Hemmagjord snaps
Midsommarsnaps:
ta blad från en svartvinbärsbuske, lägg dessa i en glasburk, häll i vodka så att det täcker bladen, sätt på gladpack som lock och låt stå i ca 2 veckor i rumstemp.
Sila bort alla blad och späd till lämplig smak, ungefär lika mycket okryddad sprit (vodka) som det som varit i burken.
Citron-lime:
tvätta och skala en citron och en lime. Stoppa ner skalen och en sockerbit i spriten. Låt dra ganska kort tid, typ några timmar-ett halvt dygn. Smaka av och se hur lång tid som behövs för att få lagom smak. Denna ska inte spädas.
Kanelbullesnaps:
Detta recept är lite luddigt, eftersom det är många år sen jag provade den, men jag minns den fortfarande som gudomligt god.
Kanelstång och ½ vaniljstång lägges i en burk med sprit. Låt dra. Smaka av. Denna spädes sen till lämplig styrka.
Prova dig fram!