Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    hur kyler ni eran öl?

    Vi ställde helt enkelt in allt som skulle vara kallt i kylskåpen, och sen plockade serveringspersonalen fram vartefter det behövdes (bordsservering).

    En annan klassiker är ju en stor tunna eller balja där ni slänger i några större isblock (frys in 3-literspåsar med vatten) + vanliga isbitar, vatten och salt.
    Saltet sänker fryspunkten och gör att det blir kallare i vattnet.

    Om ni har tillgång till frysbox så kanske ni kan hitta några fina större baljor som ni fyller till hälften med vatten och ställer ner i frysboxen. När ni tar fram dessa sen så lägger ni på vanlig is ovanpå och stoppar ner ölburkarna i lite snyggt. 

  • Chicita
    sirifredde skrev 2012-05-28 10:27:13 följande:
    hur många timmar håller en sådan?
    Hur långt är ett snöre? 

    Flört 

    Allså helt omöjligt att svara på.
    Det beror på hur varmt det är. Hur stor tunna, hur mycket is, hur varm ölen var när ni lägger i den, är tunnan isolerad, står den i skuggan, i solen?
    Är det lock på den?
    Hur mycket öl jämtemot vatten/is osv...

    Samma saker gäller ju för det andra alternativet jag gav. Jag vet inte vilket av mina alternativ du frågade om. Men det går inte att säga att det håller X timmar när det finns så många variabler.
    Det håller ett tag, helt enkelt...
    Kan ni fylla på med is under kvällen så håller det givetvis längre 
Svar på tråden hur kyler ni eran öl?