• majemma

    Vad serveras på ert bröllop?

    Som sagt, vad serveras på ert bröllop? Ska det vara buffé eller trerätters? Vad består rätterna av? Blir det något till brudskålen eller kanske kvällsvickning?

    Här ska snålvattnet rinna i mungiporna! Dela med er av era läckerheter!

  • Svar på tråden Vad serveras på ert bröllop?
  • majemma

    Vi kommer att först servera Afternoon tea. Vigseln är kl. 13 och middagen blir inte förrän ~17:30 eftersom vi har fotografering däremellan. Så gästerna får fika med te/kaffe, scones och kaka när vi är borta. Det kommer inte att serveras några snittar till brudskålen.

    Till middagen serveras en trerätters bestående av:
    - Skummad soppa på kräftor från Horsfjärden med dillkroppkaka, Boxholms kryddost och tunt kryddknäcke

    - Rosmarin & citrusglaserad Salmalax med potatis & Krogersbo getosttårta, höstkantareller och ängssyra

    - Caramèliabavaroise 34% med havssaltrostade nötter,  kondenserad mjölkkola, physalissorbet och harsyra

    Sedan blir det dans ca 1 h följt av kaffe och tårta (vit chokladmousse med passionsfruktkräm sprejad med vit choklad på browniebotten) vid 22-tiden och sedan mer dans. Festen avslutas kl. 1 så vi bjuder inte på vickning.

  • Smulan

    Vi har budget budget bröllop så vi serverar en grekisk buffe´som gästerna själva betalar och så bjuder vi på dryck och kaffe och tårta (ev dessert som vi får hjälp med av en släkting) That's it!
    Lammfärsspett,
    citron- & oreganomarinerad kycklingfilé,
    vinbladsdolme,
    potatis- & fårostsallad,
    oliver,
    salami,
    marinerade färska tomater,
    tzatziki,
    kaprisbär,
     sallad
    bröd

    Sen bjuder vi ev på dessert.....eller bara på kaffe och typ chokladtryfflar och senare på kvällen kaffe och tårta!
     Ingen vickning för oss vår fest slutar senast kl 22:00 sen måste vi städa.

  • FruStendahl

    Vi ska bjuda på.

    Förrätt:
    Toast med kräftmousse

    Varmrätt:
    Helstekt fläskfilé provencale med potatiskaka

    Dessert:
    Bröllopstårta. (passionsmousse, exotisk mousse med persika, noisettkräm) 

  • MrsH

    Vi bjuder på:

    Förätt:
    Hummersoppa med parmesan flan

    Huvudrätt:
    Kalv med kantareller och potatiskaka

    Dessert:

    Bröllopstårta ( Cup Cake tårta)

    Vickning:

    Korv med bröd

    Under hela festen så kommer de stå frukt och godisfat framme 

  • Juni 2012

    På bröllopet serverades ingenting, däremot på bjudningen två dagar senare. Där bjöd vi på:


    Ingefärsflarn Biskvier med baileystryffelfyllning Bondkakor Kolasnittar Makalösakakor Miniminismå muffins med florsocker och ett chokladhjärta på toppen Tårta

    Samtliga saker hembakta.


    Det fanns även vattenmelon i bitar, vindruvor, snittar med räkröra och md brieost, m.m.

  • tinaalpfält

    Vi kommer ha vigseln kl 15:30 och efter den ha mingel med mousserande och lite snittar...samtliga kommer vara hemmagjorda, typ minipajer, lite tunnbrödsrullar och fyllda croustader.

    Runt kl 18 kommer middagen börja som egentligen är en buffé (vi har mixat rätter från tre färdiga buffepaket för att få så bra blandning av kött, fisk osv) men vi upptäckte vid provsmakningen att vissa av rätterna "ser ut" som som förrätter och vissa som huvudrätter så vi kommer att servera dem i två omgångar så att det ändå blir som förrätt och huvudrätt.

    Så förrätter blir:
    Tomat- och mozzarellasallad
    Gräddig musselsoppa med bröd
    Katalanska köttbullar
    Serranoskinka med tonfisk och andalusisk tapas
    Parmaskinka, salami och rostbiff dekorerat med frukt

    Huvudrätter blir:
    Lax i champagne
    Kyckling med paprika och oliver
    Lammgryta med färska kryddor

    I denna buffé ingick även en efterrätt så middagen kommer att avslutas med en vaniljpannapannacotta med blåbärskompott.

    Efter lite dans kommer tårtorna fram...vi kommer att köpa "vanliga" tårtor på ett konditori och ställa fram på en tårtställning så att gästerna kan välja vilken sort de vill ha, kommer bli tre st franska chokladtårtor (världens godaste från konditori janeling i Eskilstuna!) och två st schwarzwald.

    Senare på kvällen/natten kommer vi ha lite vickning med korv och bröd.

    För denna buffé inkl efterrätt betalar vi 165 kr per person. Tårtorna vet jag inte riktigt vad de kostar...som normala tårtor typ så 200-300 per tårta beroende på antal bitar?

  • ChristineL

    Vi kommer ha tre olika sorters snittar till brudskålen, sedan buffé till middagen bestående av:

    - Någon form av soppa som "förrätt" så att kocken (min bror) hinner finslipa på det sista.
    - Oxfilé
    - Laxsida
    - Västerbottenpaj med kantareller
    - Ugnsstekta grönsaker
    - Rödvinsrisotto
    - Rödvinssås
    - Romsås
    - Potatissallad med chevreost
    - Grönsallad med diverse tillbehör
    - Skivad baguette och smör

    Sedan blir tårtan som dessert. Någon liten form av vickning blir det också, vi tänkte typ kex och ost, något gott bröd, smör och skinka.

  • Chicita

    Vi bjöd på mousserande rödvin som brudskål.
    Och menyn var sen detta:



     Vi hade "sittande buffé" kan man kalla det. Maten bars ut på stora serveringsfat som gästerna försåg sig ifrån.
    Förutom vildsvinet då, det gick vi ut och hämtade direkt från stativet där det grillades.


    På borden stod också stora mörka grova bröd som serverades tillsammans med kryddat ister.
    Och i slutänden blev det 5 omgångar, för vi tog en bensträckare efter Lingonpäronen (som serverades med en messmörsreduktion).
    Till maten var det i första hand rödvin som serverades. Men både vitt vin och öl fanns för dom som inte dricker rödvin. 
    Och alkoholfria alternativ, både i form av cider, vitt och rött vin + lättöl fanns givetvis.

    Lite senare åkte tårtan fram igen, tillsammans med kanelbullar och 5 sorters kakor. Men alla var så mätta fortfarande att det var få som ville ha något alls att tugga på... 
  • Five year engagement

    vigsel kl 17 och sen var det

    18.00
    brudskål - bubbel och jordgubbar 

    19.00
    grillbuffé
    på restaurangen/herrgården som vi var på (de har ordinarie restaurang och vårt lilla sällskap satt i en egen sal på övervåningen, men ingick i samma buffé som övriga matgäster..)
    det fanns bl.a. 
    entrecote
    lamm
    fläskfile
    kyckling
    potatisgratäng
    helstekt potatis
    rotfrukter
    majskolvar
    såser 
    grönsaker
    oliver
    massa småplock

    vid 22.30-tiden var det bröllopstårta och kaffe

    då vi startade ganska sent hade vi inte hunnit med mer mat...

     

  • sannasofia

    Medan vi är och fotograferas efter vigseln kommer gästerna bjudas på kaffe och kaka.

    Sedan brudskål.

    Middag med kajpsoppa som förrätt, helgrillat lamm med rostade rotfrukter och olika såser som huvudrätt

    Sedan tårta, kaffe och avec senare på kvällen

    Under kvällen är det även brudvisning med lokalt producerad dricke och salt kringla. 

    Samt vickning med korv och bröd på småtimmarna.

    Dagen efter ska vi ha brunch med olika smörgåsar med goda pålägg, muffins, frukter, ägg och snittar ch saffranspannkaka till efterrätt. 

    Två dagar med inspiration av gotländska mattraditioner  Glad

Svar på tråden Vad serveras på ert bröllop?