Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
Nu vet jag inte om jag håller till i helt fel tråd :)
Jag har inte något tips att dela med mig av med undrar om ni vill hjälpa mig..
Jag ska bara småkakor och har nu fått in "anmälan" om både gluten- och mjölkproteinallergi så jag har köpt mjölmix som är både gluten- och mjölkfri och mjölkfritt smör - så långt är jag med.
Men är det bara att byta mjöl mot mjölmix rakt av eller hur funkar det.
Har försökt att googla men hittar inget riktigt bra svar, eller så använder jag fel sökord :)
Hoppas ni har nåt bra tips till en helt novis på ämnet :)
Min ena svägerska är glutenintollerant och hon säger att man i princip kan byta ut mjölet bara, men att man ibland kan behöva ha lite mer eller lite mindre beroende på receptet och vilken typ av ersättningsmjöl man har.
Så mitt råd är att baka en halv eller en kvarts sats precis efter receptet (fast med utbytesalternativen) och provsmaka.
Tänk bara på att i vissa gluten-ersättningar så kan det vara mandelmjöl. Och då kan inte mandelallergiker (och vissa nötallergiker) äta kakorna istället...