Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Cakemaker skrev 2013-08-19 12:49:27 följande:
    Ja helt sant! I den där tårtan var det typ 5 cm ljus botten varvat med kanske 1 cm vanlig smörkräm...i hela tårtan. Kul! :p Dom har ganska fasta bottnar så att dom ska gå att "skulptera", känns som att det blir en väldigt torr tårta.
    Ja det är säkert därför som så många konditorier säger att dom inte kan göra såna här staplade bröllopstårtor.
    Dom vill inte ta typ 8 sockerkakor och stapla på varandra med lite smörkräm emellan... Och det är så dom tror att man måste göra. 
  • Chicita
    Cakemaker skrev 2013-08-19 14:02:42 följande:
    Ja precis! Beställde ju en staplad tårta som bröllopstårta...va ingen höjdare men men =/ Tror att det är få kondis som har kunskap om hur man gör. Alla använder ju bara tårtställningar.
    Jepp... Jag erbjöd mig att komma in och lära några av bagerierna hur jag gör, men det ville dom inte. Så då tycker jag att dom får skylla sig själva om någon ibland beställer en tårta av mig istället för av dom Flört
  • Chicita
    Cakemaker skrev 2013-08-19 14:55:08 följande:
    Haha, ja dom är som dom är de flesta konditorer. Dom vill ha det på sitt sätt för så har man alltid gjort! Skittrist! Som på stället jag hade praktik, han som har ansvar för tårtor gör bara såna där klassiska grejer liksom, inget utsvävande så jag har fått många kunder därifrån när jag har blivit rekomenderad av några som säljer över disk där ;)
    Ja det ska vara prinsesstårta eller gräddtårta med jordgubbar och gelé på toppen eller om man vill vara lite hip och inne så kör man på moussetårtor Tungan ute
    Nya idéer... nej jisses... Sånt kan man ju inte ha, det kommer aaaaaldrig att sälja något Flört
  • Chicita
    Cakemaker skrev 2013-08-19 20:13:14 följande:
    Exakt. Och gärna nån sån där lite äldre, typ Oscar II tårta eller dyl. Varför ändra på ett vinnande koncept liksom? :P Gissa vad som sålde de dagar man skojade till det lite genom att byta färg på prinsestårtorna ;)
    hehe ja jag kan tänka mig det... 
    Om det är något annorlunda så kan någon impulsköpa en tårta till fikat på jobbet liksom om dom bara sprang förbi lite snabbt på lunchen...
  • Chicita
    Cakemaker skrev 2013-08-20 11:22:03 följande:
    Precis! Eller om man är där och ska köpa nåt och sen ser nåt som ser roligt ut, då kanske man tar det också bara för att liksom :) Men men...Nä man skulle få komma in på nåt ställe (och jobba) där man verkligen får göra sin egen grej!
    Jag skulle gärna öppna något eget men det finns för många konditorier i den här stan redan så konkurrensen är för stor. Och så har jag ingen utbildning i botten heller när det gäller konditori Obestämd
  • Chicita
    Cakemaker skrev 2013-08-20 16:37:06 följande:
    Ja det vore kul att ha eget, med egen prägel, egna lokaler och så. Men det är lika här, finns redan så det räcker och dessutom är det väl inte toppentajming att strata eget med två småbarn :P Har ingen lust att jobba konstant i ett år eller mer för att kanske gå med vinst =/
    Nej man blir ju väldigt låst om man har eget. Man måste ju nästan jobba 6 dagar i veckan mer eller mindre dygnet runt utan semester eller sjukdagar om man ska klara uppstartsperioden, och det är jag inte villig att göra
  • Chicita
    Cakemaker skrev 2013-08-20 19:04:08 följande:
    Nej precis. Känns inte värt det om det inte är säkert att det kommer funka för företaget i längden. Men det vore kul att ha nåt typ av kök så man kan ha nåt litet företag, typ göra specialtråtor och sånt emellanåt. Inte behöva livnära sig på det liksom men ändå ha med det på nån kant i livet :)
    Ja jag funderade om vi (den dagen vi bygger nytt garage) ska inreda ett kök med ordentlig ugn, en stor bänkskiva i marmor eller granit som man kan kyla underifrån och en rejäl kyl Solig
  • Chicita
    Cakemaker skrev 2013-08-20 22:43:48 följande:
    Ja det vore ju nderbart att ha sånna resurser i sitt eget hus! :D Åh, vill ha hus! Själv får jag klara mig i pytteköket nr. 1 med typ en bänkskiva (i modell diskbänk) som är kanske 1,5 m :P Inte mycket att hurra för.
    Nej men det är rätt otroligt hur långt man kan komma på väldigt begränsad yta Skrattande
  • Chicita
    Cakemaker skrev 2013-08-26 13:27:56 följande:
    Tårtan som gjordes till dotterns 4-årskalas igår :) Önskemål var Spiderman, jordgubb och vanilj. Så fyllningen blev jordgubbsmousse med färska jordgubbar i och gräddkräm :)
    Skulle egentligen gjort en födelsedagstårta till mig och maken som precis fyllt år. Men jag har jobbat så jag har inte hunnit.
    Nästa projekt blir nog istället tårtan till babyshower som jag har fått beställd till mitten av september Glad 
  • Chicita

    Det såg gott ut daniiel 

    Tipsa gärna om receptet på brödet och hur du gjorde regnbågssmörkrämen (jag har en teknik själv, men alltid bra att höra hur andra gör) Glad 

Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm