Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    BT-Veteraner

    Ja just den där färgen som ser så där riktigt "hemmafärgat" ut dessutom Tungan ute
    Åh i dag blev morgonpromenaden ett riktigt stresstest.

    Vi var på väg uppför en lång (lååååååång) backe som vi brukar köra som morgon-kissrunda. När vi kommer upp för första raksträckan så är det lagom att vända och gå hem för det går både rådjur i området bredvid (dom passerar över tomterna som ligger på andra sidan en smal remsa av "allmänning" med sly) och det går en del hundar där också men vi kanske inte möter mer än 1 om dagen för det mesta.
    När vi kommit halvvägs upp i backen i dag så kommer en tjej gående med 4 hundar från hunddagiset. En "nuffe", en flat och en golden + en liten sak som verkar vara någon pudelkorsning.
    Och Elox är ju hundrädd, så vi vänder och går åt andra hållet. Jag vet ju vart dom ska så jag tänkte att om jag istället tar vändan "runt hagen" så borde Elox hinna göra sina behov.

    När vi kommer halvvägs runt hagen så ser jag en hund komma från andra hållet.
    Jag kollar bakåt och då har hunddagiset passerat över vägen och det går att gå upp i backen igen så jag tänkte att vi vänder väl igen då, lika bra innan Elox hunnit se den nya hunden liksom...
    Jag känner igen han som går med hunden. Han är gammal och han brukar svänga av på vägen som går mot oss istället och undvika backen, så det känns som ett bra val.
    När vi kommit en bit upp i backen så kollar jag bakåt, bara för att bekräfta att vi kan ta det lugnt nu. Men nej, just i dag (efter att ha sett att vi vände när vi såg honom) så väljer han att följa efter oss upp i backen.
    Han håller avståndet ända tills Elox har klämt ur sig en hög och jag står böjd med en påse på ena handen för att plocka upp skiten.
    I andra handen har jag kopplet, mina handskar, Elox pipleksak som han alltid ska ha med när vi är ute och går och det är alltså inte så lätt att ha koll på Elox.
    DÅ väljer gubben att gå ikapp oss och gå om.
    Jag fick slänga allt jag hade i händerna på backen och rycka tag i Elox.
    Inte har gubbf-n (ursäkta) vett att ta in sin hund i kort koppel och gå över på andra sidan av cykelbanan heller utan han passerar med sin hund i utsträckt flexikoppel bara 1 meter ifrån oss. Elox blev ju helt tokig.
    Jag hade inte heller velat bli störd på toaletten liksom Tungan ute 
    Alltså det här är ju en person som vet att Elox inte gillar hans hund så varför följa efter oss och sen passera på det sättet när han har ett val. Det kan bara ha varit för att provocera och sånt gillar jag inte.
    Nästa gång kanske jag ska råka glömma att låsa kopplet så Elox får "hälsa" på honom och hans hund?

    Nää jag är inte så elak. Men just nu har jag god lust...
    *muttrar* 

  • Chicita

    Nejmen precis...

    Dom där som har hunddagiset brukar gå förbi utanför vårt hus också (det är en lagom lång slinga, man går uppför den där backen nämd ovan. Och sen genom skogen och så ner förbi vårt hus - eller tja husen på vår väg) och sen svänger man vänster och är tillbaka ute på samma back-väg igen).
    För ett par dagar sen ville Elox ligga ute och sola så jag satte fast honom i snöret som vi har på trappen. Han kommer ungefär halvvägs ut mot vägen då. Vårt hus står exakt 30 meter från vägen. Så långt in på tomten vi kunde komma utan att behöva betala extra för nedgrävning av rör och sånt Tungan ute 

    Efter en stund hör jag honom skälla, men det brukar bara bli 2-3 voff voff och sen har dom gått förbi och han kan gå och lägga sig.
    När han hade skällt en halvminut (säkert kortare, men ni vet ju hur man uppfattar tid) eller något och inte gav sig så fick jag släppa det jag höll på med och rusa ut på trappen.

    På vägen står hunddagistjejen med 4 hundar som bara stenglor på Elox. Hon försökte inte ens gå vidare utan dom stod där och retade Elox även om hennes hundar var tysta.
    När jag kom ut på tappen och halade in honom så gick dom iväg...
    Jag tänker inte låta honom bara sitta på baksidan bara för att dom ska kunna gå här i sommar. Det skulle inte förvåna mig om det var en av hennes hundar som sket på vår grusgång här för någon månad sen heller eftersom jag aldrig sett henne plocka upp efter hundarna och inte heller sett henne med någon bajspåse. Men jag har ju inga bevis så jag kan inte gå och skälla på henne heller...

    Hur som helst så är det Elox som bor här och han har rätt att vakta sin tomt och sitt hus anser jag. Så om hon inte gillar att han skäller och springer emot dom när hon går förbi med hundarna så får hon hitta en annan slinga att gå Tungan ute 

  • Chicita
    TheD skrev 2013-04-11 14:51:18 följande:
    Jag kanske ska läsa hela sidan.... aja.
    haha... ja så kan det gå när man är lite för snabb Flört
  • Chicita

    Jo men exakt. Det är ju inte bara hunden som kan vara rädd för andra hundar. Det kan ju vara människor som är det också.
    Och man vet ju inte heller hur ens egen hund reagerar. Även en väldressead hund kan ju reagera på någon doft man utsöndrar eller ett ljud man ger ifrån sig... 

  • Chicita

    Ja där är det ju egentligen inte en fråga om hur väluppfostrad hunden är.
    Utan att det kan vara en fruktansvärd upplevelse för en hundrädd person att möta en okopplad hund hur snäll och lydig hunden än är.

    Det handlar ju om respekt i botten.

    Och jag förstår inte hur folk tänker när dom inte använder plingen på cykeln när dom kommer ifatt en när man är ute och går med hunden (eller en mamma med barn).
    Även en väluppfostrad hund (eller barn) kan bli rädd när det swischar till och hoppa ut i vägen och därför bli påkörd, vilket betyder att cyklisten stupar i backen också.

    Vems fel skulle det vara om det hände?
    Jo hundägarens / mammans för att man inte hade koll på sin hund/barn.

    Första sommaren vi hade Elox så var maken ute med honom och i backen (den jag pratat om ovan) kom en cyklist rullandes, vilket går väldigt fort.
    I cykelkorgen hade hon sin nya Iphone. Och när Elox hoppade ut framför henne så körde hon omkull.
    Elox klarade sig med bara en öm rumpa där hon hade touchat i honom. Men hon skrapade sönder ett par jeans och telefonen gick sönder.
    Hon insisterade på att det var makens fel och att han skulle betala.
    Om jag hade varit med så hade det nog inte blivit så att han hade sagt ok till det kan jag säga.
    Jag frågade honom om han hört något pling innan som berättade att hon var påväg ikapp. Men det hade han inte.
    och då man enligt lag måste ha en pling, så betyder det ju att man måste använda den... 

  • Chicita

    Jag funderar på att dra igång en liten kampanj på FB om hur viktigt det är att plinga när man kommer ikapp någon bakifrån och att ändå ta det försiktigt eftersom att personen kan ha hörlurar/snäckor och lyssna på musik eller bok eller något annat..

  • Chicita
    snowstars skrev 2013-04-12 08:33:17 följande:

    Som sagt, de var ju väluppfostrade. Men jag tycker faktiskt att om man har en hund som är så pass dresserad borde man själv ha så mycket kunskap att man kan se när en annan hund får problem och åtminstone kalla in hunden och säga åt den att gå fot.


    Åh ja!!!!
    Precis.

    Om jag bara hade kunnat göra mig hörd över Elox skällande så hade jag gett svar på tal när någon kommer med sin "väluppfostrade hund" och går för nära mig och Elox när jag satt honom ner och gör allt jag kan för att distrahera dom så att dom kan gå förbi och så börjar deras hund att skälla eller gör ett utfall (spelar ingen roll om det är "lek med mig").
    Naturligtvis exploderar Elox då och börjar stormskälla och hänger i kopplet.

    Och så hör man dom där "tänk att vissa inte kan uppfostra sina hundar ordentligt"...

    Nähäpp? Här sitter vi för att ni ska kunna passera utan problem. Håll er för F-N på er sida av cykelvägen då. Eller ännu hellre, ta en liiiiten omväg så att jag kan ta min "gula hund" och smita in på en avtagsväg... 
  • Chicita

    hehe ja det var nog tur att han inte var en ballerina då Tungan ute

    Någon borde ju ha en maskin du kan låna någon timme för att fixa till kjolen. Det går ju snabbt Glad

Svar på tråden BT-Veteraner