Hemmagjord snaps
Vi brukar göra snaps till midsommar, påsk, kräftskiva och jul.
Vi brukar då ta en massa kryddor, eller bär och sedan fylla på med vodka eller brännvin special, beroende på vad vi har i så får det stå olika länge och dra.
Till vad för mat hade ni tänkt att dricka snaps?
En favorit snaps som jar brukar göra som fungerar till svenskmat är denna:
2 msk enbär (torkade)
1 msk fänkål (torkade frön)
1 msk anis (torkad hel)
1/2 msk kummin (torkad hel)
Kan typ stå i två veckor. Glöm inte att vända på flaskan iblnad och smaka av.
En friskare variant är rosmarin och Citron
Ta med hjälp av potatiskalren oc h gör långa remsor av citron och stoppa i en färsk romsarin kvist. Låt stå och dra i ca 2-5dagar. Sila av och sedan när du serverar lägg i färsk rosmarin och citron igen. Ser himmla snyggt ut.
Sen kan man göra snaps på vilka bär som helst i stort sett. Det är bara att fylla en flaska och sedan täcka med sprit. Hur länge det ska stå beror lite på vilken sorts bär det är.
Lycka till