• Liloot

    Umebrudar 2013

    Hej på er!

    Kikar in här med ett inlägg. Vi är alldeles i startgroparna av planeringen för vårt bröllop. Ingenting är klart än, och jag måste väl erkänna att jag fick lite panik när jag läste hur tidigt ni andra börjat planera ;) Men det kommer nog lösa sig! :) 

  • Liloot
    CoG skrev 2012-12-20 21:24:24 följande:
    Utan undanlagda pengar så kändes det bra att börja ett bra tag innan så att det blir lättare att sprida utgifterna.
    Speciellt som jag är mammaledig och det inte finns pengar över i slutet på månden.

    Men då det gäller tid, så hinner man mkt på bara några få månader.
    Så är det ju absolut! Min sambo friade i fredags, så vi har mycket planerande att se fram emot :) 
  • Liloot
    Kaffegrus skrev 2012-12-21 13:44:43 följande:
    Och Grattis, grattis, grattis

    Det är så kul med  fler brudar och jag blir så glad när jag hör om frierier! Får jag fråga hur det gick till?

    Hur har ni tänkt bröllopet? Stort, litet? Borgligt eller i kyrka?  
    Tusen tack!

    Jag blev utbjuden på en överraskningsmiddag, hade inte den blekaste aning om vad han planerat. Tyckte att middagen i sig var överraskning nog Vid efterrätten börjar han hålla sitt "tal" till mig och plockar sedan fram en ring ur fickan och går ned på knä Vi har pratat "skämtsamt" om att gifta oss, men jag trodde aldrig att han skulle göra slag i saken och fria. Han har kört stenhårt på att han aldrig kommer fria, utan att jag måste fria om vi ska gifta oss. Så gissa om jag blev förvånad! Men superglad, såklart

    Det blir nog ett ganska enkelt bröllop. Jag skulle gärna gifta mig i kyrkan, men det vill inte min sambo. Så det lutar mot en borgerlig vigsel, och sedan en fest på kvällen för släkt och vänner. Jag har ganska stor släkt, så det kan nog bli en hel del folk. Men vi kommer nog ta kuvertavgift, annars blir det svårt att ha råd att bjuda alla Jag skulle lätt kunna tänka mig att åka till Las Vegas och gifta mig och sedan ha en fest hemma, men när jag nämnde det för mamma så blev hon helt förkrossad, haha.  
  • Liloot

    Hej igen!

    Vi är i fullt sjå att bestämma datum nu. Det lutar mot sista augusti. Men vi vet inte vart vi ska hålla festen. Har ni några tips? Gärna ganska centralt, med låg hyra (typ omöjligt - jag vet!) Men eftersom vi inte har anknytning till någon by känns det konstigt ha festen i någon bygdegård där man knappt varit nångång.. någon som vet om någon bra lokal för ca 80 pers? 

  • Liloot
    JuliaNilsson skrev 2013-01-21 11:24:29 följande:
    Det här är en kass bild, för det är en mobilbild, men jag är så nöjd att jag vill skrika: här är min vigselring. Vitt och rött gult med 6 stycken diamanter. Fästmannen valde att vigas med sin förlovningsring.


    Superfin ring! Vi ska hämta ut våra förlovningsringar i veckan, längtar!
    Kaffegrus skrev 2013-01-21 08:20:58 följande:
    Tänkte ni göra er egen mat eller kan det vara en restaurant? Sävargården, där vi ska vara, har ingen hyra, men man får beställa mat och dricka genom dem så det blir ju lätt dyrt för 80 pers ändå.. 

    Fabriken tar 8500 för hyra. Det är ju inte jättebilligt, men det är en bra lokal som ger en del möjlgheter. Annars finns det et KFUM(om jag minns rätt)- hus vid Nydala. Det är visst billigt. Men jag minns inte hur man får tag på det, pris eller något Tungan ute Undrar om det var Insanire som var där. Mer info kanske finns i Ume 2011/2012-tråden. 

    Om du känner någon som bor på Nydalahöjd, så finns jo Gröna Villan där också. Vet inte om den rymmer 80 pers dock, men jag tror den är gratis att hyra för de som bor där. Många borättsföreningar har sådana genemsamlokal att hyra u, så hör med dina kompisar om de har något.  

    Man kanske kan hyra läkarvillan uppe vid sjukhuset också. Vet dock inte om det går att hyra på sommaren, men i augusti kanske det går.  
    Tack för tipsen, har kollat upp dom flesta av dom du nämnde. Men idag har vi preliminärbokat Göstas loge i Yttersjö. Vi ska åka dit och kika hur det ser ut, har hört mycket bra om den Vi ska ha "egen" mat och dryck, så restaurangerna i stan går bort. Göstas loge var helt överkomligt, 5000 för hela helgen, inkl städning!
  • Liloot
    knackamackadam skrev 2013-01-22 18:22:44 följande:
    Göstas loge är superfint! Vet inte när ni gifter er, men för ett sommarbröllop är det perfekt!
    Låter ju toppen! Bröllopet blir 31:a augusti, förutsatt att kyrkan är ledig då. Har inte fått tag på någon där. Försökt leta lite bilder på nätet från göstas loge, men inte hittat så mycket. Blir nog bäst att åka dit och kika själva
  • Liloot
    jeanette85 skrev 2013-01-23 15:33:36 följande:
    Liloot: vad roligt i kommer ha våran fest ute på Göstas loge. Sitter och väntar på att babyn i magen ska ploppa ut, 14 dagar kvar tills det är beräknat. Känns lugnt på bröllopsfronten. Mycket klart så det känns som att det bara är små fix kvar men jag oroar mig att jag glömt en massa. Har fått hem både helium ballonger och ßervetter vi har beställt, Inbjudningskorten är klara och ligger i sina kuvert ska bara på frimärken och iväg. Hur lång i förväg kommer ni skicka ut era inbjudningar? Hur går det för alla er andra?
    Men vad kul! Vilket datum gifter ni er?
    Stort lycka till med bebisen i magen!  
  • Liloot

    Hej på er igen, har inte skrivit så mycket här men läst lite iaf :) Vad jag förstår har endel av er redan haft sin stora dag och andra har det framför sig precis som vi. Prick en månad kvar idag! :) Tänkte höra om det är någon som har använt lakan från Ikea till dukningen, och nu vill bli av med dem? Kommer nog inte bli någon tur till Ikea innan bröllopet och återanvändning är ju toppen! ;) Hör gärna av er!

Svar på tråden Umebrudar 2013