• FruNovember

    Vill du hjälpa oss få stenkoll inför mötet med krögaren!

    Jahapp, om några veckor är det dags för möte/ bokning av restaurang för vår bröllopsfest.. Vi blir cirka 44 vuxna och inga barn.. Vi har tänkt oss brudskål och snittar, förrätt, varmrätt och tårta. (kuvertpriset de har inräknar efterrätt, vi vill byta ut den mot tårta.. bör vi säga samma pris eller försöka gå ner lite?) Nu till saken; vi är så dåliga på att ha koll på vad vi egentligen bör fråga, så snälla fellow brudar, hjälp mig så att jag för första gången i mitt liv går ifrån ett möte med alla fakta nedskrivna.. :-P Vad bör bestämmas, tider- vad blir bäst? Vad ska ingå, ja, ni med mer koll än mig.. Förbarma er..

  • Svar på tråden Vill du hjälpa oss få stenkoll inför mötet med krögaren!
  • Chicita

    Om ni vill byta efterrätten mot tårta så får ni nog räkna med att gå upp i pris och inte ner...
    Tårta brukar vara dyrare än efterrätt nämligen.

    Men annars är det där så väldigt individuellt
    Sköter dom servering? Om det är sittade middag alltså. Eller sköter dom buffén om det är sådan.
    Ingår kuverten (glas, tallrikar, bestick mm) i priset eller tillkommer det hyra av sådant?
    Ingår det någon dryck och i så fall vad?
    Dukning och dekorering - ingår det i priset eller vad skulle det kosta extra? Och om ni måste dekorera - från vilken tid har ni tillgång till lokalen? Kan ni dekorera dagen innan?

    Det var ialla fall lite

  • FruNovember

    Toppen, tack chicita! Tänkte att det borde vara enklare att göra/ servera tårta ist för 44 individuella små creme brulee.. Men du kanske har rätt.. :-P Det är sittande middag, så allt sådant ingår. Dock toppen att du uppmärksammade ev tid för dekorering..

  • Chicita

    40 st crème brûlée är inte svårare att göra än att göra en, där kan man ju till och med göra några extra när man ändå håller på ifall någon blir misslyckad.
    Medan tårtan är one time only om man inte har tillgång till ett stort bageri och tar en av dom vanliga tårtorna och ingen specialbeställning. Den kan behöva ställning för att komma till sin rätt. Det är oftast dyrare ingredienser i en tårta, den ska dekoreras, det är olika fyllningar mm mm... Så det är lite jobb med en tårta och tid är pengar (om man inte ska ha en enkel hemlagad gräddtårta med köpta bottnar då Flört)

    Kolla hur viktigt det är att NI håller tiden dit. Ibland drar det ut lite på gratulationerna på kyrkbacken, eller så går det väldigt mycket fortare än man tänkt. Hur flexibla är dom?
    Kan dom anpassa sig ifall det blir ett oväntat tal mitt i undanplockningen och stanna upp så alla hör? Eller är det exakt planerat med tiden för dom?
    Sånt kan vara bra att veta så man vet hur mycket man själv måste styra sen Glad

  • FruNovember

    Du har givetvis helt rätt, blir intressant att se vart vi hamnar per kuvert Jättebra tänkt med tiderna där, vi får hoppas de är flexiga, annars får vi köpa piskor till vårat värdpar!

  • FruNovember

    Det ska jag göra! Massa tack för att du tog dig tid att svara, kommer du på nåt mer får du hemskt gärna hojta till!

Svar på tråden Vill du hjälpa oss få stenkoll inför mötet med krögaren!