Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    Chicita skrev 2013-02-06 20:30:10 följande:
    Om man kan skippa majonäsen, så ska jag pröva göra såna :) Det lät ju väldigt spännande med krossade ostbågar också. Jag antar att det blir gott, att det passar till, men jag hade aldrig kommit på den blandningen :)

    Och sådant som kan göras dagen innan, eller åtminstone tidigare samma dag, det gillar jag :D
  • daniiel

    Tack Nikkita :) Ansökan är dock skickad och det verkar inte som att det gick vägen den här gången heller, vilket jag nog visste innan, men man måste ju chansa :P

    Du får hemskt gärna lägga in recepten på kycklinggratängen, kycklingen med lime och honungssås samt citrontårtan, det lät väldigt väldigt gott :D Ananaspaj åt vi i lördags på tal om det och det är så himla gott!

    Det låter som en rätt spännande resa, och trevlig hoppas jag :) Kan tänka mig att det är väldigt annorlunda motför Sverige dock. Och jag måste säga "wow" till höghöjdsklättringen, sådant hade jag aldrig vågat! haha


  • daniiel

    Tack så mycket Nikkita, vad gott allt låter! Även om det inte blir till födelsedagen, så kommer jag defintivt att pröva alla recepten :)

    Oj, kan tänka mig att det var häftigt (även om jag nu är höjdrädd) och jag måste säga att det var väldigt bra gjort av din man om han nu är höjdrädd. Han ska absolut vara stolt! Ja, även du :)

    Haha nääe? Ja, det är väl inte precis vad man är van vid, att bli "kändis" för att man har bikini ;P Det måste verkligen ha känts udda, men lite roligt minne :) Jag måste bara få fråga om hur dom andra såg ut när dom badade?, för jag antar att det inte bara var ni som badade. Eftersom det var så spännande med bikinis :P

    Hur går det med huset nu då? Är ni helt klara? Minns inte om jag frågat om det tidigare.

    Och ja, jag får försöka se det så, som träning inför framtiden :) Förhoppningsvis ska det väl gå vägen någon gång :)


  • daniiel
    Nikkita, men vad skönt att det går framåt och att ni fått så mkt klart! :) Måste ju vara underbart, just för att känna sig mer och mer hemma och kunna slappna av mer och mer. Även om byta fönster kan vara ett rätt stort projekt, så är det ju skönt att inte ha massor av såna projekt kvar :P

    Chicita, men vad konstigt. Alltså, som du säger, att tappa några kilon gör ju sällan någon skada, men att inte veta vad det beror på kan ibland vara lite obehagligt. Tycker jag åtminstone. Du har inga andra symptom på något så att säga? Bara viktnedgång?
  • daniiel
    Chicita skrev 2013-02-13 10:01:58 följande:
    Hehe... jag har väl massa symptom på massa saker men inget jag kan härröra till att tappa vikt. Om inte yrseln skulle ha något med det att göra nu till slut då.
    Men jag har ju varit yr ett år i sträck så det borde väl börjat tidigare kan man tycka...  
    Ja, jag tänke väl främst då på nya symptom som kanske kunde kopplas ihop med viktnedgången :P Men ja, jag håller med om att ifall det skulle vara kopplat till yrseln, att det skulle ha märkts tidigare. Men man vet aldrig. På sätt och vis kanske det skulle vara bra (mja, bra och bra..) om det är kopplat till det och att någon läkare på så sätt kan få fram vad som orsaker yrseln, så du kanske blir av med den.

    Nej, men jag hoppas att det inte är något, såklart. Utan bara en trevlig överraskning :)
  • daniiel

    Ja, jag läste också artikeln om ert bröllop idag Chicita, vad fint :D Och jag är verkligen grymt imponerad av kläderna jag också, att kunna sy så bra..

    Haha och på tal om att göra något kul i helgen.. nu kommer jag låta helt hemsk, men må så vara.

    En av min makes bästa vänner, som var marskalk och toastmaster på vårt bröllop, har sedan 2-3år tillbaka varit tillsammans/sambo med en tjej som jag gick i grundskolan med. Vi var väl dock aldrig riktigt vänner, utan jag kände mig snarare ofta mobbad av henne. Tex som när hon och hennes vänner kastade ägg på vårt hus och sånt. När han sedan träffade henne, så blev jag väl inte överlycklig. Vi bestämde oss dock för att he henne en chans, för hans skull. Det blev dock inge vidare, då hon markerade rätt tydligt att hon inte ville umgås med oss. Tyvärr, så gjorde det att vi (framförallt maken) tappade kontakten med vännen lite. Vi träffades för det mesta när hon inte hade tid, men ofta så såg hon till att boka upp dom med hennes vänner om vi tex skulle ha fest eller liknande. Och makens kompis och den här tjejen har alltid känts som ett väldigt udda par, som inte alls går ihop. Han är dock något av en toffel när det gäller tjejer och förhållanden.

    Nu, i veckan, har dom dock valt att gå skilda vägar och hon ska flytta ut. Även om vi såklart tycker det är tråkigt för vännens skull, så känns det så skönt! Nu har han möjlighet att träffa en tjej som passar honom, som delar samma drömmar och mål som han här i livet. Och ja, jag är glad att inte behöva bjuda in henne på fler fester och tillställningar, faktiskt.

    Vi våndades lite över bröllopet, jag ville verkligen inte ha henne där, men blev ju tvungen. Hon frågade innan vad hon kunde ha på sig och jag svarade flera gånger, tydligt, att helt inte kortkort eller liknande. Hon dök såklart upp i en mskort klänning utan axelband som gled ner hela tiden, hon satte sig på första bänkraden i kyrkan så mina föräldrar och mormor var tvugna att säga åt henne att flytta sig, då satte hon sig på raden bakom. Jag hade föredragit att ha henne på raden längst bak. Under middagen/festen, så gick hon och satte sig i flera timmar i ett annat rum istället för att vara med oss. Ja, och sådär var det ungefär varje gång. Och var dom hembjuda till oss, så hade hon alltid en anledning till att dom behövde gå hem väldigt tidigt.

    Men, nu slipper vi förhoppingsvis det och det är skönt! :D Så i helgen ska vi umgås med vännen och se melodifestivalen, utan henne, och förhoppningsvis stannar han ända till programmet är slut ;)


  • daniiel

    Haha jag har lite blandade känslor av att kika på bröllopsbilderna. Det är jätteroligt och kika tillbaka och minnas, men samtidigt så känns det fortfarande som att man inte riktigt hängde med att allt har varit nu.

    Vad roligt med en fotobok och album :) Vi är jättedåliga på sånt där och har bara alla bilder på datorn, förutom en som vi förstorat upp massor och hängt på väggen i vardagsrummet :) Vart har ni beställt fotoböckerna? :)

    Precis Chicita, jag tror att det är bäst för dom båda två att bryta upp redan nu, innan den ena fått lägga sina drömma och mål på hyllan och blivit bitter och dom blir ovänner. Det verkar dock som att sånt här aldrig kommer ensamt. Förra året var det ett par vänner som flyttade isär och väldigt kort efter ytterligare två par. Nu, bara någon dag efter vännen, så får jag veta att min syster lämnat sin sambo. Av ungefär samma anledning, olika drömmar och mål och dom lyckas inte hitta någon kompromiss. Väldigt tråkigt tycker jag, men samtidigt vet jag att min syster kan hitta någon som är bättre för henne.

    Vad snällt av dig Chicita att hjälpa till och laga :) Jag blir alltid så glad när min mormor eller mamma ställer upp med sådan hjälp. Hemskt att man inte kan göra det själv dock :P haha

    Vi ska börja söka pengar i helgen också. Hjärtebarnsfonden har ett familjeläger varje sommar och vi vill så gärna åka, men har inte råd. Ska skicka in ansöningar till lite olika fonder och stiftelser och hoppas på det bästa :)


  • daniiel

    På tal om bakning, så styr jag inte på mat igen ;)

    Har ni några förslag på typ snittar eller likande sån liten plockmat? :D
    Kruxet är inga skaldjur eller fisk eller liknande, ingen rom och sånt. Det är ju annars väldigt vanligt, så vitt jag vet, att man har olika såna röror och räkor osv.


  • daniiel
    Chicita skrev 2013-02-17 23:08:25 följande:
    Kocken på "mitt" hotell (eller tja mitt gamla då om man ska vara petig Tungan ute) gav mig tipset att vispa creme fraishe, smaksätta den på valfritt sätt och tillsätta någon sorts protein (gärna men inte nödvändigt).

    Så jag gjorde bland annat en version med grillad kyckling och curry som blev jättegod.
    Jag bredde röran på mjukt tunnbröd, rullade ihop det och plastade in det. Efter några timmar kunde jag ta ut det ur kylen och skära upp som en rulltårta.
    Om man sätter en tandpetare i varje sån rullbit sen så är det lätt att äta Glad 
    Åh, men du.. det var väldigt smart! Då kan man ju variera det precis hur man vill. Kyckling och curry lät ju dessutom väldigt gott och det vet jag att alla som vi ska bjuda hem äter också! Tack för tipset :) Vi ska ha knytkalas inför finalen i melodifestivalen och vi ska ordna snittar och snacks :)
  • daniiel

    Det är så typiskt. Jag sökte ju ett jobb och idag ringde dom därifrån, men såklart precis under dom 20min som jag var i duschen, så jag hörde inte. Hon skickade dock ett sms och skrev att jag gärna fick ringa upp så snart jag hade möjlighet, så jag gjorde det. Har ringt flera gånger, men det är upptaget hela tiden... suck...

    Iiiiih, vad spännande! :D Nu håller jag faktiskt tummarna!!!


Svar på tråden BT-Veteraner