• Fremm

    december brudar 2012, var är ni?????

    Usch va jobbigt med dessa bakslag, lider med er - inte kul alls! Hoppas dock att det löser sig till det bästa och det snart så ni slipper lägga ner tid och energi på det...

    Här har det väl inte blivit några bakslag ännu men man vet ju aldrig, det kan ju komma... :-/

    Va hos sömmerskan och hon sa att det inte skulle vara några problem att sy in min klänning så det känns ju skönt... hon trodde att det skulle kosta ca 5-600 kr att göra det.

    Däremot har vi inte fått så mkt priser alls än, har iofs inte frågat alla. Väntar fortf på att kvinnan från cateringen ska höra av sig om pris och så, det är ju en stor kostnad i det hela. Brudbuketten skulle kosta mellan 1000-2000 kr sen är det ju corsager och tärnbukett på det.

    Sminket gör jag själv eftersom jag är utbildad men ville ändå ha lite nya fina färger att jobba med så jag gjorde en makeup för 495 kr på Make up Store och så fick jag plocka produkter för det värdet... roligt att få lite andra tips och idéer än sina egna.

    Just nu vet jag inte riktigt i vilken ände jag ska fortsätta i... det är så mkt men samtidigt så svårt att veta vad man kan göra och samtidigt som det känns som man har jättekort om tid så känns det som om man inte kan göra allt än... har beställt material till fest och kyrkhäften men eftersom de inte är spikade än kan jag ju inte skriva ut och pyssla ihop dem... nå ja... får väl se vad som ska göras...

  • Fremm
    Pekkiisch4 skrev 2012-09-21 23:37:01 följande:
     Jag har axellångt nu men ska ha i clips, och vill ha inbakade flätor på sidorna som går ihop bakåt med en uppsättning med hängande lockar. och tiara + slöja :)

    Väldigt proffsiga. var inne igår och dem hade planerat allt tills idag med tid och allt :) dock blir det en extra hårfärg i osv.  :) Ska träffa min sminkös den 8/10 :)
    Låter jättefint, roligt att du blivit proffsigt bemött, det är ju så viktigt och att de LYSSNAR in vad man själv vill ha även om de kanske hade tyckt något annat, så klart de kan komma med råd och tips men sen är det ju faktiskt bruden som ska få känna sig nöjd och inte den som gör det en sån dag - helt båda då förstås... :)
  • Fremm
    lycklig01 skrev 2012-09-22 13:56:07 följande:
    Kommer ni göra något för er m2b på bröllopet ( vigsel, fest) som tex sjunga låt, läsa dikt mm?!
    Om jag hade haft en riktigt vacker sångröst så hade jag velat sjunga i kyrkan för min blivande men istället ska min syster sjunga en sång som jag tillägnar brudgummen och en manlig solist ska sjunga en låt som min blivande tillägnar mig, tror det blir fint och att förhoppningsvis gästerna lyssnar extra mkt på texterna då.

    Ska istället hålla ett litet tal och läsa upp en dikt hade jag tänkt för min blivande man men än har jag inte börjat skriva på det...
  • Fremm
    hallonfrossa skrev 2012-09-23 20:04:46 följande:
    OM! jag vågar så ska jag sjunga älskade ängel till min man på festen, tror det skulle kunna bli lite roligt, kryxet är att jag inte alls kan sjunga (!) men det är ju tanken som räknas :D
    Åh va coolt, det kommer ju bli hur bra som helst och en sån bra och spexig låt behöver man ju inte kunna sjunga särskilt bra alls... blev nästan lite sugen själv... passar ju perfekt i texten! :)
  • Fremm
    hallonfrossa skrev 2012-09-23 20:25:08 följande:
    haha ja det skulle verkligen bli kanon om det blir av ;) och tärnorna som "doar" till.! får hålla tummarna att jag vågar :D
    Ja det lär bli grymt uppskattat det är jag övertygad om och perfekt med doakören! :) Lyssnade på den nu på youtube och den är ju klockren! ;)
  • Fremm

    Åh va kul att ni planerat att göra sånna fina grejer till era blivande män, det kommer ju uppskattas massor inte bara av brudgummen utan oxå av gästerna, inte ett öga torrt! :)

    Hade önskat att jag klarade av att sjunga Nån Som du för min man men klarar nog inte det varken känslomässigt eller röstmässigt, blev mer sugen på att sjunga något kul men ändå passande som Hallonfrossa skrev, det låter som något som skulle passa mig...

    Teza, låter ju jättekul med kareoke, blir nog hellyckat!!
    lycklig01, häftigt att spela in en låt med video till - låter oxå jättekul, med tanke på att det kan bli för känslomässigt ohc nervöst en sådan dag och då är det ju skönt att ha kunnat spela in den innan...

    En annan sak jag planerat att göra vilket visserligen min blivande vet om är att jag ska göra ett bildspel på oss, på bilder från när vi va små fram till nu tid och med passande musik till, musiken gör så mkt till, stämningsfullt på de stämningsfulla bilderna och rolig och passande musik till de lite mer galna bilderna ;)... måste nog ta tag i detta nu - det svåra är att jag har FÖR MÅNGA bilder att välja mellan till mig medan min stackars blivande man har jättefå och rätt dåliga gulljusa bilder... svårt!

    Igår filade vi på bordsplaceringen, innan vi började tyckte jag att det va skitsvårt och förstod inte hur vi skulle klara ut det men sen gick det rätt bra i alla fall... självklart kommer det behövas göra justeringar längre fram men ändå skönt att ha gjort en preliminär :)

  • Fremm

    vinterfrost, härligt att du är tillbaka och hoppas att inspirationen till bröllopsplanerandet är tillbaka oxå! :) Verkar som du fått en hel del gjort oxå! Härligt!

    Näe det är inte lätt med kilona men vi får kämpa på, har räknat ut att om jag är duktig som kommer jag lyckas gå ner iaf 6 kilo till bröllopet och det skulle göra stor skillnad så jag ska kämpa på igen nu... har stått still i 2-3 veckor nu...

    Lokalen är ju superfin, ljus som du beskriver, fina golv och stolarna neutrala... tycker inte att du behöver stolsöverdrag i denna fina lokal men jag vet hur du tänker, jag kan heller inte riktigt släppa tanken på stolsöverdragen även om jag så gott som gjort det nu, kommer inte ens ihåg hur våra stolar ser ut och de är säkerligen inte fina som era på bilden... men så tänker jag så här att det är vintermånad, mörkt och med massa mysbelysning... så vem (mer än jag) tänker på stolarna? Klart man lägger märke till om man har stolsöverdrag men jag tror inte folk tänker på att man INTE har det... när jag tänker efter har jag inte varit på något bröllop med stolsöverdrag (så för den delen hade det ju varit kul) men jag minns inte heller hur stolarna såg ut om de va fina eller fula... tänker med på dukning och om maten va god och festen va trevlig... min m2b tycker jag ska släppa det ohc lägga båda tiden och pengarna på något viktigare och jag vet ju att han har rätt men ändå svårt att släppa... han säger att jag kan få ha en vit stol om jag vill ;) men att fokusen ska ju vara på mig och inte några stolar... han är så fin min blivande man - han sätter perspektiv på saker och ting och jag rättade honom att fokus ska ju va på oss inte bara mig och så kan man ju pynta med en massa annat rolig vilket jag ska göra så det blir nog inga överdrag för vår del... :)

  • Fremm

    Teddy, härligt att höra att vissa saker har rett ut sig! Åh va fint att du ska sjunga för din blivande! Vilka låtar har du tänkt sjunga? Jo det är just det där med nerverna som kan vara svårt en sån dag även om man har rösten till det... det blir ju känslomässigt hur mkt man än övar men det är ju skönt om man har en backup att någon annan sjunger och man tillägnar låten om man inte skulle klara det... känns som om man har en hel del att vara nervös för ändå... men klarar du det så vore det ju den finaste presenten du skulle kunna ge, tycker iaf jag. Vi får hålla tummarna för att det går bra!

    Vilken otroligt oproffsig fotograf! Har ni betalat handpenning? Om inte kan ni väl bara skita i fotografen och välja någon annan?

    Jo visst känner man så att man har tagit sig lite vatten över huvudet flera gånger, ena stunden jättekul och man tror att man har all ork, tid och pengar i världen och i nästa blir man så frustrerad och trött för att allt inte kommer att hinnas med... bäst är ju att göra det viktigaste först och sen får det andra komma längs med vägen...

    Vill oxå öva på brudvalsen med min m2b, vi har inte börjat med det än... hade först velat ha någon kul koreografi men vet inte om jag har ork och kunskap att öva in något med min m2b men valsen ska ju vara fin i alla fall... men ska ni dansa riktig vals eller ska ni dansa tryckare, vad ska ni ha för låt till brudvalsen/dansen? Här ställer jag frågan till alla brudar här inne :)...

    Jag har ju en klänning med rätt breda axelband så jag har inte tänkt att ha något över i kyrkan, vet inte riktigt vad du kan ha å du ratat de alternativ jag kommer på ;)... på sommaren har jag sett att brudar är/kan vara baraxlade och det kan man väl vara på vintern med men kanske du tycker att det känns för bart bara för att det är på vintern? Hoppas du får bättre råd från någon annan! :)

  • Fremm

    Teddy, länken något sånt du tänkt dig va väl inte alls så dum, annars tycker jag nog att det är synt att dölja klänningen i kyrkan, då vill man ju att alla ska se den ordentligt när man tågar in... jag har tänkt som hallonfrossa att ta på mig någon pälsliknande cape när vi går ut, den är dock inte långärmad så så mkt värme blir det ju inte men jag hoppas på att adrenalinet och glädjen håller mig varm när vi tågar ut sen får jag väl ta på mig en päls eller något...

    min m2b har en gammal minkpäls från sin farmor som betyder lite extra för honom - han skulle nog gärna vilja att jag hade den på mig, känner själv att det inte är jag men samtidigt kanske det skulle vara en fin gest och lite maffigt en sån dag plus att den värmer gott, vad tycker ni?

    hallonfrossa, va roligt att du är så glad och nöjd över ringarna, och att det är till överkomligt pris! Härligt! Så ni ska båda ha en varsin ring eller? Är det någon mer som har det så? Vi väntar på besked på min ring nu efter att vi varit hos guldsmeden, känns jättebra men nu väntar man och vill ha den här. Min blivande retas med mig och säger att jag ska få prova den en gång sen ska han gömma den tills bröllopet, schysst eller hur? ;)

    Memsan: Lösögonfransar, där sa du nåt... jag funderar lite på det, kanske inte hela men några såna där trebenta i ytterkanten av fransraden, vill ju inte att det ska se för konstgjort ut så jag ska testa några gånger hemma för att se vilket jag tycker blir bäst, har däremot tänkt att ha lösögonfransar när jag tar budoirkorten, tror det kan bli effektfullt. Brudbuketten är superfin, påminner lite om den inspirationsbild jag själv har - jag vill oxå ha massor med färg! :) ska visa min i nästa inlägg då jag inte kan lägga in bild när jag börjat skriva :-/ coolt att du ska låta tatuera den, var har du tänkt ha den och i vilken storlek?

  • Fremm

    Va beredd på en bildkavalkad! :)

    Här ser ni "min" brudbukett... eller ialla fall den som vi har som inspiration, vårt tema är cerise och lime... så det blir ju en del i den färgen men oxå lite andra nyanser och färger... gillar att det är många olika färger och sorter, nu finns ju inte allt att få tag på, på vintern så vi får byta ut mot liknande blommor/färger på vissa, och så vill jag ha med orkidéer... buketten ser ni från två olika håll.

    Sen blev jag så förälskad i broschbuketterna som blivit så "poppis", va nästan på väg att göra en sån istället men efter konsultation med min kloke man som tycker att det trots allt ska vara äkta blommor på bröllopet så kom vi fram till att ha några silvriga blingbroscher i den färska buketten, det blir lite annorlunda och effektfullt på nyår och allt... :)




    Buketten nedan va oxå en favorit men fastnade för den övre buketten i alla fall...


    Här nedan ser ni en stilren broschbukett, så läcker tycker jag!


    Här har de vita färska blommor och en rand med broscher i mitten, jag har nog tänkt att jag ska placera ut mina lite som med blommorna men här ser man ju att det är snyggt att blanda...


    och så här vill jag att skaftet och botten på stjälkarna ska se ut! :) Fint ska det va! ;)


    Ytterligare en broschbukett med med blandade färger, oxå jättefin tycker jag..


    Så nu är kruxet vad man ska ha för fin vas eller ställning som håller brudbuketten vid festen/ på bordet, hur ska ni ha? Har ni några bra tips? :)
Svar på tråden december brudar 2012, var är ni?????