger inte att just du säger det, men det är många andra som gör det).
Och om inte basen under bandet är riktigt jämn och slät så kan bandet också förstärka det genom att inte ligga slätt emot, utan bubbla sig. Så det kan till och med se värre ut
med bandet som skulle dölja att man inte fick till överdraget ordentligt.
Det finns alternativ i alla steg när man gör en tårta. Olika överdrag att täcka tårtorna med (ta det som ni själva tycker smakar gott, för alla kommer ändå inte att äta upp allt). Man kan välja olika tekniker för att dölja saker som inte blev perfekta. Och ibland är det bättre att spritsa en bård längs basen på tårtan än att sätta på ett band eller göra en pärlbård.
För att få den snyggaste och bästa tårtan så behöver man vara flexibel och kunna ändra sig angående vissa saker i farten så att säga.
Ibland blir det inte som man tänkt, och då får man anpassa sig...
Att
alltid spackla med smörkräm håller jag med om.
Spackla hellre i onödan än att stå där med en svettig tårta sen som har små sockerpölar runt basen...