Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    Lenblo skrev 2013-05-05 19:20:37 följande:
    Tack för tipset om mammakläder, daniiel. Mina mammajeans jag köpte på HM och tycker sitter skönt, ligger två storlekar under den som måttabellen anger. Försöker fortfarande klura ut hur mycket jag ska lita på måttabellen på Zalandos eller om jag borde dra av någon storlek. De hade flera snygga med bootcut som säkert skulle må bra av lite svartfärg. Skrattande

    När vi byter kök så ska vi installera en del av det gamla till ett pentry i två rum vi i alla fall inte använder, så att vi får en uthyrningsdel. Bara 1,5 år efter inflytt betyder det att vi äntligen har sorterat upp alla flyttkartonger som stod där och skräpade. Flört Och då flyttade vi från en tvåa! En tämligen välfylld sådan.
    Så lite så :) Jag tyckte det var hopplöst med mammakläder när jag väntade dottern och jag ser inte fram emot den delen av en eventuell framtida graviditet.

    Haha skönt att ni lyckats packa upp allt ändå :) Vi har kartonger sedan 5år tillbaka som vi flyttat från lägenhet till lägenhet och fortfarande inte är uppackade :P
    snowstars skrev 2013-05-05 19:27:10 följande:

    Puh! Igår åkte vi hemifrån klockan 05:00 och var hemma igen 23:30. Snacka om heldag. Men det var kul att göra något annat än det vanliga ;)


    Tyvärr har vi inte hunnit montera några möbler än eftersom jag har pluggat idag och sambon inte vill göra sånt själv. Men till helgen, LÅNGHELGEN, är det tänkt att det ska fixas här hemma :) Lägenheten börjar kännas som hemma nu, också, vilket är jättekul.


    Idag firade vi sambons syster som har fyllt år. Hon fick ett presentkort på Make Up Store och blev jätteglad, så tack för tipset daniiel.


    Vad shoppade ni för något? :)

    Så lite så, vad roligt att ni hittade något som passade :) Alltid kul att ge presenter som blir uppskattade.
  • daniiel
    Chicita skrev 2013-05-05 20:12:00 följande:
    Och jag är äntligen hemma igen.
    Även om det var skönt att få sova mer än 4,5 timma pga lång restid när jag slutar 23 ena kvällen och börjar 07 dagen efter, så kändes det väldigt konstigt att bo på jobbet så att säga..
    Men jag kommer nog säkert göra om det fler gånger eftersom jag inte alls blir lika trött och slut i huvudet av det...

    Kul med nya grejor Glad 
    Jag kommer få en riktigt bra lön i slutet av denna månad.
    Dels pga slutlönen från andra jobbet (med 8 månaders ihopsamlad semester) + att jag ju jobbade i princip 60-70% på hotellet samtidigt med deltidstjänsten på butiken så det blir en rätt fin lön därifrån också Skrattande 
    Så jag hoppas kunna unna mig något nu den här månaden som kommer sen Solig 
    Skönt att det gick bra ändå och att få in lite extra i kassan brukar vara rätt okej ;) Tycker absolut att du ska unna dig något! Har du siktat in dig på något speciellt? Jag unnade mig faktiskt en klädbeställning här under helgen, ska bli spännande att se vad som dyker upp :P haha
  • daniiel
    Chicita - Jag tycker det verkar så spännande med medeltids-vad det nu kallas som ni håller på med. Att sy kläder och åka på medeltidsveckan osv :) Din brudklänning var ju oerhört vacker och har sett någon mer som du sytt, du verkar så duktig! Vilket tålamod känner jag ;) haha

    snowstars - Men jag tycker det låter som att ni shoppade en hel del då :) Vilket oftast inte är så svårt när man besöker ikea ;P Köpte ni utemöbler till balkongen där? Hade dom mkt fint sånt? Haha sist jag var på ikea var faktiskt i sundsvall och då var jag in på kappahl i birsta och köpte just ett par jeans :D Min syster gjorde just då sin LIA i sundsvall, så vi skulle gå ut på Allstar på kvällen och jag behövde några kläder som jag inte suttit i en bil i så många timmar hehe

    Och jo, Hyresgästföreningen kanske man skulle kontakta, men efter vi gjorde det i samband med en hyreshöjning där vi bor nu och dom inte gjorde något alls åt saken och totalt struntade i oss, så känner vi dessvärre inget större förtroende för dom. Vi brukar dock vara ganska bra på att "bråka" till oss det vi vill ha, vilket många hyresvärdar brukar bli lite förvånade över, för många antar väl att vi är unga och oerfarna och därmed går att lura och köra över. Vi är dock riktiga gammrävar i lägenhetsgamet så att säga ;)

    Besvikelsen blir bara så stor och orken så bortblåst när man får såna smällar på samma dag (plus annat) och det börjar dra ihop sig till flytt osv.
  • daniiel

    Usch vad jag har missat här...

    TheD - Jag håller tummarna för dig! Det är så jobbigt när man går och väntar tycker jag, ovissheten.. hua.

    Vi har försökt förbereda inför flytten, som bär av under nästa vecka, samt en dansföreställning som var igår. Min systers dansgrupp hade ordnat med en dansföreställning där dom skänker alla pengarna från biljetter och fika till Hjärtebarnsfonden. Jag och maken var ansvariga för fikat, så vi missade tyvärr föreställningen, men har hört att den var bra :) Nu hoppas vi att dom fått ihop ca 10 000kr :)


  • daniiel

    Här är det också oförskämt bra sommarväder och har varit det hela veckan nu. Varje dag är det nytt värmerekord för i år, men igår slog ändå alla andra dagar hittills. Det steg ytterligare pyttelite efter jag tog bilden, så det låg ganska länge på stadiga 34 grader :P Liiite väl mkt för min smak...



     


    Grattis, vad skönt att du är godkänd på dom fyra snowstars och jag håller tummarna för att du är det på resterande två också! :) Men ja, njut av solskenet och tänk positivt! :D


     


    Vi är mitt uppe i flytten nu. Bara tagit en paus. Lägenheten ska tömmas idag och städas ur imorgon. Skönt ändå att vi fick besiktning så sent som kl.20 imorgon, så vi har verkligen hela dagen på oss :)


     


    Dottern gick ju dock och blev sjuk nu i veckan med hög feber, ont i halsen, massa slem och svullna luftvägar. Det har sinkat oss en aning, men i eftermiddag får hon åka till farmor och farfar och sova till på lördag och förhoppningsvis ha hunnit tillfriskna då :)


  • daniiel

    Skönt att höra Chicita att han verkar må bättre. Det är så tråkigt när dom mår dåligt, speciellt när man inte vet vad det beror på och hur man kan göra det bra igen. Får hoppas på att det "bara" var magknip och att han ska fortsätta bli bättre nu :) Vad ger ni för mat nu?

    snowstars, så surt med omtentor! Och att ni förlorar semester tillsammans. Jag hoppas dock att det ska gå bra för dig och att ni hinner med något kul under den tiden ni har ledigt tillsammans :) Har ni något speciellt planerat i sommar?

    Vi är mitt uppe i flytten fortfarande känns det som. Trots att vi bott här en vecka nu. Det är kaos. Vi är i stort behov av en soffa, men har inga pengar till det. Vi har inget matbord. Vi får inte tag på vaktmästaren för att fråga om tapeter och dörrar till sovrummen. Ja, och vi har nog inte ens packat upp hälften av alla saker ännu. Igår blev dock dotterns rum tapetserat (tack pappa), så där börjar vi så smått bli ganska klara. Ja, förutom allt det jag skrev om i den andra tråden ;)

    Ikväll tar vi dock paus och går på cirkus jag och dottern. Svärmor och svärfar vann cirkusbiljetter till oss :)


  • daniiel

    Jag håller tummarna Chicita för att det ska vara så enkelt som att byta mat och att Elox ska fortsätta må bra, ännu bättre :) Vår ena katt har också haft ett par svängar med sån pasta, då han till och från haft det jobbigt i magen.

    Och vad roligt med skorna! :) Det där med skor är ett h-vete tycker jag! Nu har inte jag såna problem som du har med fötterna, ditt är betydligt mkt värre och det är ju extra viktigt att ha skor som passar bra och är sköna när man en trasig fot som du.

    För mig är det att jag har så breda fötter att inget passar. Jag var iväg för ca 1-2 veckor sedan för att försöka hitta ett par sommarskor. Efter jag hade prövat bokstavligt talat över hundra par skor, så gav jag upp. Inga passade. Jag kan ju slänga in en bild på hur det enda paret skor jag äger och har (förutom ett par stövlar, som jag visserligen inte kan ha) ser ut. Ett par jävligt slitna Reebok. Och eftersom jag inte har råd att köpa skor för flera, flera hundra, så blir det nog så att jag får dras med dessa skor resten av sommaren :P



    Så även om jag inte har samma problem som du Chicita, så kan jag känna igen mig i frustrationen över att ha svårt att hitta skor. Jag hoppas att skorna ska fortsätta kännas bra även framöver :)
  • daniiel

    Tack för tipset, det ska jag kolla :) Jag har dock typ strl 43 på bredden och 38 på längden, men ska definitivt kolla upp det :) För nya skor behöver jag ju som sagt!


    Och på tal om inget alls. Igår afton ringer min mormor till maken. Hon pratar om att hon fått något i foten och att hon inte kan plocka ut det själv. Dels så ser hon ju lite dåligt, men hon har problem med fingrarna också. Jag tänkte att det var en liten sticka som skulle ut. Vi var påväg ut för att handla en snabbis, sedan äta och iväg på cirkus. Jag skyndar mig inte direkt, jag hade just kommit ur duschen, utan sminkade mig och klädde mig i ro. Det var ju bara en liten sticka.


    Kanske 20min senare så kommer vi till mormor, som bor i anda änden av samma gata som oss, så det är nära. Då sitter hon på en stol i hallen när jag kommer in och det är stora blodpölar fulla badrummet och vardagsrummet. Det ser ut som en scen från CSI eller något. Hon har ju trampat på något, men inget sitter kvar i foten. Det slutar iaf blöda, så vi kan sätta förband på foten och sedan får jag ju torka blod i en halvtimma typ :P Tänk om hon hade kunnat säga det när hon ringde, att hon blödde massor! Haha fick ju dåligt samvete när jag kom dit och inte hade skyndat mig. Jaasi.. lilla momme... Nåja, jag lärde mig iaf att blod är tyngre än vatten :P


  • daniiel

    Ja, just ja, så var det ju :) Men vad kul och skönt att äntligen få det gjort! Hehe falurött är väl ingen personlig favorit, men om ni inte får ha annat, så är det ju inte ens något att fundera på :) Varför är det så förresten, att ni endast får ha den färgen?

    Ja, jag tycker ju inte att det känns speciellt bra att det inte ska gå att få tag på någon. Det är inte så att dom har semester eller något heller, för då hade jag ju förstått varför dom inte svarar.


Svar på tråden BT-Veteraner