Recepten!
Pepparrotsdoftande fiskgryta
4 port
Tillagningstid ca 30 min
2 pkt fryst fisk
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1/2 citron, saftenm
1 purjolök, strimlad
2 msk olivolja/smör
8 potatisar, skalade och skivade
2 fiskbuljongtärningar
4 dl vatten
2 msk pepparrot, riven
2 dl crèm fraiche
2 tomater
1 dl dill (fryst)
1/3 -dels paket örtkryddor provençale (fryst)
1. Tina och skär fisken i bitar. Krydda med timjan, sallt och peppar. Häll över citronsaften och låt dra ca 10 min.
2. Fräs purjon i olivolja i en kastrull utan att den tar färg, någon minut.
3. Tillsätt potatis, vatten och buljongtärningar. Låt koka ca 10 min tills potatisen är halvfärdig.
4. Lägg ner fisken i grytan och låt sjuda ca 5 min. Blanda crème fraiche med riven pepparrot och rör ner i grytan.
5. Tärna tomaterna och strö över fisken tillsammans med dill och örtkryddor prov.
Mild fiskgryta
4 port
2 förp. (à 300 g) laxtärningar
1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
2,5 dl matlagningsgrädde
1 krm cayennepeppar
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2 msk strösocker
3 msk örtkryddor provençale (fryst)
salt och peppar
1. Tina fisken
2. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
3. Stek grönsakerna i oljan i en kastrull tills de har fått lite färg. Tillsätt tomater, grädde, cayennepeppar, senap, tomatpuré, socker och örter. Låt koka ca 5 min.
4. Lägg i fisken, lägg på ett lock och stäng av plattan. Låt stå i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera fiskgrytan med kokt potatis.
Men det går ju att ha i det man vill och ta bort det man tycker mindre om ;) Vi skippade pepparroten till första grytan.