Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    BT-Veteraner

    Jag hade så många planer för i dag... Men jag vaknade med migrän. Så allt sket sig Obestämd
    Tyvärr klarar jag inte av att bara lägga mig ner, släcka ljuset och låta det vara mörkt. Så jag sitter i soffan, TVn på med så lågt ljud att man bara knappt hör vad dom säger (högre än att det "bara är ljud" men tillräckligt lågt för att man ska kunna koppla bort det).

    Jag behöver något att fokusera på så att jag liksom kan glömma bort att jag har migrän. Men jag kan inte koncentrera mig lika bra som vanligt och jag formulerar mig inte lika bra som vanligt Skrikandes 
    Riktigt irriterande.

    Nåväl, det blir hämtmat i dag istället för lagad mat. Jag måste försöka äta, för då blir jag fortare bra. Och jag kan inte heller ta några tabletter om jag inte har någon mat i magen pga magkatarren...
    Men jag skulle inte klara av att stå vid spisen och röra vid rå lax och blanda till såser osv... Kräks 

  • Chicita

    Nu har jag varit superhängig sen i fredags. Trodde först att det var magsjuka men det verkar snarare vara något influensaaktigt.
    Men i dag känns som en vändpunkt. Jag vaknade inte och kände det som att man kunnat steka frukostägget på pannan på mig liksom Tungan ute 

    Så i dag ska jag till och med orka laga mat har jag bestämt.
    Frågan är bara vad...
    Man kanske skulle kika in i "mat-tråden" och se om man kan få lite inspiration Glad 

    Hur är det med er andra då?
    Det känns som att det varit väldigt dött här inne ett tag nu. Det är mest dom nya sommarbrudarna som håller låda. Men det är dock kul att se många av dom som var nya förra sommaren. Dom vågar ge lite mer handfasta råd nu och är inte så rädda att trampa folk på tårna längre.
    Och det har varit en rätt skön stämning för det mesta Solig 

  • Chicita

    Ja det verkar vara något som går nu...
    Skönt att du också mår bättre daniiel Glad 

    Vi bestämde oss för att dels göra en köttgryta med ris till.
    Det får bli kokosmjölk istället för grädde i den så får man kompensation för sältan som kommer från buljong, fond och soya.
    Och så ska jag bara steka på lite falukorv i tunna skivor och göra mos till.
    Jag var sugen på riktigt potatismos och maken ville ha blomkålsmos så det blir både ock Glad 

    Då kommer vi att ha matlådor nästan hela veckan också eftersom det brukar bli 6 portioner av grytan och vi gör 4 portioner med mos och korv också Glad
    Det passar bra eftersom de dagar jag jobbar denna vecka så jobbar jag sena kvällar mest och då hinner jag inte laga mat.

  • Chicita

    Du får lägga ut receptet TheD Glad

    Ja det lät väl som en varierad veckolista daniiel Glad 
    Här är det som sagt svårt nog att komma överens om 2 maträtter per vecka, förutom att jag ska hinna laga dom också Tungan ute 
    Maken är väldigt väldigt kinkig på maten och sen kan han inte laga mat heller.
    Han kan göra en sorts köttfärssås som blandas med ris och äts med bröd, ungefär som en chiliconcarne fast utan bönor. Men han tycker att min köttfärssås är bättre (jag håller med Tungan ute ) men även fast jag försökt lära honom laga den och lite annat så fastnar det liksom inte.

  • Chicita
    TheD skrev 2013-02-01 22:52:13 följande:
    Jag tänkte på din karl ;) "Hm, vad ska han äta?" :p
    Jag får säga att det är nyttigt så kanske han vill smaka Oskyldig
  • Chicita

    Oj vad ni har skrivit i dag och jag har missat allt Förvånad
    jag tycker också sånt där med att söka jobb via hemsidor (mallar) är svårt. Ibland kan man ju behöva förklara saker lite mer än bara välja mellan 3 olika alternativ liksom.

    När det gäller mat så måste jag ju tipsa om mina isbrytare. Brukar alltid gå hem. Inte svåra, inte så särskilt dyra och dom ser proffsiga ut.
    Inga skaldjur (jag äter inte räkor) men dubbelkolla bara ishavssalladen, vissa tillverkare har i räkor eller räkspad trots att det inte hör till originalet.
    ICA's egna märke tror jag är fritt från skaldjur. Bara crabfish (fisk alltså).

    Du använder någon form av vitt bröd. Ta ut cirklar med pepparkaksmått. 3 per förrätt.
    Bre 2 av brödcirklarna
    Ta ut 2 cirklar av rökt skinka / förrätt
    Lägg skinkan på dom smörade brödbitarna och lägg på en klick ishavsröra
    Stapla ihop allt med den osmörade skivan överst.
    Vispa ihop creme fraishe och majonäs, ca 50/50 och bred runt tornen (inte ovanpå)
    Sätt 1 tandpetare i varje ände av tornet och använd som handtag när du rullar i krossade ostbågar.
    Res upp tornet och lägg en klick ishavssallad ovanpå.
    Dom blir godare om du gör dom dagen innan Flört 

  • Chicita
    daniiel skrev 2013-02-06 21:37:33 följande:
    Om man kan skippa majonäsen, så ska jag pröva göra såna :) Det lät ju väldigt spännande med krossade ostbågar också. Jag antar att det blir gott, att det passar till, men jag hade aldrig kommit på den blandningen :)

    Och sådant som kan göras dagen innan, eller åtminstone tidigare samma dag, det gillar jag :D
    Ja visst kan man skippa majonäsen. Ha på vad du brukar ha utanpå smörgåstårtor. Kanske bara vispad creme fraishe Glad
    Jag tyckte också att det lät konstigt först med ostbågar, men dom var jättepoppis när vi sålde dom i charken här på Hemköp förut och jag var ju bara tvungen att sno receptet Flört
    Dom dekorerade i och för sig sina med räkor. Men eftersom jag inte äter räkor så... Tungan ute
Svar på tråden BT-Veteraner