Inlägg från: Sia |Visa alla inlägg
  • Sia

    Tips på kall kycklingfilé

    Det här är en storfavorit till vårt bröllop! Fantastiskt gott och blir bara godare om man gör dem 2 dagar före. Strö över färsk timjan till serveringen, så ser det riktigt smaskigt ut! :)


    Sias marinerade kycklingfilé

    4 kycklingfiléer

    smör till stekning

    salt o peppar

    Stek filéerna tills de blivit genomstekta. Låt svalna.

    Marinad

    ½ dl olivolja eller annan olja man tycker är god

    ½ dl balsamvinäger

    ½ dl flytande honung

    1 tsk salt, helst gourmet/havssalt

    1 krm svartpeppar

    färska timjankvistar

    1-2 pressade vitlöksklyftor

    Skär kycklingen i cm-tjocka skivor och lägg dem på ett uppläggningsfat. Skeda
    över marinaden så att alla skivor blir marinerade. Låt gärna ligga över natten
    i kylen och skeda över marinaden någon gång till.

Svar på tråden Tips på kall kycklingfilé