Tips på varmrätt- laga själv till större sällskap!
Gillar du lamm?
Själv är jag helt såld på lamm och gör en långsam lammstek rätt ofta. Den är egentligen tänkt till lammragu, men vi käkar den direkt som stek (varning för sönderfallande kött
Dag 1: Massera en lammstek (med ben - ger bättre smak och det blir inte lika torrt) med olivolja, salt, peppar och mängder med rosmarin. Lägg steken i ett ugnssäkret fat och täck köttet ordentligt med folie (slå alltså in köttet - inte själva fatet!). In i ugnen ca 150 grader i 4-5 timmar beroende på storlek. Om du vill kan du ösa köttet då och då!
Ta ut köttet, ta av folien och låt svalna. Ta vara på köttsaften - den behöver du om du ska värma upp köttet nästa dag. Förvara i kylskåp över natten.
Dag 2: Värm varsamt köttet och ös ofta med köttsaften! Ta ut och skär upp rejäla skivor - eller om du vill ha ett mer rustikt utseende: dra av stora stycken med 2 gafflar och lägg upp på ett fat. Dekorera med kvistar av rosmarin och slå över det sista av köttsaften.
/Sirenne