Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Hemmagjord snaps

    Midsommarsnaps:
    ta blad från en svartvinbärsbuske, lägg dessa i en glasburk, häll i vodka så att det täcker bladen, sätt på gladpack som lock och låt stå i ca 2 veckor i rumstemp.
    Sila bort alla blad och späd till lämplig smak, ungefär lika mycket okryddad sprit (vodka) som det som varit i burken.

    Citron-lime:
    tvätta och skala en citron och en lime. Stoppa ner skalen och en sockerbit i spriten. Låt dra ganska kort tid, typ några timmar-ett halvt dygn. Smaka av och se hur lång tid som behövs för att få lagom smak. Denna ska inte spädas.

    Kanelbullesnaps:
    Detta recept är lite luddigt, eftersom det är många år sen jag provade den, men jag minns den fortfarande som gudomligt god.
    Kanelstång och ½ vaniljstång lägges i en burk med sprit. Låt dra. Smaka av. Denna spädes sen till lämplig styrka. 
    Prova dig fram!  

Svar på tråden Hemmagjord snaps