Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Nu har min "huvudtärna" (jag hade egentligen ingen sån direkt, dom var lika mycket värda båda två. Men tärna nr två vart ju inkastad efter att jag tagit bort en annan så hon var liksom inte med från början och tog alltså lite ett steg tillbaka och lät den här tjejen skina lite extra)... tagit examen som sjuksköterska.

    Så i helgen är vi uppbjudna på lite smörgåstårta och hon frågade om jag hade lust att baka en tårta åt henne.
    Jag funderar på att använda stracciatellamousse och jordgubbsmousse i tårtan, vanliga vaniljbottnar och försöka göra dekorationerna som en sjuksköterskeuniform med stetoskop och namnskylt. Jag hoppas att jag klarar av det bara Glad
    Lägger in en bild när den är klar på fredag sen...

    Men om någon har lite tips på hur jag kunde dekorera den annars så tar jag gärna emot dom

  • Chicita
    Tinzi skrev 2012-01-20 22:24:06 följande:
    En fråga..hur gör ni för att inte kanten nere ska bli så FUL (jag köper oftast färdiga överdarg från Ica) snittar ni på sidorna eller hur gör nertill?
    Man måste sträcka locket. Därför gäller det att det är väl knådat och elastiskt och inte allt för tunnt. Dessutom måste ju fyllningen vara skärfast om den ska tåla att man drar i locket och slätar ut det vartefter med händer eller ett utslätande verktyg.
    Alternativet är att man fryser tårtan och klär den när den är fryst, eller klär en form så man kan pressa det slätt i och sen bygger tårtan uppochner i formen alltså.
    Detta funkar bäst på figurtårtor Glad
  • Chicita
    lilla smulan skrev 2012-01-21 02:35:59 följande:


    Här ar en tårta jag gjorde till min syster när hon hade fest på sitt jobb.
    Den här var jättefin Glad
    Sara 120707 skrev 2012-01-22 19:28:37 följande:

    Chicita:


    Najs!!


    Tack Skrattande
  • Chicita
    Cattis77 skrev 2012-01-22 20:03:13 följande:
    Gjorde denna tårta till min bror då han gifte sig:


    Du har inte en bild där man ser tårtan lite bättre? *nyfiken* Flört
  • Chicita

    Ja hemgjord tårta är oftast både godare och finare tycker jag...
    Även "misstag" är ju då gjorda med kärlek och omsorg och alltså mer värda Glad

  • Chicita
    lilla smulan: Ja och det är så kul att se och inspireras av andras bilder också Skrattande
    Något jag har märkt när jag ska göra någon ny grej som jag inte försökt mig på förut... Om jag googlar efter bilder på tårtor i det temat så kommer det upp både såna där otroligt snygga som jag inte har en chans att komma i samma nivå som. Men också riktiga amatörtårtor (och nu säger jag inte det med meningen att det ska vara något fel i det, det är ju det som gör dom charmiga). Och då får man både något att sträva efter, samtidigt som man kan bli lite lugnad av att se dom som kanske inte har blivit jätteproffsiga... Solig

    Fina tårtor bridetobe2013 Solig
  • Chicita

    Vill du ha en riktigt vit kant så är det i princip kristyr som gäller. Och det kan du ju göra på många olika sätt.
    Vatten och florsocker eller
    äggvita, florsocker och lite ättika eventuellt

    Men annars gillar jag en vit chokladsmörkräm som jag fått recept på här inne. Men jag minns inte av vem...
    1 del vit choklad
    1 del osaltat smör
    1 del philadelphiaost.

    (jag använder den för att fodra tårtorna med men den går att spritsa så länge man inte låter den kallna för mycket)

    Jag smälter smöret i micron, och lägger sen i den vita chokladen och rör tills det smält av restvärmen från smöret.
    Sen vispar jag ner philadelphiaosten.
    Dels ger vispningen lite volym och dels ser det till att smeten blir väldigt jämn.

    Men om man är noga att sträcka locket och släta ut när man lägger på det så blir det jämt och fint när man skär av det sen.
    Jag använder en pizzaskärare som jag sätter i princip lodrät, men lite lutande in mot tårtans nedre kant (bara så att jag inte skrapar i locket med skäraren) och sen rullar jag runt tårtan.
    Om man inte låtit locket sträcka ut sig tillräckligt och stanna där så kan det hända att det drar tillbaka sig lite (det är ju elastiskt) men om man ger det lite tid innan man skär så brukar det gå bra Glad

  • Chicita

    Just nu står en vanlig hederlig sockerkaka i ugnen.
    Inget speciellt alls, men ack vad gott det är med en bit färsk, mjuk sockerkaka till kaffet sen Glad

  • Chicita
    MySweetShadow skrev 2012-02-05 23:26:36 följande:
    Jag har precis provbakat inför vårat bröllop! Solig
    Bakade vaniljmuffins, fyllda med limecurd med vitchoklad frosting. Vart supergott!! Funderar på om vi ska ha 2 olika sorters cupcakes bara... Men undrar vad andra smaken ska vara. Har ni några förslag?

    Funderar på hallonmuffins med vitchoklad frosting, eller kanske jordgubb?!
    hallonmuffins med mörk choklad-frosting så blir det en fin kontrast och samtidigt ett komplement till de med limecurd Glad
Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm