idapauline skrev 2012-09-15 13:10:41 följande:
en nyfiken fråga.. när ni gör dom själva? när gör ni dom? hur många gör ni relaterat till antalet gäster?
sommarvinter skrev 2012-09-15 13:20:25 följande:
Detta undrar jag också! När dekorerar ni dom, på morgonen?
Jag kan ju bara svara för mig själv men jag beräknade en cupcake per person. Vi hade haft 3-rätters middag innan och cupcakes var ganska stora (formarna var 5 cm i diameter i botten).
När vi provsmakade hemma kände vi att de blev ganska mäktiga med både muffins, mousse och frosting så vi chansade.
Det visade sig vara alldeles lagom. De flesta åt en (några bara en halv) eftersom de redan var så mätta. Och då hade vi ändå väntat nästan 2 timmar efter middagen.
Jag gjorde beståndsdelarna två dagar innan (d.v.s. muffins, frosting och mousse) och satte sedan ihop allt dagen innan. De förvarades i kylskåp fram till bröllopskvällen. Personalen tog ut dem ur kylen ca en timme innan servering och jag strösslade över sockerkristallerna precis innan vi skulle äta. Jag hade testat innan om kristallerna färgade av sig under en natt i kylen och det gjorde dem.