Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
Det finns svart marsipan att köpa på tex tartdecor.se eller kakaburken.se
Du kan även färga vit marsipan men det är svårt at få det ritkgit bra tycker jag.
Det finns svart marsipan att köpa på tex tartdecor.se eller kakaburken.se
Du kan även färga vit marsipan men det är svårt at få det ritkgit bra tycker jag.
Jag ska baka tårta till en kompis son. Den ska vara klar i morgon kanske ska tilläggas. Den ska innehålla Ahlgrensbilarfluff och jordgubsmousse. Jag har bara gjort fluff med chokladbas (reisen, after eight, dumle etc.) och då har det varit lite tjockare än grädde när det stått i kylen. Fluffen jag gjort nu är som en pannacotta i konsistensen. Ska den vara så eller jag gjort nåt galet?
Håller den ihop då?
Och vad är spackla i tårtsammanhang? Vad ska man spackla med och varför?
Ska ha en marsipantårta, så det gäller väl att den inte är för lös så att man kan forma marsipanen runt.. ?!
Men det funkar bra om man inte ska ha en våningstårta eller?
Tänkte göra flera marsipantårtor, men dom ska inte stå på varandra.
Bild på traktortårtan. Gjorde "vanliga" bottnar i långpanna, fyllde med ahlgrensbilarfluff (som inte blev fluff) och jordgubbsmousse, spaclade med grädde och täckte med marsipan.
Ursäkta röran runt omkring tårtan