Chicita skrev 2012-07-07 10:20:35 följande:
Vad är det med paraffinoljan som inte är hälsosamt?
Man använder det när man konserverar sylt, gelé mm och som skal till ostar. Du vet den där tjocka kanten man får pilla bort på vissa ostar. Det är paraffin.
Det skulle inte användas i större utsträckning tillsammans med mat om det var hälsovådligt.
Och det är inget som hamnar i maten sen heller om man inte överdoserar
sv.wikipedia.org/wiki/ParaffinParaffin är ett samlingsnamn och paraffinolja som man impregnerar trä med är inte samma sak som smält paraffin som man använder t.ex. för att försegla livsmedel med. Om paraffinoljan du lagt på träbiten blandar sig med maten eller inte, beror på om det är fet mat eller inte. Men visst, några mängder handlar det inte om, det är ju min personliga åsikt att det inte känns så fräscht bara. Men jag använder inte paraffinolja till att smörja på huden heller, det kan finnas rester av lite det ena och det andra i paraffinolja, beroende på kvalitet.