Inlägg från: say yes |Visa alla inlägg
  • say yes

    Min meny, vad tycks?

    Bra meny tycker jag! Men kom håg att fixa laktosfri grädde
    Rökt lax tycker jag personligen är godare än gravad men det kanske blir lite kaka på kaka om man har rökt rådjur och rökt lax. Sen är det en massa socker i gravad lax också och jag gillar inte när det är för sött. I övrigt låter det helt undertbart och duktigt att ni gör så mycket själva!

    Här är vår preliminära meny:

    Utanför kyrkan: salta pinnar/kex, oliver och champagne

    Blinier med tillbehör (löjrom, lök och smetana)

    Någon vit fisk med sås, ev spritsat potatismos och sparris eller rostbiff med potatis julienne/hasselbackspotatis, sparris och sås

    En liten kula citronsorbet eller en mini choklad eclaire (förstår inte dem som satsar massor på efterrätten! man skall ju käka tårta sen och dansa hela natten!) 

    Bröllopstårta med smak av vit, ljus och mörk choklad samt hallon och traditionell norsk kransekake 

    Vad tycker du/ni? Några tips och idéer som gör att den inte bara blir bra utan helt fantastisk?  

  • say yes

    sås till fisken: sauce hollandaise och sås till köttet: rödvinssås eller hemgjord bearnaise

  • say yes
    say yes skrev 2012-03-14 13:47:08 följande:
    Bra meny tycker jag! Men kom håg att fixa laktosfri grädde
    Rökt lax tycker jag personligen är godare än gravad men det kanske blir lite kaka på kaka om man har rökt rådjur och rökt lax. Sen är det en massa socker i gravad lax också och jag gillar inte när det är för sött. I övrigt låter det helt undertbart och duktigt att ni gör så mycket själva!

    Här är vår preliminära meny:

    Utanför kyrkan: salta pinnar/kex, oliver och champagne

    Blinier med tillbehör (löjrom, lök och smetana)

    Någon vit fisk med sås, ev spritsat potatismos och sparris eller rostbiff med potatis julienne/hasselbackspotatis, sparris och sås

    En liten kula citronsorbet eller en mini choklad eclaire (förstår inte dem som satsar massor på efterrätten! man skall ju käka tårta sen och dansa hela natten!) 

    Bröllopstårta med smak av vit, ljus och mörk choklad samt hallon och traditionell norsk kransekake 

    Vad tycker du/ni? Några tips och idéer som gör att den inte bara blir bra utan helt fantastisk?  
    ECO wedding skrev 2012-03-14 13:53:12 följande:

    Låter som en underbar meny, kommer ni laga själva eller har ni catering/restaurang? Bröllopstårtan låter fullkomligt ljuvlig.


     


     


     


     


    Tanke att jag behöver en sås också, någon som kan rekommendera en sås som passar till vilt främst, inget sås med alkohol i då vi har några nykterister.


    Tack, eco! Jag vill försöka hålla det så klassiskt som möjligt då vi har många gäster från andra delar av världen.
    Vi kommer att catera allt utom kransekake och snacks till brudskålen. Får underbar hjälp av min tärna/toastie som är hovmästare. 
Svar på tråden Min meny, vad tycks?