Inlägg från: Sparriskarro |Visa alla inlägg
  • Sparriskarro

    Någon som gifter sig under juli 2013 ???!!!!

    pamjofre skrev 2013-06-03 12:33:10 följande:
    Jag fick min möhippa i lördags! Verkligen en helt fantastiskt dag. Om ni vill kan ni läsa om den och se lite bilder i tråden "Bröllop 27 juli 2013". 
    Läste om din Möhippa. verkar som en riktigt bra en Skrattande du var grymt snygg i din rosa kanindräkt!
  • Sparriskarro
    Pagnie skrev 2013-06-04 16:54:42 följande:
    åh vad roligt. det är ju så underbart att få testa sin klänning med allt till. man känner sig så vacker. snart smäller det. man börjar bli lite nervig faktiskt.
    Skojar inte! känns så pirrigt nu... allt börjar kännas på riktigt och på nått sett har de senaste 10 månaderna gått så jäkla fort! tänk då hur fort bröllopsdagen ska gå?! Det gäller att njuta och insupa varje sekund!
  • Sparriskarro
    Juli2013 skrev 2013-06-04 20:50:49 följande:
    Sparriskarro: vi ska också gå in till Pachabels Canon, jag älskar den, får tårar i ögonen bara jag hör den :)
    Visst är den så sjukt fin! har älskat den i flera år. fick dock tråkiga besked idag när vi träffade prästen om inte musikern kan spela den på orgel eller piano så är det kört. då måste vi ta någon annan låt...Gråter
    Håll alla tummar och tår!
  • Sparriskarro
    CoG skrev 2013-06-04 21:02:05 följande:
    Vilken vacker brud du kommer att vara på er dag!

    Vi har inte spikat psalmerna än..
    Men ingångslåt blir "Du är allt" som vår solist får sjunga.
    Och sen vill vi gå ut till "Underbart" med (Kalle Moareus) på Orgeln

    Då blir det vackert då vi går in och lyckligt och glädjefyllt då vi går ut :)
    Tack snälla rara!
    Jag skulle också vilja göra något sånt. får ser vad det slutar nu när vi ev inte får ingångslåt som jag tänkt... Men än har jag inte givit upp hoppet...Glad
  • Sparriskarro

    Ikväll var vi och träffade vår präst och såg kyrkan för första gången. kyrkan såg ut som på bilderna. ljus och fin och inte så sor utan det känns personligt och trevligt.

    Prästen var gullig men ganska bestämd. Både jag och min m2b är lite skämtsamma av oss och jag fnissade en del det verkade hon inte alls vara med på inte för att hon vart sur heller...

    ledset dock att jag ev inte får den ingångslåt jag tänkt men jag ska ringa till musikern som har sista ordet. Sen ville hon trycka in 3 salmer fast vi har två sololåtar.... men vi kompromissade till två salmer.
    Vi fick träna på att säga våra löften och gick igenom hur allt skulle gå till. Det var en sjukt overklig känsla att stå där och hålla i ringen och lova evigkärlek till varandra. Jag hade gåshud och gråtklump i halsen... Bådar inte gott, Blir storböl på bröllopsdagen. Vad jag än gör får jag inte titta på mamma för hon grinar bara jag pratar om bröllopet... Vi är lite överkänsliga. *hahaha*
    Redan innan vi kom hem hade vi dock glömt bort både när vi skulle stå åt det ena eller andra hållet och när vi skulle kyssas för att inte tala om ordningen... jag hittade dock en bra sida  där det stod typ.
    www.svenskakyrkan.se/default.aspx

    1 månad och 2 dagar! Helt sjukt! sen är jag FRU!

  • Sparriskarro

    Svarar till alla i ett och sammainlägg.

    @Juli2013
    ring pastorsexpiditionen och be om prästensnummer om du inte redan har det. Jag ringde vår präst (för jag kan inte vänta) *hehe*

    @ juli2013 och
    @Pagnie
    och
    @MeaJ
    Det är egentligen inte någon panik att ha träffen långt innan för de man gör är att prata lite om hur man träffades och sitt förhållande i stora drag. sen går man igenom vad som kommer hända och vi fick även öva på att avge våra löften. Men det som kan vara bra att förbereda innan är vilka 3 psalmer ni vill ha och om ni ska ha solomusik. tänk på vad ni vill ah till in och ut musik och ev. prata med musiker/kantorn innan om det är kort med tid mellan prästträffen och er vigsel.

    @Juli2013
    Hahaha håller med, det är väl hennes jobb. så hon får öva Flört

    Åååå va kul med Möhippa. jag tror min också kan vara i helgen. jag hoppas det för jag vill inte vänta längre! Vi får hoppas helt enkelt!

  • Sparriskarro
    eddan skrev 2013-06-05 21:34:49 följande:
    sparriskarro - glömde ju skriva men jättevacker klänning :)Jaha ska man träffa kantorn också? Eller är det mer om man själv vill :)  
    Man måste inte träffa Kantorn. det är upp till en själv. men du behöver lämna musikönskemålen och det kan ibland prästen ta emot. men vår ville att vi pratade med kantorn direkt.
  • Sparriskarro

    Tack Alla för de fina kommentarerna om minklänning. värmer i hjärtat Hjärta

    I natt drömde jag ytterligare en mardröm och alla går i samma tema. att min M2B inte vill gifta sig/säger nej eller att han är sur och upprörd över något... Känns jätte jobbigt!

    Jag hoppas det bara är mina dumma bröllopsnerver... Rynkar på näsan

    En bra sak. jag har ätit LCHF i 3 veckor nu och rört lite mer på mig (inte mycke mer men lite) det har resulterat i att jag gått ner 3kg och minskat midjan med 2 cm. Är skit nöjd! Nu börjar jag känna mig nöjd igen med min kropp. Det är jätte skönt!

    Hur kommer ni göra med riskastning. Jag har hört att man inte ska kasta vanligt ris men här på BT står det på flera forumlinlägg att det är en myt. min M2B vill inte ha såpbubblor (då han tycker det är töntigt) Hur ska ni göra?
    (det är ok för kyrkan att man kastar ris el. liknande utanför.

  • Sparriskarro
    anotherplace skrev 2013-06-07 23:42:35 följande:
    Det med prästen vi kommer få träffa våran präst den 23/7,, bröllopet är den 27/7!!! Så sent tycker inte jag att ni fått träffa era präster!!
    SOm sagt tror att dte är väldigt olika när man träffar prästen. så va inte orolig. men jag skulle ta fram psalmer och tänka på musiken så ni vet hur ni vill ha det. så det är klart innan...
  • Sparriskarro
    Kago09 skrev 2013-06-07 19:41:55 följande:
    Vad duktig du är sparriskarro, kämpar själv och skulle vilja går ner 3 kg till till bröllopet då är jag nöjd men helst 6 kg om man får drömma men det är ju snart så kanske lite omöjligt! Har hittills gått ner 23 kg så ska inte klaga!

    Jag har också mardrömmar om bröllopet men mina har mest handlat om att vi glömmer saker. Glömt betala lokalen, glömde fotografera oss efter kyrkan, glömt köpa ringar m.m.

    Vi kommer också ha bröllopsbubblor då man int5e får ha ris, vi ska gifta oss i en slottskryka så på borggården får man ej kasta ris eller annat men bubblor gick bra har dem sagt :0)

    Ikväll blir det mys med att göra frågor till tipsrundan och klubba bordsplaceringen...
    Hur går det för er andra?
    Kram 
    Tack :)
    Jag har alltid varit pinsmal men sen jag sålde min häst förra året har jag exploderat (enl. mig) så det känns skönt att komma tillbaka i ett mer normalt tillstånd där jag själv kan acceptera hur jag ser ut.

    Otroligt imponerad! 23 kg! fantastiskt! bra jobbat du ska vara så stolt över dig själv!!!
  • Sparriskarro

    @anotherplace

    det låter bra Glad

    Jo vi har kommit ganska långt tror jag.
    alla kläder utom mina till bröllopsnatten är klara och m2b skjorta. Tärnklänningar och slipsar till bestmans klara.
    träffat präst har vi gjort och vartin inne för fin justeringar på klänningen.

    Detta är klart:
    kyrka
    lokal
    dekorationer
    Bukett och blommor
    Tårta
    Catering
    mat utöver catering bestämt
    Dryck
    bordsplacering
    pslamer
    solist bokad
    frisör/smink bokad
    fotograf bokad

    halvklart:
    Festprogram
    inhandlingslista
    placeringskort
    vigselprogram
    toalettkorg

    kvar:
    alla inköp som tex vickning
    prata med katorn
    provsmaka tårtan
    välja fotoplats
    möte med dj och serveringspersonal
    få hem klänningen (igen)
    prov frisering och smink

  • Sparriskarro
    anotherplace skrev 2013-06-09 16:51:20 följande:
    Åh vad mycket ni hunnit med :) vi har knappt börjat, eller nu idag pyssla jag fram hur vår bordsplaceings kort ska se ut :) ska göra alla själva, Vigselprogram kan vi ju tyvärr inte ge ut ngt, beror ju helt och håller på att vi träffar vår präst så sent, å har ingen egen skrivare annars kunde man ju förberett! Så vi skippar det helt enkelt, Bukett är klar, Lokal Kyrka Haha alt annat är väl halvklart le ah klart men inte inköpt ;)
    det kommer falla på plats på sluttampen... va inte orolig för det :)
  • Sparriskarro
    Pagnie skrev 2013-06-09 19:42:04 följande:
    hej flickor. nu har vi varit en hel helg hemma i dalarna och jag vart totalt överraskad med min möhippa. anade verkligen ingenting och lär ha sett ut som ett fån när dom kom där på morgonen och kidnappade mig. roligt så hade dom klätt sig i temafärgen för bröllopet och hade gjort trerätters mat. dom gjorde persisk mat eftersom min man är iranier. och ingen av dom är själva det så jag är sjukt imponerad av dom. så duktiga.

    man fick skämma ut sig rejält och dricka bra mycket med alkohol och fan vilka fula kläder jag hade. men det var såååå roligt. ;)
    Guu va roligt! har du några bilder?
    va kul att de fixat med middag och kläder i ert tema, skit kul!
  • Sparriskarro

    Hej allihop. ledsen att jag varit så osocial. nu är det verkligen full rulle bara 8 dagar kvar *GAAA*

    Min möhippa var också den 15 juni. Helt fantastisk. men jag kommer berätt mer om den senare.
     
    @Kago09
    Vi kommer ha vigselprogram men ett mycket endelt sådant. jag kommer föra ett blad med framsida med "vår logga" och på andra sidan kommer det stå vilja som sjunger, vilka psalmer, präst etc. sen kommer jag skriva "Fader vår" så att alla kan läsa innan till om man vill.
    sen kommer jag skriva en kort rad typ: "När ni lämnar kyrkan kommer ni få ris att kasta på brudparet. Men lugn, det är en myt att riset är farligt för fåglarna" Detta är för att jag ahr en hel bunt med djur vänner som annars skulle skrika rakt ut.

    Sen håller jag på med festprogrammet men vi kommer ha lite roliga inslag i det.

    Tidsprogrammet är inte helt spikat men ser just nu ut såhär:
    13.00 Foto för oss och bröllopssällskapet
    15.30 vigsel
    16.00 riskastning, kram kalas
    16.30 gäster anländer till festplatser, snittar och bubbel. Vi fotas med föräldrar
    17.15 Vi anländer till festplatsen, brudskål
    18.00 till bords
    18.15 varsågoda (vi har buffé)
    20.30 Tårta och kaffe
    21.30 Lokalen töms för ommöblering/ tipspromenad
    22.00 Bröllopsdansen
    22.05 Party och dans
    00.00 Vickning
    03.00 Partyt slut!

    Hoppas det hjälper lite?

  • Sparriskarro
    Pyttis skrev 2013-06-28 09:06:39 följande:
    hoppar in lite här på slutet igen, fattar inte var tiden tagit vägen. har gått i ett tycker jag, o bara 8 dagar kvar, fattar det knappt själv. men så kul det ska bli!! endel kvar att göra dock, men jobbar som bäst under press så :)
    fick dock precis som jag ville och hann plussa innan bröllopet, så nu blir vi "3" som står där framme nästa lördag, så lycklig!! Solig
    nu ska jag sitta o läsa ikapp lite hur det gått för alla :)
    Stort Grattis! Va roligt :)
    Bara 6 dagar kvar nu för oss båda. så spännande!
  • Sparriskarro
    Pyttis skrev 2013-06-30 10:14:39 följande:
    tack!! ja, jag svävar som på moln nu :)
    ja verkligen, börjar dock  bli lite nervös, hur känner du? är ni helklara  med allt? :)
    Gud nej!!! Har hur mycke som helst kvar. börjar känna stressen faktiskt. skit jobbigt att dte är så mycke som måste göras i siste sekunden...

    Minns inte riktigt men ska ni göra mycke själva eller har ni "köpt" allt på ett och samma ställe, typ ett hotell?

    Vi  ska ju göra ALLT själva och just nu känner jag pressen... TÄNK om jag glömder något!!!
    Jag ska jobba några timmar på måndag men är sedan ledig för att fixa allt men just nu har jag typ blackout och vet inte ens vad jag måste göra...
  • Sparriskarro
    CoG skrev 2013-06-30 19:36:25 följande:

    Vi ska gör allt själva, från dukning till mat och musik typ.
    Men utformningen är klar så det är bara att hoppas att allat stämmer då vi väl står där :)


    Om något blir glömt, så är det glömt.
    Förhoppningsvis är det inte ngt livsviktigt.

    Vi har skrivit en lista på det som ska handlas i matväg och bestämde idag barnens lilla meny tex.
    Bra att ha sånt klart också, annars är dom kanske lätta att glömma bort mitt i allt annat.

    Skriv en lista på allt du kommer på som ska göras och komplettera den så fort du kommer på ngt mer.
    Gå igenom dagen detaljerat och fundera på vad som kommer att behövas i alla lägen, då kanske du kommer på sånt du missat.


    Tack CoG, skönt att höra dina stöttande ord.
    Jag har massa listor men ändå känns det som om något glöms bort...
    Min blivande kommer jobba över jätte mycke denna vecka så allt faller på mig. känns riktigt jobbigt faktiskt... även om det ändå hade blivit det mesta på mig känner jag pressen. tänk om jag glömmer något viktigt. då är allt mitt fel...
    Suck hatar denna panikkänsla... men det är väl nerverna som gör sig påmind.
  • Sparriskarro

    Hej Allihop! Nu är jag FRU! Så fantastiskt det var. Bästa dagen i mitt liv utan tvekan!
    Veckan innan var minstsagt stressig och lykades hitta sexiga underkläder på torsdagen (de va svårt)...
    Fredagen var det full fart allt skulle till lokalen och fixas. Vi vek stolsöverdrag och grabbarna satt och vek servetter och gjorde rosetter.

    Det var värsta tomteverksan. jätte mysigt. tillslut va vi klara och sen hem och packa lite snabbt innan jag och mina tärnor åkte för att sova hos en av dem. lite vin tjejsnack och nagelmålning (perfekt sista kväll).
    Lördagen kom tillslut och vi åkte till frisören. så fint det vart trots kris med att jag glömt hårblommor. tur det finns fejk... sen fotigrafering i slottsparken. Min Man va så snygg, fick värsta pirret i magen!!!

    Var inte ett dugg nervös förens vi såg kyrkan skymta över ängarna. då sög de regält i magen. i kyrkan skakade jag innan vi fick gå in. men det var så kul och häftigt att stå där inne och 30 min gick sjuktsnabbt.
     Solisten sjöng "Utan dina andetag" Så fint att inte ett öga va torrt.

    Kan ju bara säga att Ris fastnad överallt...

    Minglet gick fort och sen började den fantastiska middagen. 12 st tal fick vi och alla var helt underbara. Mina tjejer hade skrivit tal på rim om allt bus vi gjort som yngre. min svärfar höll ett känslosamt tal (han hatar att stå inför folk). en killkompis storgrät i sitt tal och det rörde verkligen alla. Helt fantastiskt var det och vi njöt varje sekund.
    sen var det dans och det var också roligt.
    kl.2 åkte vi till vårt hotellrum och det va skönt att få av sig skorna och klänningen.

    Det var en helt fantastisk dag och jag ångrar inte en krona vi spenderat eller  en svettdroppe som runnit. SÅ VÄRT DET!!!

    Tips till er som inte haft er dag ännu:
    -Ta små mickropauser där du och din man sitter ner och pratar om det som hänt hitills. det är lätt att glömma bort att som händer för det går så fort och är så mycke intryck.
    -Släpp kontrollen, allt behöver inte bli exakt som du tänkt dig, saker kan hända. men släpp det och låt någon annan lösa grejor som händer runt om kring.
    -NJUT, den här stunden kommer aldrig tillbaka. sug i er av allt som händer och NJUT!

    Stort lycka till och bilder kommer inom kort!

    Massa kramar FRU Pettersson

Svar på tråden Någon som gifter sig under juli 2013 ???!!!!