Hur billig buffé kan man göra?
Chicita skrev 2012-06-09 22:19:28 följande:
Jag kan rota lite, minns inte på rak armMen det är kokt potatis, gurka (tärnat).
Creme fraishe och filmjölk
Salt, peppar och vitlök (har jag för mig)
Ska försöka rota lite i receptsamlingen i morgon och se om jag hittar det eller om det försvann i flytten.
Just ja, gräslök... då var det nog inte vitlök. men det kan man ju ha i om man vill ändå
4 pers:
ca 600 g potatis
1 äpple
1 rödlök
1 burk lätt creme fraise
lite majonäs, en skvätt vitvinsvinäger, kapris efter smak, salt o peppar
Koka potatisen (det går bra att låta skalet vara kvar jag tycker det ger potatissalladen mer karaktär då) och låt den svalna. Hacka allt fint, häll på en skvätt vinäger (eller spadet från kaprisen om man inte har vinäger) salta o peppra. Vänd i creme fraise och majo, smaka av. Man kan ha i mer majo om man gillar det, eller ha matlagningsyoghurt istället om man vill ha den smalare istället. Eller om man vill ha "fransk" variant så struntar man i både cremefraise, yoghurt och majo och tar olivolja istället. Minst lika gott!