När jag gjorde den här sist så var vi ca12 personer och då gjorde jag enligt nedan dagen innan och gångrade receptet med 3.. Det är gott att servera med ett riktigt gott bröd till.
Hummercappuccino
2 st humrar, (frysta går bra)
1,5 st morot
1 st gul lök
75 g rotselleri
75 g fänkål
1 st vitlöksklyfta
50 g smör
1 msk tomatpuré
0,5 tsk curry
2,5 msk konjak
0,5 dl rött portvin
3 dl torrt vitt vin
5 dl vatten
3 dl grädde
2 tsk maizena majsstärkelse
0,5 tsk salt
1 Tina hummern. Klyv den och plocka ur köttet i stjärt och klor. Förvara köttet i kylskåp till servering. Ta bort magsäcken som sitter vid huvudet och spola av skalen.
2 Skala och tärna selleri, morot, fänkål och lök. Finhacka vitlöken. Fräs grönsakerna i smöret cirka 5 minuter.
3 Tillsätt hummerskal, tomatpuré, kryddor och vitlök. Fräs 5 minuter till.
4 Häll i konjak, portvin, vitt vin och vatten. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Dra av fonden från plattan och låt dra i minst 30 minuter.
5 Blanda i hälften av grädden och låt sjuda i 10 minuter.
Sila soppan.
6 Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner redningen i soppan. Låt soppan koka upp. Smaka av. Salta.
7 Tärna hummerköttet och vänd ner i det soppan precis före servering. Köttet ska bara bli varmt, inte koka för då blir det segt.
8 Vispa resten av grädden. Servera med en klick vispad grädde. Pudra över lite paprikapulver och garnera med dill.