• Slania

    Umebrudar 2013

    Hej alla! Får man haka på här? Planerar bröllop till 130713 och bor i Umeå, vigseln kommer dock ske i Malå men tänkte att det kan va kul ändå att dela tankar och få tips och råd från andra härifrån =)

  • Slania
    CoG skrev 2012-10-20 09:08:25 följande:
    Självklart ska du haka på oss här inne!

    Hur ser planerna ut för er?
    Kyrkligt/ borgeligt
    Antal gäster
    Upplägget i övrigt?

    :)
    Vi kommer gifta oss kyrkligt, det var i princip enda "kravet" blivande maken hade - att vi skulle gifta oss i Malå kyrka. Allt annat skulle jag få bestämma typ :) Det blir inte särskilt många gäster, kring 50 om man räknar med barnen. Bara närmaste vännerna och familjen. Vi har inte samma umgängeskrets längre som vi hade när vi träffades för 10 år sedan och vi var båda överens om att det bara skulle kännas fel att bjuda alla sk. "vänner" trots att vi knappt umgås med vissa längre...

    Det vi kommer lägga mest energi på är att göra bröllopet så personligt som möjligt. Vill inte ha ett klassiskt "strikt" bröllop, utan det ska kännas avslappnat, glatt och på alla sätt och vis symbolisera oss.

    Fick tips av en kollega att anlita ett värdpar, vilket jag funderar på att göra... vet dock inte vilka än :)

    I planeringen har vi inte kommit sådär jättelångt. Klänningen har jag köpt iaf! (bild finns här i mitt galleri). Fick tag i den snorbilligt på Tradera, en Nixa fd. uthyrningsklänning som är fantastiskt vacker! Det enda som är kvar på den är att få en skräddare att korrigera den efter min kropp. Nån som vet av en bra och billig skräddare här i stan?

    Har suttit mycket på youtube och letat musik och det finns ju himla många fina sånger man vill ha med på bröllopet :) Kommer nog inte ha den här klassiska ingångsmarschen heller, utan det blir mest troligt någon helt annan sång. Yiruma - the river flows in you ligger högt på listan :)

    Save the date-kort måste nog vi också göra. Otroligt fina du gjort CoG!!  Vilken bra idé att göra egna! Magnettejp var inte alls dyrt såg jag, där kan man nog spara en hel del istället för att beställa från calligraphen.se!

    Fick veta för nån vecka sen att Iron maiden spelar i Stockholm samma dag som vi gifter oss, så det är väl bäst att vi börjar informera våra gäster så de inte hinner köpa biljetter dit istället... haha :)
  • Slania

    Oj, jag visste inte ens att jag hade en sån begränsad inställning på min profil =) Ska ändra det =)

    Såhär ser den ut iaf. Svårt att se på bilderna, men brodyren är ljus ljus blå och det är små glittrande pärlor också.  Jag kommer inte i den ännu (håller på att gå ner i vikt för att komma i den :P ) men det kommer hur som helst behövas en skräddares hand på den för den är även på tok för lång för mig. Jag är rätt rak i kroppsformen och denna är ju typ sydd efter någon med timglasformad kropp. Som tur är finns det gott om sömnsmån inuti så jag tror den kommer sitta som ett smäck när det väl är dags =)




  • Slania
    Kaffegrus skrev 2012-10-21 20:54:33 följande:
    Oi, vilken vacker klänning! Tyckte verkligen om den bakifrån, men allt var ju jättefint Grattis!

    Jag ska ta en bild på mig i min en dag när jag får tid. Är ju så kul att dela med sig
    Ja, gör det! Ska bli kul att få se =)
  • Slania

    Tack för komplimangerna om klänningen! Jag är så förälskad i den och längtar som en tok tills den är omsydd efter mig så jag kan prova gå i den på riktigt =)

    Nu ikväll har jag beställt save-the-date kort. Efter att ha kollat runt lite och provat göra egna så blev det till slut så att jag beställde från Vistaprint istället. 20 stycken inklusive kuvert för 129 kr tyckte jag var riktigt bra pris!

  • Slania

    Kaffegrus: Vilken fantastiskt vacker klänning!! Förstår att du är kär i den :) Har du tänkt ha en liknande bukett också eller?

    Har ni köpt skor än? Tycker det känns lite svårt att hitta skor som både är fina och bekväma... man vill ju gärna kunna gå i dom en hel dag utan att få ont i fötterna :)

  • Slania
    Kaffegrus skrev 2012-10-24 10:39:01 följande:

    Tack så mycket! Jag hade faktisk först tänkt en sådan bukett som Insanire hade, bara med vinröda rosor. Tycker den är så vacker. Men eftersom jag redan har ett vinrött satinband runt klänningen, så tror jag kanske en enkel vit bukett likt klänningens tidigare ägare passar bättre. Jag undrar om inte tärnerna ska få ha vinröda buktter häller.

    Jag har också jätteproblem med detta med skor. Vill ha vinröda satinskor med bara 4 cm, gärna lite tjockare klack. Omöjligt! Jag vill inte lägga ner jättemycket pengar på dem häller. Hade tänkt kring 500 bara.

    Vad hade du tänkt gällande färg och pris?


    CoG skrev 2012-10-24 09:39:06 följande:
    hihi
    Så förälskad i den att du vill gråta då du tänker på den....vilken härlig beskrivning!
    Det kommer säkert att synas på dig då du bär den själv på ER stora dag!

    Vad kul det kommer att bli att se er andra på bild efter alla bröllop, få se hur det blev i helhet.
    :D
    Hih, ja, det pirrar i magen!

    Jag ser också supermycket fram emot allas dagar. Är ju så kul att hänga med i planerande av era dagar, så glädjen kommer att vara enorm när jag får ta del av själva dagarna också.
    __________________________________________________ __________________________________

    Jag har också en fråga kring detta med tärnor som ni kanske kan hjälpa mig med nu som ni har sett min klänning. Jag har ingen aning om hur tärnerna ska se ut.. Jag tänkte först att de skulle vara som mig, bara motsatta färger. Alltså vinröda klänningar med vita band. Men jag tror häller jag vill att de ska ha vinröda detaljer som smycken och blommor eftersom marsalkerna ska ha vinröda slips och ros.
    Med vilken fäg ska dem då ha på klänningen? Några bra ideer?
    Jag vill nog ha vita skor med inte alltför hög klack och rund tå. Har inte tänkt lägga ut mer än 500 kr jag heller.

    Hmm... gråa klänningar, kan det funka? Annars tror jag ändå det skulle bli väldigt fint med vinröda klänningar och vita band och accessoarer :)
  • Slania
    Eka skrev 2012-10-25 18:21:36 följande:

    Hej Hej!


    Här kommer en till blivande brud i Umeå under nästa sommar. Jag kommer ursprungligen från Umeå men bor i Stockholmsområdet sedan flera år tillbaka. Vi kommer att gifta oss den 20/7 2013 ute på Holmön. Hoppas jag får vara med här trots att jag inte bor här uppe längre ;)


    Välkommen! Jag är med här av nästan omvänd anledning, bor i Umeå men ska gifta mig i Malå =) Hur långt har du/ni kommit i planeringen?
    CoG skrev 2012-10-26 20:05:40 följande:
    www.annasfestochmat.com/br%C3%B6llop/annas-br...

    Hallå alla umebrudar!

    Jag såg en annons på Coop forum ikväll om bröllopsskola NU på söndag på teg.

    Jag vet inte om vi kan gå, sambon sa "Stick iväg på det där om du vill"
    Men det är 495/ par och det kan ju vara vettigt att gå tillsammans och få samma information.
    Har man barn men ingen barnvakt kan det ju försvåra det hela.
    Läste om det där i tidningen, kändes lite väl dyrt tycker jag... speciellt när det enligt infon på hemsidan till stor del verkar gå ut på att de försöker ragga kunder till Annas fest och mat... =/ Jag hade nog hellre gått på en lite större bröllopsmässa, det har ju varit några sådana här i stan tidigare år.
  • Slania

    Hej alla!! Var evigheter jag var inne här, men vad jag kan se har vi blivit ett ganska stort gäng brudar nu - kul!! Den stora dagen (13 juli) närmar sig med stormsteg och vi har först nu börjat ta tag i planeringen på allvar. Festlokalen är bokad och likaså bröllopssviten. För er som inte minns så planerar jag bröllop i min blivande makes hemtrakter - Malå. Bröllopssviten vi bokat är på källan spa i Åmliden, fantastiskt vackert där!
    Save-the-date-korten skickades ut tillsammans med julkorten så nu är alla inbjudna informerade om datumet.

    Min klänning behöver ju justeras lite i midjan + sys upp på längden. Var kan man hitta en billig sömmerska/skrädderi här i Umeå?? Jag fick ett prisförslag av en sömmerska som jobbar hemifrån, 1000 kr, men det tyckte jag lät lite väl saftigt... fast det kanske kostar så mycket??

  • Slania
    CoG skrev 2013-02-17 16:57:54 följande:
    På onsdag em ska jag ta min Michelle (maggie sottero klänning) och se hur mycket den ska kortas av.

    Någon som har lust att ses över en fika snart?
    Var ska du sy upp din klänning??
  • Slania

    Jag var på bröllopsmässan i Obbola idag, men blev så besviken. Få utställare och de som var där kändes inte sådär jätteintresserade av att prata, förutom kvinnan vid Ingrids monter. Det fanns ingen blomsteraffär på plats och inte heller nån representant för herrkläder. Riktigt dåligt faktiskt! Tur det inte kostade nåt att gå in...

  • Slania

    Grattis eml33h!!! Helt fantastiska bilder! Åh, nu längtar jag ju bara ännu mer tills det är min tur =) Hur många gäster hade ni? Tänkte på det här med drickat... hur mycket hade ni köpt hem totalt?

  • Slania

    Okej, tack för informationen! Tanken har slagit mig att man kanske skulle kunna skriva på inbjudan att det är okej att ta med egen dricka om man vill... Var det många som gjorde det på ert bröllop?

Svar på tråden Umebrudar 2013