sommaren13 skrev 2013-04-24 16:08:32 följande:
Jag skulle vilja ha en tårta som ser ut som en vit prinsesstårta, men innehåller chokladsockerbotten, vit chokladmousse och hallonmousse. Nån som haft det? Lokalen vi hyr och där vi får köpa tårtan, säger att det inte är att rekommendera att ha ett lock på en moussetårta...
Vad säger era erfarenheter?
Jag har alltid mousse som fyllning i tårtan.
Jag har i och för sig alltid en tårtbotten högst upp och så måste man fodra med smörkräm eller i alla fall pensla locket väldigt noga med olja innan.
Sockerpasta (och ibland även marsipan, beror nog på sockermängden i marsipanen) kan smälta i kontakt med grädde nämligen. Och de flesta mousser som är skärfasta är baserade på grädde.
Man kan också basera på äggvita men då blir den inte riktigt lika fast...
Om inte moussen är fast så kommer den ju att bara säcka ihop och pysa ut på sidorna när man försöker lägga på locket.
Jag skulle kanske hellre valt att få tårtan täckt med vit choklad.
Den blir ju inte kritvit men ändå...