• Fremm

    december brudar 2012, var är ni?????

    Zoooda, va bra att blivande svägerskan ställer upp, skönt det iaf! :) Smart att hitta pompoms på etsy och billigare dessutom... tycker ju själv att det är rätt kul att pyssla men samtidigt är det ju mkt pyssel och då är det ju skönt om man kan köpa eller leja bort vissa saker och det ändå inte kostar extra... men där sa du nåt - jag kan ju förbereda alla och vika dem för att sen veckla ut dem i festlokalen. Tack! :) Jättefina frisyr och bukettbilder!!

    Va förresten hos floristen igår för jag behövde fler ståltrådspinnar till mina broscher, tänkte först tagit med dem för att visa men trodde inte hon skulle vara där då hon är ledig på måndagar... det va hon och hon blev jättenyfiken och exalterad över att jag ska ha broscher i, tyckte det lät spännande och kul och inget hon tidigare gjort. Då blev jag lite glad, tycker det är kul när "jag" kommer på personliga saker för oss som inte är så vanligt annars eller åtminstone inte häromkring... ;)

    Hade oxå velat ha runda bord från början men har släppt den idén då festlokalen inte har och det känns onödigt att hyra special... kommer bli så fint Zoooda låter det som. Jag började pula med postitlappar på bordsplaceringen men de ville inte fästa så bra så jag gjorde en provisorisk i excel smidigt att sudda och byta... tycker det är rätt svårt att få till men vi har iaf ett utkast att jobba ifrån när sen osat är klart.

    Ja det känns lyxigt och skönt att kunna vara där innan och fixa till sig, skönt att slippa fotografera förberedelserbilderna hemma i det kaos som lär råda under bröllopsdagen, alla saker, och de gäster vi har hemma...

    ja det är roligt att vi har varandra här att nöta och blöta med...:)

    teddy, ja det är verkligen superskönt att veta var man ska vara - det är ju så viktigt att hitta ett ställe som blir fint för fotograferingen... kommer nog bli toppen. :) Frisyren du tänkt att ha ser superfin ut, gillar flätan massor. :)

    Har börjat skriva mitt tal till min blivande man... fick ju en del idéer när jag låg och skulle sova igår... tänkte "baka in" vackra filmcitat från kärleksfilmer i min text... och jag känner mig rätt nöjd med resultatet... skulle dock gärna velat rådfråga någon/några om vad de tycker men det känns för personligt att skriva ut här och sen vill jag egentligen inte avslöja mitt tal för någon utav gästerna, hmm svårt! :-/


  • Fremm

    Zoooda, åååh va smart - så kanske man kunde göra? Hur många gäster har ni och hur många blir det kring varje "fyrkant"? KOmmer honnörsbordet oxå vara ett "runt" bord eller avlångt? Blev nästan lite sugen på att se om det skulle funka även för oss! :)

    När det gäller talet så vet jag inte om det hör till att bruden eller brudgummen håller tal men kände att jag ville göra något och eftersom jag inte är någon sångfågel så får det bli ett tal, lite känsligt, lite roligt och väldigt kärleksfullt hade jag tänkt mig... tror och hoppas att det kommer bli lyckat! ;).... skönt att ha gjort ett sen kan man ju alltid fila på det...


  • Fremm

    Teza, vilken superfin mask! Tycker det är jätteläckert att ni ska ha maskerad på ert bröllop, hoppas man får se lite bilder sen ;). Gulligt oxå med tanken kring ringarna! :)

    Zoooda, ser ju superbra ut med både planlösning och hur du skissat med borden... vi kommer nog antagligen köra liggande E-bord men med fyra tungor. Vi blir 94 om alla kommer och då är det 9 el ev 11 barn under 12 år. Vi kommer nog sätta dem på en av tungorna fast den som är ytterst. Det yngsta barnet är fyra så han tänkte vi sätta så att han föräldrar sitter rygg mot rygg med honom och lätt kan hjälpa honom om det behövs... visst kommer de säkert inte sitta där halva kvällen - vi kommer att göra i ordning ett rum där barnen kan vara ostörda, spela spel, se på film, pyssla med mera... jag kommer oxå göra lite söta pysselpaket med pysselhäfte speciellt för barnen så att om de vill sitta med ändå kan sysselsätta sig med något... kan tänka mig att de kommer att pendla mellan deras rum och festen endel så det är ju bra att de har sina platser.. eftersom barnen består av våra egna och våra syskons barn så vill vi gärna ha dem nära honnörsbordet men det blir ju kanske trist när de lämnar borden för nedanför dem sitter mina de lite "medelålders" dvs mostrar, farbröder med respektive...

    Övrigt har vi placerat gästerna som så här:

    Honnörsbord: mina farföräldrar, min mormor och min morfars syster (morfar lever tyvärr inte), våra föräldrar och vi, min m2b har varken mor eller farföräldrar i livet tyvärr...

    Tunga 1, närmst syskon m respektive sedan kusiner med respektive
    Tunga 2, närmst syskon m respektive sedan vänner
    Tunga 3, närmst syskon m respektive, vänner och några kusiner m resp.
    Tunga 4, närmst våra barn, sedan de andra barnen och därefter mostrar, farbröder med respektive...

    Känns som en rätt bra fördelning, sen vill vi ju försöka att alla känner någon vid bordet men att inte de som bor ihop och gifta får sitta precis intill varandra eller mittemot utan mer snett mitt över... sen ska man försöka få till att sätta varannan man varannan kvinna, det är svårt att få alla pusselbitar och kriterier på plats...


  • Fremm

    Nu har vi suttit och klurat om vad vi ska skriva om gästerna, ingen lätt grej då man vill komma på lite kul om varje gäst och gärna skriva på ett fyndigt sätt... får försöka klura mer i morgon... :-/


  • Fremm

    Hua, nu har jag mkt att ta igen - roligt att det skrivs så mkt och jag har varit inne och kikat nu många gånger och läst men inte orkat/tagit mig för att skriva... men nu är det dax... :)


     


    MatildaMattias: Jättefina ringar!

    teddy: ja visst är det roligt att skriva saker om gästerna men just nu känns det som jag har noll inspiration till det - får väl ge det lite tid och sätta mig när jag känner att jag har lite inspiration för det.

    Ja gärna en tråd när vi gift oss där vi får se hur våra bröllopet blivit, skulle vara jättekul att se och läsa om allt som vi planerat ihop innan! :)

    Pekklisch4, jättefina ringar du hittat och va fort det gick för dig att bestämma sig! :) Hoppas de passar nu när ni får hem dem. :)

    Smulan8118: Usch va trist med negativa gäster, har turligt nog inte hört några sådana kommentarer, mer än någon som tycker att det är synd att de behöver lämna bort sina barn på nyårsafton och en annan familj som inte lyckades få barnvakt just för att det är på nyår men de fick komma med... i och med att det är på nyårsafton så tror jag våra gäster ser fram emot att få klä upp sig lite extra, mörk kostym är ju egentligen inte någon högtravande klädkod mer som kavaj egentligen men det ger kanske gästerna en uppmuntran till att våga klä upp sig lite extra. :) Jag beställde förresten underkjolen från Jenjenhouse, tyckte det va fin och bra så jag är nöjd! Det va stålringar i som jag tror är ställbara! :) Om gästerna vill jag skriva vilken relation de har till oss, något fint minne, någon dold talang - något roligt som inte alla vet hade jag tänkt men sen finns det ju några riktigt svåra och då får man väl skriva något om deras arbeten men det tycker jag egentligen är rätt tråkigt att skriva om...

    majaandputteforeverandever: verkar som ni ha mer än det viktigaste klart, skönt! :) Kan skriva under på att jag önskade att mer skulle vara i bockat, känns som jag har så otroligt mkt lösa trådar som är halvdanna... petar lite här och petar lite där - drömmer mardrömmar om att jag har gjort hur mkt som helst men inget som blivit färdigt eller slutfört bara en massa halvdanna saker... :-/ Surt! ;)

    Vinterfrost: Wow så fin din cape blev - riktigt duktigt! :) ang toalettkorgar har jag som allt annat tänkt att ha det... har inte bestämt lådor eller innehåll - kommer inte ens ihåg hur många toaletter det finns, måste kolla upp det men har räknat med två. Vill pimpa toaletterna lite i övrigt, doftljus och lite sånt men får ta ett besök på festlokalen igen då man glömt så mkt plus att man inte tänkt på att titta efter en hel del saker som dykt upp efteråt... min syster köpte mer band åt mig i helgen så jag ska oxå göra fler sådana ljuslyktor, de är mysiga och fina tycker jag! :) Gästboken ser jättefin ut, ibland behöver det inte vara så plottrigt - kottarna gör ju att den följer temat. Jättefint! :)

    lycklig01, trist med skorna ohc den extra utgiften - ja det är som vinterfrost säger - pengarna har en tendens att bara rulla iväg - skulle köpa lite band och tråd i sybehörsaffären och kom ut 540 kr fattigare :(. Dyrt!

    Linda1983, jag skulle pratat med henne och om hon inte förstår eller om du redan bestämt dig för att inte vilja ha med dem (förståligt isf) så säg bara att de inte längre är bjudna pga....

    På tal om det sista... Har ni några som ni "måste" ha inbjudan till bröllopet som ni egentligen önskade inte kom? Jag har en person som jag inte gillar men som är bjuden eftersom hennes man är god vän med min fästman. De har roligt ihop och jobbar mkt ihop så jag förstår att han vill bjuda honom och därmed måste ju även hon bjudas. Hon är en riktigt trist typ som knappt hälsar, går med nästan i vädret och är helt ointresserad av andra... så henne hade jag tänkt placera lite "sämre" till... vet dock inte ens om de kommer då de inte osat ännu, vore ingen förlust för mig men tråkigt för min m2b isf... om de inte kommer tror jag att det mer är för att hon inte vill gå och inget annat... det finns två släktingar som jag var i valet och kvalet om jag skulle bjuda eller inte... de är rätt nära oss i åldrar men ändå känns det aldrig som de bjudit till för att vi ska kunna umgås, det har alltid varit vi när det väl har varit något så nu bestämde vi oss för att inte bjuda dem just för den saken skull, skulle jag bjudit dem så skulle det nog mest varit för att visa upp vilket fint bröllop vi har och det är ju lite fel anledning ;)... tror dock att de blev lite stötta att de inte fick inbjudan men man måste ju dra gränsen någonstans...


  • Fremm

    Vinterfrost, va du är pysslig som syr, i helgen fick jag tummen ur att sätta mig vid min nya fina symaskin som stått orörd sen jag fick den i mars... jag tog mig tid att läsa bruksanvisningen så att jag kunde lära mig den lite bättre, då jag glömt instruktionerna jag fick i mars. Det va så kul att sy att jag vill sy massor nu, kanske skulle testa på att sy kravatterna själv? Ska kolla in sidan du tipsade om! :)

    Pekklisch4, fina bordsplaceringar... våra blir ganska enkla faktiskt - lite konstigt att jag som scrappar i vanliga fall knappt ha med något scrappigt alls mer pyssligt men så har det blivit... :) ang vikten så ja du - det går bet för mig varje helg men så sköter jag mig rätt bra i veckorna, då äter jag rätt och tränar men så fort helgen kommer så unnar jag mig en massa gott och glömmer bort/orkar inte träna... men men det gör väl va det gör... skulle gärna gå ner något kilo till innan dagen D... men det går trögt... Lycka till med dig du!

    StinaAnders, vad imponerad jag blir att med så kort varsel bestämt giftermål... nu är vi ju alla olika men fy jag skulle blivit så stressad om jag skulle gifta mig på mindre än två månader, fast så är jag nog extrem när det gäller detaljer och planering oxå, det hade aldrig gått för mig men jag vet ju att det går för andra! Roligt! Grattis!

    LInda 1983 och Teza, va kul då är vi tre som gifter oss på nyårsafton i den här tråden... :D Vi tänkte haft vigseln kl 15.00 men prästen ville hinna med en gudstjänst kl 16.00 så därför tog vi kl 14.00, och nu i efterhand känns det bra eftersom vi kommer ha fikamingel i församlingshemmet direkt efter vigseln och för att inte klockan ska rinna iväg för fort så känns det som vi har lite mer tid nu i och med det. :)

    Hallonfrossa, ringen/arna är superfina - roligt med de lila stenarna som passar in i färgtemat, jag ska ju ha en rosa mittsten i min ring, kul med lite färg! :) Ja du sånt är det jag funderar över oxå, behöver prata med prästen så att vårt vigselprogram kan spikas, behöver besöka festlokalen för att mäta och kolla upp saker, fortsätta pyssla, och jag känner igen mig har nog oxå gjort alldeles för mkt dekorationer till dukningen men får se sen när det dukas vad som blir fint och vad som man eventuellt får ta bort... :-/

    Vi har vårt kontor/pysselrum som bröllopsrum och det är helt överbelamrat med saker... ja det syns verkligen att det kommer att bli fest! Roligt!


  • Fremm

    hallonfrossa, vilka supersöta "armband" du gjort till näbbarna, bra idé! Min dotter kommer hålla i en blomsterkorg istället som hon ska strö blomblad i - det svåra är att veta hur långt blombladen kommer att räcka då det är en att gå då kyrkan är stor ;) ja ja det får räcka så länge det räcker! :)

    Linda1983, låter jättefint! Ja visst blir man tårögd när man tänker på allt och hur fint det kommer bli! Kommer lipa alldeles för mkt på mitt bröllop - jag måste nog ha vattenfast allt när det kommer till smink! :)

    Lindan, Grattis och välkommen i gänget! :)


  • Fremm

    Nu har jag svarat på allt och alla som jag inte hunnit med tidigare så nu kommer ett inlägg som handlar om vad jag har gjort på sistone och vad jag funderar över just nu...

    I helgen har jag sytt ett strumpeband, har letat och letat efter något som jag gillar men inte hittat så jag googlade lite till om att sy ett eget och hittade en beskrivning... blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet, nu passar det in i min stil, temat för bröllopet (färger och broschen)... ville ha hunnit klart det så jag kan ha med mig det i helgen då jag ska ta budouirfotona, känns pirrigt... :)


    Så här ser det ut, mitt "provhuvud" hemma fick va modell - ser lite kul ut att hon har det på huvudet men har man det löst så rullar det ihop sig eftersom spetsen är ditsydd när gummibandet är sträckt. :)


    Så nu har jag fått lite blodad tand och ser fram emot att sy mera, ska göra två vimpel-band så det är väl nästa syprojekt...

    Sen har jag börjat att göra kuvertlådan som ska se ut som en våningstårta, har tänkt klä den i spekts men det va inte så enkelt att hålla det sträckt, vet inte hur jag ska göra, vad ska man ta för lim? Måste ju vara genomskinligt och när det torkat får det inte kladda då spetesen är tunn och hålig... några tips nån? Annars får det bli lite bubbligt och veckigt, gör det något isf? Vad tror ni?

    Försökte ringa cateringen i fredags men fick inget svar, börjar bli lite orolig så att allt är spikat och klart, kanske man borde träffas snart och diskutera igenom allt?

    I helgen passade jag på att packa inför stockholmsresan i helgen, då ska jag ju ta mina budouir foton och jag kan säga att jag är ganska så nervös, både för att jag inte är riktigt bekväm med min kropp som ännu har några extrakilon på sig, sen att jag ska känna mig snygg och bekväm när jag poserar framför kameran inför mina fotografkompisar. Den ena är ju inga problem för hon är ju tjej och min kompis, den andra är lite svårare för det är hennes man (alltså en man) och oxå en vän till mig... vet inte hur mkt jag vill/vågar blotta mig för honom ;).

    Har sen tänkt göra ett album av dessa bilder och även lägga till vackra kärleksfulla dikter och ett brev som jag ska ge honom i morgongåva.

    Övrigt som jag ska överraska med är att jag ska förhoppningsvis sjunga Älskade Ängel på festen eller om vi spelar in den innan? Hålla tal.... det är mkt förberedelser som dessutom måste hållas hemliga och jag är inte så bra på att hålla sånt här hemligt och vill ju egentligen inte ha några hemligheter för min blivande man men det blir ju mkt roligare om han inte vet något innan så klart. :)
  • Fremm

    Just det ja, i lördags hade vi middag för våra värdpar så då planerades det en hel del inför bröllopet... lite hålltider och annat smått och gott... kommer nog bli jättebra det här! :)

    Så har jag gått igenom foton för bildspelet, en hel del jobb med det, plus att fixa ordningen på fotona och sen välja musiken till...

    Igår tog jag och min m2b en liten paus och såg filmen Dagboken, en av mina favoritfilmer - den är så stark och vacker och så kärleksfull. Min älskling hade inte sett den så jag har velat se den med honom men väntat på rätt tillfälle att se den vilket blev igår och vi grät båda två av hur fin den är. När den slutade sa han - det där är du och jag när vi blir gamla (kanske inte sjukdommen) men att vi kommer att hålla ihop tills livet slut... han är så otroligt fin och vacker min man och jag är så lycklig som fått honom till min! ♥


  • Fremm
    lycklig01 skrev 2012-10-22 10:08:16 följande:

    Jätte fint sytt fremm! :)


     


    Kommer ni ge något till värdparet!?


    Tack! :)

    Ja vi har tänkt att ge presenter till alla som ställer upp utan att ta betalt så det blir ju till värdparen, min andra syster som sjunger - vet dock inte var vi ska dra gränsen - vilka vi ska ge och inte... vad vi ska ge är oxå en svår grej... :-S hur har ni andra tänkt?
Svar på tråden december brudar 2012, var är ni?????