Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    BT-Veteraner

    Jahapp nu går jag och undrar vad jag ska få höra på jobbet i morgon.
    Vi behövde ha ett möte. Och chefen lät så allvarlig när hon sa det att jag frågade om jag behövde vattenfast mascara eller om det var något roligt möte.
    Efter en liten stund kom det... Det är inte ett roligt möte...

    Så antingen får jag sparken nu (ca 3 veckor innan jag skulle fått fast. Så ska dom sparka mig måste det ju ske nu) eller så är det skäll av ett eller annat slag. Jag vet bara inte vad jag gjort för fel, och jag vet inte varför dom skulle sparka mig.
    Jag har inte sämre (ibland till och med bättre) resultat än dom andra i butiken...
    Men men.
    Ingen idé att ta ut sorgen i förskott 

  • Chicita

    Jahapp den 20:e är min sista dag då i butiken.
    Vet inte hur dom tänker med motiveringen. Tydligen behöver dom någon bättre säljare än mig för jag är visst inte så bra.
    Men om jag kollar historiken så har jag under dom senaste 5 månaderna stått för mellan35 och 50% av butikens försäljning.
    Och jag jobbar bara 50%.
    Chefen jobbar 100% och så har vi haft två extra vid behov + helger som kanske jobbar lika mycket som mig om man slår ihop deras tid.

    Med den fördelningen på arbetstid så tycker jag ju att jag borde vara en bra säljare om jag står för mer än 25% av den totala försäljningen.
    Som jag tänker borde chefen stå för 50%, jag för 25% och dom båda extra vid behov för ca 25% tillsammans.

    Jag har också haft lika bra (eller bättre) snitt-siffror som chefen när det gäller slutsumman på kvittot och antal artiklar per kund.
    Jaja...
    Surt sa räven...

    Jag misstänker att dom bara vill slippa betala ut provision på det jag säljer nu efter den 20:e eftersom att alla fast anställda får provision. Men då hade det ju varit shysstast att säga det. Typ "det går för dålig och vi har inte råd att betala ut provision än i denna butik. Vill du vara kvar utan provision eller vill du hellre att vi avslutar din anställning?" 

  • Chicita

    Vad jobbigt daniiel
    Jag som är en sån där envis principmänniska hade tackat nej till lägenheten bara pga det.

    snowstars det där kommer att klicka till någon dag när du hittar "nyckeln" till språket.
    Traggla på så länge du Glad 

    TheD: Det finns ju hur mycket som helst. Problemet är bara att jag aldrig kommer ihåg några innan jag hör dom Tungan ute 

  • Chicita
    snowstars: Ja jag sa att siffrorna väl inte verkade visa på att jag var en dålig säljare.
    Men då började chefen svamla om att ägarna i Danmark bara såg statistiken och dom tyckte att jag inte utvecklats osv osv.
    Det känns bara som undanflykter. Men men... Som du säger. Chefen sparkar ju hellre mig än sig själv Flört

    TheD vi får ta en fika istället nån dag Glad 
    Eller lunch... Vi hinner nog babbla mer över lunch än fika. Kaffet tar ju slut så fort Flört 

    Vet inte vad som faller under rock för dig. Men några förslag i alla fall
    Mötley Crüe -  Smoking in the boys room, Kickstart my heart, Dr Feelgood (med många fler)
    Twisted Sister - We're not gonna take it
    Alice Cooper - Hey Stoopid, No more mr nice guy, He's back (the man behind the mask), Poison, Bed of nails
    Kiss - Lick it up

    Fast nu orkade jag inte tänka längre Förvånad
  • Chicita

    Chefen verkar inte vara den som ville bli av med mig.
    Huvudkontoret hade sagt åt henne att hon måste göra något för att öka omsättningen och hon hade sagt att det ju inte finns något att påverka när vi ligger där vi ligger. Vi kan inte öka öppettiderna, och inte heller minska dom för att slippa ha öppet de dagar som vi inte brukar ha någon försäljning.
    Men då hade dom tyckt att hon kunde påverka personalen. Dvs byta ut mig och se om hon hittade någon bättre... 

    På sätt och vis känns det här bättre än när jag själv sa upp mig från gamla hotellet.
    För där kändes det som att dom försökt bli av med mig länge men inte kunnat, och därför kört fulspel. Där var det liksom jag som var syndabocken för allt fel som hände.
    Som när en gäst klagade till mig på min kollega.
    Då var ju jag dum, elak och avundsjuk när jag framförde klagomålen till chefen (istället för att ta åt sig och prata med den andra anställde).

  • Chicita
    snowstars: Jo, en det är familjeägt. Saker ändras hela tiden. 
    Vi kan få ett mail kl 15 som säger att en viss byxa ska sättas ner till 50% omedelbart.
    Kl 16 kommer ett nytt mail som säger att vi ska strunta i det...
    Dagen efter kommer det ut på intern-sidan (där vi hämtar all info) att vi ska ha en minirea om 2 dagar där dom där byxorna ska ingå... *suck liksom* Skrikandes 

    Så dom är lite veliga, men väldigt snabba på att ta beslut.
    Vem vet. Det här beslutet kanske också kom väldigt spontant. Men det är inte lika lätt att ändra...
  • Chicita
    Nikkita skrev 2013-04-03 21:03:46 följande:
    Chicita: Så tråkigt med jobbet. Kan ju tycka att de borde gett dig en bättre anledning än så. Är du inte med i något fackförbund som du kan ta upp det med? Det borde ju gå att bevisa att du står för en stor del av försäljningen & då kan ju inte uppsägningen vara giltlig om det var den anledningen de baserade beslutet på...
    Jodå jag är med i facket.
    Men eftersom chefen pressats till beslutet (som det verkar) så kommer hon säkert få hett om öronen om jag drar in facket. Och eftersom det i princip bara är hon och jag som jobbar där (i alla fall i någon större utsträckning) så kan jag tänka mig att stämningen skulle bli rätt tryckt om jag fick igenom något sånt beslut.
    Jag tror inte att hon skulle "göra livet surt för mig" så att säga. Men hon skulle säkert få massa skit och då vi ju jobbar så tätt ihop så skulle det nog gå ut över mig på ett eller annat sätt oavsett om det är medvetet eller inte.
    Och jag sa ju upp mig från ett jobb jag vantrivdes på (gamla hotellet) för lite drygt ett år sen. Jag orkar inte gå igenom det igen.
    Bättre att sluta som vänner och kanske få komma tillbaka om det inte funkar med den nya än att börja bråka nu och ändå inte kunna jobba kvar sen.
    Om jag säger upp mig själv så får jag ju dessutom 3 månaders karens. Men om jag blir uppsagd så är det bara 1 månad (om något alls eftersom jag redan stämplar på deltid) 
  • Chicita

    Jag har ju timvicket på det "nya" hotellet daniiel
    Det som känns värst var väl att det här skulle vara mitt första fasta jobb på närmare 10 år eftersom jag bara haft olika vick (på samma arbetsplats) och timanställning annars.
    Men som jag sa till maken. Det här känns inte som ett personligt nederlag.
    På gamla hotellet så kändes det ju verkligen som att dom ville ha bort mig. Jag var inte önskvärd och dom gjorde verkligen livet surt för mig trots allt jag gjorde för både arbetsplatsen och kollegorna. Och jag kan fortfarande bli ledsen när jag tänker tillbaka på varför jag sa upp mig där.
    En tjej som jag fortfarande har kontakt med (en av dom få trevliga) och som jobbar kvar där. Hon berättade när hon kom in strax efter att jag sagt upp mig och märkte att det var kaos.
    Hon undrade varför och fick till svar "Marie är ju inte här längre..."
    Nej just det.
    Dom hade insett då hur mycket saker jag hade gjort utan att dom märkte det. Och ingen orkade ta tag i det efter att jag försvann.
    Så när hon kom in några månader senare och fick ta över tjänsten efter tjejen jag vickat för i så många år (för hon sa upp sig strax efter mig) så förväntade sig alla att hon skulle styra upp och fixa allt som jag gjort.
    Sist jag pratade med henne så sa hon att dom inte är i kapp än. Och det är ju över ett år sen jag försvann därifrån Tungan ute 
    Men där blev det ju liksom ett personligt nederlag när jag sa upp mig. Det var ju mig som person dom gav sig på och det gjorde det extra känsligt och jobbigt...

    Det blir nog bra i slutänden daniiel Glad 
    Och en flytt behöver ju inte vara permanent. Om det inte känns bra så se det bara som en mellanlandning i väntan på den perfekta lägenheten Solig 

  • Chicita

    Det känns ju ljust inför framtiden i alla fall.
    Jag har ju ett annat jobb redan även om det inte är så mycket (inga fasta timmar alls - i alla fall inte än). Och dom bygger för fullt på IKEA som öppnar i höst. Och då kommer ju inte bara IKEA utan även andra företag. Så dom räknar med runt 500 jobb eller mer i vår lilla stad Glad 
    I och för sig så har ett av bruken (Kvarnsvedens Pappersbruk / Stora Enso) lagt ner en maskin så det har försvunnit flera hundra jobb där. Och de flesta av dom kommer säkert också att söka sig till dessa jobb.
    Men om dom ska välja mellan en grovjobbare som skött en maskin i flera år och någon som jobbat med service och försäljning så tror jag att jag har större chans då alltså Flört 

    daniiel: Aha... ni är såna där "hopparuntare" Flört
    Känns det som att ni kommer att vara tilfreds om ni får ett hus nån gång framöver? Eller är ni såna som tröttnar på att bo på ett ställe efter ett tag? 

  • Chicita
    snowstars: Ja det måste du ju göra sen då... Du kan ju alltid köra vilse och bara råka hamna på IKEA Flört
    MAX har ju en stor restaurang här i stan redan, jag var ju med och öppnade den till och med.
    Då var det den största fristående hamburgerrestaurangen i europa Skrattande 
    Men nu har MAX själva byggt flera till efter samma ritning så nu är den inte värst längre Tungan ute 

    Jag använder BT lite som mental rekreation just nu.
    Dels behöver jag någonstans där jag kan vara lite ledsen men utan att någon kommer och ska kramas hela tiden för att trösta Tungan ute  (som om det hjälper, man blir ju inte mindre ledsen när man får bekräftat att det är synd om en liksom *hehe*)
    Men jag måste sita mig jag också snart. Ska dels upp och stryka på någon skjorta eftersom jag ska jobba på hotellet i kväll. Och så måste jag ju hinna äta, sätta på ett ansikte och gå en kortis med hunden (även om brorsan ville låna honom för en skogspromenad senare så vill jag ju inte chansa på att något kommer emellan där och den promenaden inte blir av)...

    Spark i rumpan på dig snowstars...
    Det kommer bli en bra dag ska du se Solig 
Svar på tråden BT-Veteraner