Tips och recept
Jag är intresserad av att få lite tips och recept på olika maträtter man kan ha i en buffé till bröllop.
Vi blir ca 60 gäster, kan vara bra att veta.
Skicka massvis så man har tid att provlaga och smaka på maten!!
Jag är intresserad av att få lite tips och recept på olika maträtter man kan ha i en buffé till bröllop.
Vi blir ca 60 gäster, kan vara bra att veta.
Skicka massvis så man har tid att provlaga och smaka på maten!!
Inkokt lax http://salstamm.blogspot.com/2011/12/inkokt-lax-och-ostkaka.html
kokt potatis till och en sauce vert till http://www.recept.nu/1.129255/anna_och_fanny_bergenstrom/saser_marinader/ortagardssas_sauce_verte
Dubbelmarinerad oxfilé http://www.ica.se/Recept/dubbelmarinerad-oxfile-338688/ (det går att göra på fläskfilé också, men då får man steka den lite till). Till det en potatisgratäng. Vi köpte faktiskt just potatisgratängen till vårt bröllop, men prova ut den innan så att du får tag i en god, en del är jättegoda, andra tvärtom .
Pastasallad som jag fått mycket beröm för http://www.recept.nu/1.309262/christian_campogiani/sallader/pasta_nudlar/pastasallad_med_gorgonzola
Västerbottenpaj (kan bli ännu godare med Svecia):
1. Gör en traditionell pajdeg, grädda 15 min i ugnen.
2. Riv västebttenost och lägg i pajskalet, (kan vara gott med lite fräst charlottenlök i också)
3. Blanda 3 ägg och 3 dl av hälften grädde och hälften mjölk.
4, Grädda i ugnen ca 35 min
På mitt egen bröllop hade jag minivästerbottenpaj med räkröra, parmesanchips och portvinsgelé, citron och dill. Säg till om du vill ha recept på det, men du kanske inte vill ha portionsformar på en buffé
God chokladpanna cotta (som fick beröm på bröllopet) http://salstamm.blogspot.com/2011/11/chokladpanna-cotta-med-hallongele.html med vit chokladdekoration http://carinpeter.blogspot.com/2011/08/3-dagar-kvar.html
Några ostar är gott på en buffé tillsamans med fikonmarmelad (och kanske päron eller röd paprika) och ett par sorters kex.
Sen tycker jag att vanliga rosenbröd som man tar ut med kakmått (hjärta är fina bröd. Sök bara på rosenbröd.
Sen tycker jag att vanliga rosenbröd som man tar ut med kakmått (hjärta är fina bröd. Sök bara på rosenbröd.
Jag gjorde dem en vecka innan och frös in, funkade bra.
Tack för toppen tips!
SKaldjurs Lassange 6-8 pers blir bara godare om man inte gör den samma dag
1 burk skalade räkor (inte de som smakar papper utan handskalade)
1 ask med färsk bladspenat
Västerbotten ost på toppen av lassangen
Tomatsås
1 burk krossade tomater
2 hackade lökar
1 hackad vitlöksklyfta
3 msk balsamvinäger
Salt och peppar
Låt gärna puttra länge
Vit sås
5 dl grädde
3-4 msk hummerfond från bong
Redning så att såsen blir tjock
Sen tar man bara färska lassange plattor och varvar som en vanlig lassange, tomatsås räkor och spenaten och hummersåsen
200 grader i 25 min mitt i ugnen
Sparris soppa 4 port.
Färdig 5 dl grön sparris soppa tror det kan vara kelda som gör den
2 dl grädde
2 charlotten lökar fin hackade
1 pressad vitlöksklyfta
½ hönsbuljong tärning
Fräs löken i lite olja häll på soppan och låt kocka ihop med buljongtärningen, innan servering häller man i 2 dl vispad grädde (om man vill)
Sen tycker jag att vanliga rosenbröd som man tar ut med kakmått (hjärta är fina bröd. Sök bara på rosenbröd.
Vilken härlig idé med hjärtan
I julas gjorde jag en Potatis och morotskaka till julbordet. Den fick väldigt mycket beröm och var super god och enkel att göra. Och kan givet vis ätas året runt ;) Jag har dock inga mått utan man får gå lite på känsla.
Grovt rivna potatisar(fast sort) och morötter. Detta brukar jag göra i matberedare, då kan man enkelt gära till många.
Krama ur så mycket vätska som du kan. Blanda det med ägg(ca ett ägg till en pajform), lite grädde/matlagningsgrädde, riven ost (gärna en stark sort tex västerbotten) salt och peppar.
Tryck ut detta i en pajform eller annan ungsfastform, så det är ca 1.5-2cm tjockt lager och grädda i 200grader tills det fått lite färg och stelnat till.
Det ska bli så man kan skära som pajbitar utan att det faller isär.
I julas gjorde jag i folieformar en dag i förväg och tog med och värmde upp på plats. Det borde inte vara några problem alls att frysa in och sen värma upp. De behöver inte vara jätte varma utan är goda ljumna med.
Har även recept på en god sallad som är enkel att göra.
Färsk spenat/baby spenat. Skölj och försök få ut så mycket som möjlig av vattnet.
Filea och dela apelsin i lagom bitar, Skiva rödlök mycket tunnt, Rosta valnötter i en torr stekpanna och strö över (jag har gjort med valnötter och solroskärnor, är säkert gott med pumpafrön, sesamfrön eller annat om det är någon med allergi mot nötter) Precis innan man serverar så häller/droppar man över en vinegrett dressing (olivolja och balsamvinäger, salt, peppar och ev torkade örter)
man kan ju göra alla stegen dagen innan och sen lägga upp det precis innan servering. Man kan även lägga upp allt dagen innan men tänk på att inte ha på dressingen förens precis innan.