BT-Veteraner
Nikkita:Det här är mitt basrecept. När man använder bär så påverkar det resultatet väldigt mycket om bären är väldigt saftiga. Så om du kan hitta en hallonpuré eller liknande (eller koka ner hallonen och reducera vätskan genom inkokning utan att sockra) så är det det absolut bästa.
3 dl bärkompott (eller puré, Yogurt osv)
4 blad gelatin
2 msk hett vatten
2 dl hårt vispad grädde
Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 10 min
Mät upp smaksättningen (kompott mm) i en bunke.
Krama ur gelatinbladen och lägg i en liten skål, häll på hetvattnet och rör tills dom löst sig. Vispa ner det i smaksättningen (vispa ordentligt så det inte blir klumpar. Gelatinet stelnar och klumpar sig snabbt när det möter dom kalla bären eller vad man använder).
Rör ner den vispade grädden.
Fördela direkt på tårtan.
Receptet ska räcka till en form som är ca 25 cm i diameter