Inlägg från: Principisessan |Visa alla inlägg
  • Principisessan

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Veronica: hehe vad roligt. Jag ska göra en blixtentårta i helgen.

  • Principisessan

    Senaste tårtan blev en legotårta. Tycker den blev söt även om jag stör mig på att den inte är heeelt slät med det vita. Well well.. mer  övning så kanske det blir lättare. 

    Hur tjockt lager brukar du chicita göra med smörkrämen? 


  • Principisessan

    Ok, jo det är så jag brukar göra också, dock denna gång blev kakan lite väl smulig. Ad väl in den lite för kort tid i ugnen kanske.
    tyckte också gubbarna var roliga. Tänkte göra den i något ätbart också men hann inte.

  • Principisessan

    Jahapp, det här gick ju bra
    imorgon gifter vi oss och jag har gjort vårt tårta själv. Smakerna är verkligen helt underbara men något jag kanske skulle övat på var ju det där med att lägga kristyr snyggt. Speciellt man väljer att göra en tårta med mycket kristyr. Det blev bara värre och värre, så jag valde mellan 1, slänga tårtan ut genom balkongen. 2, ta ett glas vin och tänka "äsch, vi kommer ju ändå bara att äta upp den".
    Valde nr 2 och faktiskt så ser det lite värre ut på bild, än i verkligheten. Just på bild så blir det ju så otroligt tydligt med alla skavanker.
    Jag inbillar mig att det är så iallafall.



     
  • Principisessan

    funderade även på om jag ska skrapa av all kristyr och göra mängder med små vita blommor över nästan hela tårtan, så att den liksom blir översållad av blomster. Risken finns dock att det syns lite igenom nåt svart märke som blir kvar efter kristyer. plus att det förstås tar väldigt lång tid att göra massa blommor. 

    Vad tycker ni?  

  • Principisessan

    Ang färgen på kristyren hade jag i en hel burk svart karamellfärg i typ 2 dl florsocker och pyttelite limesaft (citronen var slut)

  • Principisessan

    Smart det där med tråden! Måste jag testa.. vart köper man annars en tårtsåg? 
    Gjorde igår en tårta till ett kalas med både släkt och vänner, så tårtan är lite större än vad de brukar vara. Tycker den blev rätt bra. Var lite meckigt att skära ut sugarpasten i vitt men tillslut så. 

    Tårtan har kladdkakebottnar, vaniljpannacotta, mousse med blandade trädgårdsbär, smörkräm och sugarpaste. 



     
  • Principisessan
    Chicita skrev 2013-09-12 16:56:07 följande:
    Jag googlade lite, och ett alternativ var att frysa in pannacottan så att den "blev som en puck" och så gick ju den att flytta över till tårtan. Men tipset var att vara 2 personer när man gjorde flytten sen Glad
    Jag har gjort pannacottan i en lika stor form. Har först plastat in ordentligt med plastfolie så det inte sipprar ut vätska någonstans, häll i den varma "såsen" och låtit stelna. När den sen stelnat helt har jag lagt den tårtbotten som ska vara under på pannacottan för att sedan vända på hela steken så att det blir åt rätt håll. 

    Vet inte om det finns något bättre sätt men det funkar och man behöver inte vara fler än en. :) 
  • Principisessan

    ja, och det har ju då varit en form med avtagbar kant (annars sipprar det ju inte ut vätska någonstans förstås :))

  • Principisessan

    Gjorde en tårta till dotterns 6-års kalas. Hon är väldigt inne på Monsters Highnu, så försökte få till rätt "stil" på tårtan :) 


    och så blev det en rät enkel men god tårta till jobbet, ska byta jobb och hade med mig fika på avtackningen 


     
  • Principisessan

    Chicita: hahaha fast dina ÄR ju jättefina. Tycker allas är det som lägger upp här :) 
    Ibland sitter jag och dreglar lite avundsjukt men blir avbruten av barnen och glömmer kommentera.

    Förresten, hur gör ni med era tårtor, gör ni egen eller köper ni sugarpaste? Brukar själv alltid köpa för att det känns bökigt att göra själv men det kanske inte är så vansinnigt svårt  

Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm