Inlägg från: TheD |Visa alla inlägg
  • TheD

    BT-Veteraner

    Brittiska mord är det bästa! :D

    Maken fick gå och jobba nu ist för att börja kl 23 då en tryckare blev nedsparkad på nyår och inte skulle klara av att jobba inatt. Struntar väl jag i! Jag vill ha min make hemma den här kvällen eftersom jag åker tillbaka till skolan imorgon. Okej, det är synd om killen men jag blev så irriterad när karln sa att han skulle börja 19.30 :(

  • TheD

    Brittiska skådisar är skolade på ett helt annat sätt. Betydligt mer skolade än i USA "du, killen som jobbar bakom disken. Du skulle passa bra i en film som jag ska producera"... Jag älskar Downtown Abbey, En karl för sin kilt (kommer inte ihåg engelska titeln), Skenet bedrar, Midsomer Murders....osv :) Det är mer charm i det brittiska.

  • TheD

    För vissa är det så. Vilket kan vara en komplimang så klart och vissa är teaterdelen i sig men annars så märks det att personen försöker.. ;)

  • TheD

    Borde finnas en maskin i skobutiker som tar fingeravtryck och vips så vet maksinen vad för skor man är ute efter ;)


     


    Jag lagar fiskgryta idag. För första gången haha. Jag har smakat den hemma hos mamma och pappa och då var den jättegod! När vi var i Spanien gjorde mamma en annan fiskgryta och maken sa:"Jättegott!" och tittar sen på mig "varför gör inte vi sånt hemma?".....På något sätt så är fisk min grej att laga så ja. Men nu gör jag det iaf. Sen om det blir ätbart är en annan fråga.

  • TheD

    Fiskgrytan blev JÄTTEGOD! Såg att jag inte hade skrivit om resultatet.


    Matlådor är bra. Vissa maträtter blir godare vid uppvärmning :)

  • TheD

    När jag kommer hem till maken på torsdag så kan jag lägga ut receptet :) Även den andra som mamma gjorde i Spanien. Nu blev jag hungrig...

  • TheD

    Recepten!


    Pepparrotsdoftande fiskgryta


    4 port
    Tillagningstid ca 30 min


    2 pkt fryst fisk
    1 tsk salt
    2 krm vitpeppar
    1/2 citron, saftenm
    1 purjolök, strimlad
    2 msk olivolja/smör
    8 potatisar, skalade och skivade
    2 fiskbuljongtärningar
    4 dl vatten
    2 msk pepparrot, riven
    2 dl crèm fraiche
    2 tomater
    1 dl dill (fryst)
    1/3 -dels paket örtkryddor provençale (fryst)

    1. Tina och skär fisken i bitar. Krydda med timjan, sallt och peppar. Häll över citronsaften och låt dra ca 10 min.
    2. Fräs purjon i olivolja i en kastrull utan att den tar färg, någon minut.
    3. Tillsätt potatis, vatten och buljongtärningar. Låt koka ca 10 min tills potatisen är halvfärdig.
    4. Lägg ner fisken i grytan och låt sjuda ca 5 min. Blanda crème fraiche med riven pepparrot och rör ner i grytan.
    5. Tärna tomaterna och strö över fisken tillsammans med dill och örtkryddor prov.

    Mild fiskgryta


    4 port


    2 förp. (à 300 g) laxtärningar
    1 gul paprika
    1 röd paprika
    1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    1 msk olivolja
    500 g krossade tomater
    2,5 dl matlagningsgrädde
    1 krm cayennepeppar
    1 msk dijonsenap
    2 msk tomatpuré
    2 msk strösocker
    3 msk örtkryddor provençale (fryst)
    salt och peppar


    1. Tina fisken
    2. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
    3. Stek grönsakerna i oljan i en kastrull tills de har fått lite färg. Tillsätt tomater, grädde, cayennepeppar, senap, tomatpuré, socker och örter. Låt koka ca 5 min.
    4. Lägg i fisken, lägg på ett lock och stäng av plattan. Låt stå i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera fiskgrytan med kokt potatis.


    Men det går ju att ha i det man vill och ta bort det man tycker mindre om ;) Vi skippade pepparroten till första grytan.

  • TheD
    Chicita skrev 2013-02-01 22:00:07 följande:
    Ja det låter spännande, ska se om jag kan övertala maken Skrattande
    Jag tänkte på din karl ;) "Hm, vad ska han äta?" :p
Svar på tråden BT-Veteraner