Inlägg från: Nikkita |Visa alla inlägg
  • Nikkita

    BT-Veteraner

    Chicita skrev 2012-10-15 19:19:43 följande:
    Nikkita: Vi gjorde ofta kycklingsallad om vi skulle få hjälp med husbygget, eller så åkte någon och köpte mackor på Subway.
    Men en kycklingsallad med quinoa mättar bra, är lätt att förbereda och enkel att äta även om man måste använda papptallrik och engångsbestick Flört 

    Mackor funkar också bra, men det kan vara kladdigt att hålla på med. 
    Jag tänkte först på nån form av sallad (för det är så himla smidigt & gott), men många av "grabbarna" är kinkiga med sallader Tungan ute 

    Vi kommer att ha tillgång till både riktiga bestick & tallrikar, så den biten är inga problem Glad  Hmm, får spåna lite till. 

    daniiel: Va jobbigt med tanden, hoppas att det går bra när du åker dit om 2 veckor igen! 

    Chicita: Hoppas verkligen inte att det är som du tror att de skar igenom knölen... När ska du dit på återbesök nästa gång?  
  • Nikkita
    Chicita skrev 2012-10-16 12:24:27 följande:
    Nikkita: Gör salladen lite matigare genom att använda mindre grönsallad (det kan du lägga i en separat bunke för dom som vill ha) och mer grillad kyckling, paprika osv. Det brukar funka för oss i alla fall, det ser ju lite "grabbigare" ut när man tar bort alla gröna fina blad Flört

    Jag diskade en kaffekopp för hand nyss och råkade få kanten på koppen precis mot sårkanten och det kändes som om någon tog en glödgad kniv och försökte skära igenom fingret Skrikandes 
    Så nervtrådarna har väl inte läkt ihop utan är lite "råa" och utanpåliggande. Och då kan det ju bidra till att det känns konstigt också 
    Det är inte en dum idé att lura grabbarna till att äta nyttigt Flört 

    Ush jag vet precis hur det känns Rynkar på näsan Efter min op fick jag ha lågt skurna byxor för att de inte skulle ligga på ärret. Det kändes nämligen precis som du beskrev det.  Men det går över som tur är. Kan tänka mig att det är extra jobbigt när det sitter på ett sånt utsatt ställe också. Svårt att undvika att få något på ärret då. 
  • Nikkita

    Oj oj oj vad mkt som hänt sedan sist jag var inne :) Ska försöka att läsa ikapp under dagen här.


    Grattis till VG på tentorna TheD.


     


    daniiel: hoppas det gick bra att dra ut tanden idag. Skönt att få det gjort iaf.


     


    Chicita: Åh jag älskar snö, tyvärr har vi inte snö så länge här nere i Malmö. Jag är glad när det väl kommer & lägger sig någon dag :)


     


    Nu har vi bott i huset en vecka & trivs super bra!!! Flytten gick smidigt vi var 9 pers som hjälptes åt att lyfta & kånka alla kartonger & möbler. Började kl: 10.00 & var klara strax innan 18 tiden.


    Vi har målat om alla rum utom vardagsrummet, där ska vi bomma igen ett fönster ut till uterummet först. Sen ska vi göra om tvättrummet så det blir som vi vill ha det.


    Det ska installeras element i uterummet så att vi kan få ett gym där. Nu ska här kommas i form inför julfesten & resan till Indonesien i Januari ;) Haha!


    Det är såå tyst i huset, inga grannar som stör & inga reparationer tidigt på morgonen.. Men nu hör man däremot nya knäppningar i golv & annat skumt som man aldrig hört tidigare ;) Börjar vänja mig så smått & njuter i fulla drag!


     

  • Nikkita
    Chicita skrev 2012-10-30 14:17:45 följande:
    Det är skönt när allt börjar falla på plats Glad
    Tänk på att inte renovera sönder förhållandet bara, ta pauser och gör annat också. Man kan göra något "halvbra" som duger ett tag (över vintern exempelvis)
    Ni skulle exempelvis kunna borra fast några klossar (eller hela lister) i fönstersmygen och sen sätta en gipsskiva ovanpå dom, så det hamnar i samma nivå som väggen, bara ta bort fönsterfodret och spackla slätt. Gör samma utifrån sen så finns fönstret fortfarande där om ni skulle ångra er någon gång Glad

    Haha ja precis så ska vi göra med fönstret, bara slå upp en vägg ovanpå fönstret. Så det är lugnt. På andra sidan ska fönstret vara kvar & det ska stå en tv framför (i det blivande gymmet)... Vi är inga "bygg" människor alls så det är bara små saker vi fixar. Huset var redan så gott som totalrenoverat när vi flyttade in. Nytt kök, badrum, toalett & tvättrum.


    Vi fick byta 3 tarsiga rutor & valde att göra det nu inför vintern istället för att byta ut hela fönster med ram överallt (3-glas ska in till våren).

  • Nikkita
    Chicita skrev 2012-10-30 14:49:34 följande:
    Skönt när det är renoverat och klart när man flyttar in då Glad
    När det mest är färgen på väggarna som man vill ändra.
    Ja vi kände det oxå. Sen blir det lite ändringar efterhand som gör det liter mer "oss". Men som du sa, vi tar det lite pö om pö så att vi inte blir less på allt...
  • Nikkita

    Känns som att det är jätte länge sen jag var här inne nu... Försöker läsa ikapp nu ;)


    Har haft fullt upp med huset. Men det mesta är fixat så det är skönt. Har köpt ny tvättmaskin som ska installeras i veckan, larmet är inkopplat, har fått nya element i uterummet, hängt upp alla lampor, slängt en massa skit på tippen, mm.


    Nu har vi bara små saker kvar & kan slappna av lite iaf :)


     


    daniiel: Jobbigt att inte få sova. Hoppas att du fick en tidig kväll där efter.


     


    chicita: Ush & fy för migrän. Hade det själv ett tag då jag var som sämst i min sjukdom. Men inte haft några anfall på över 5 år... Förra fredagen fick jag dock det igen. Hade ont i huvudet under dagen & efter jobb kom det pang bom. Klarade inte av minsta ljus & ljud från tvn, fick springa till toan & spy för jag blev så illamående. sedan var det bara att lägga sig i ett mörkt sovrum & försöka sova...


     


    Har tränat lite på vårt hemma gym idag. Intervall träning i 1 timme på löpband. Körde lite bänkpress & andra övningar med stång. Har gett mig f'n på att jag ska komma i form till januari, eller ev. om jag hinner bli fit for fight innan jul :p men det är väl önsketänkande... Haha!


     


    Ha nu en bra kväll allihop!!!


     

  • Nikkita

    Nu är jag äntligen här igen Glad Känns skönt att ha tid att titta in efter ett bra tag utan BT. 

    På tal om julpynt så har vi inte lyckats få upp mer än 2 stjärnor i fönstren & ett nät över vårt lilla träd utomhus! Vi ska ta fram de stora tomtarna som vi har, men utöver det blir det inget mer pynt för vår del. Vi har precis blivit klara med huset & hinner inte med i år Obestämd men vi bunkrar upp till nästa år istället & kör "all in" då Flört

    Chicita: Stackare, vad jobbigt med fingret... 

    daniiel: Va fina ni var! Skönt att kvällen blev lyckad trots underhållningen & maten. Bra sällskap betyder allt. 
    Företagets julfest i år är nu på fredag i Jönköping. Längtar Glad Vi har alltid super kul. Temat i år är svart & vitt, så jag köpte en kort paljettkjol & en krämvit luftig topp! Nu ska jag bara komma på nån lite häftigar sminkning än min vanliga. Köpte en vinröd ögonskugga som jag tänkte tesat att göra nåt kul med. Får väl se hur det går Flört

  • Nikkita
    daniiel: Ja så gott som, ska bara måla en liten vägg till & det gör vi på söndag! 
    Ja temafester är riktigt kul, men just svart & vitt tycker jag är lite tråkigt... Vi brukar ha maskerad, då älskar jag att tänka ut vad jag ska klä mig som Skrattande Förra året gick jag som "Neytiri" i Avatar. Det blev en succé!

    Chicita:  Ja det är bara att bita ihop tills det blir bättre eller tills de kommer på varför & vad de ska göra åt det. Fick själv en kortison spruta i mitt lillfinger för någon vecka sen & slipper nu värken. Många som tycker att "det är ju bara ett finger", men det kan vara nog så frustrerande. 
  • Nikkita
    Chicita: Åh så tråkigt att du inte kan använda dina ringar. Är det för att det gör ont eller är fingret svullet?

    På tal om nyår så hoppas jag att det inte smälls så mycket raketer i vårt nya område. Vår lilla katt gillar det inte alls, jag tycker det är totalt slöseri med pengar & inte minst dåligt för miljön/människor/djur. 

    Men det är fint att titta på iaf om man nu ska hitta något positivt med det hela Flört 

    Vårt larm satte igång inatt 05:13. Mannen rusade upp & jag ringde larmfirman... Vi kunde inte se någon anledning till varför det utlösts... Helt slut idag, kunde inte somna om efter det nämligen.
    Nu ska vi bege oss mot Jököping & gå på middag ikväll, så jag hoppas att min energi räcker! 
  • Nikkita
    GOD JUL till er alla!!!

    Önskar er en riktigt underbar dag/kväll med en massa god mat, mysigt sällskap & trevliga klappar Skrattande 
    Chicita skrev 2012-12-20 10:44:00 följande:
    Usch ja det är väl nackdelen med larm. Det kan ju helt enkelt vara lite kondens mellan fönstret och karmen så att sensorn kände av det som öppet eller att det blev lite för kallt för en sensor och den gav en felsignal... 
    Vi har rörelsedetektorer som sitter på väggen i varje rum. Vi fick tyvärr inget svar på vilken det var som gav utslag, men ska ringa dem i mellandagarna så att de kommer & kollar upp vad som hänt. Hände inatt igen... Samma sensor Tungan ute Perfekt nu inför julafton Skrikandes Har knappt sovit nåt inatt heller & partade ganska ordentligt på julfesten så jag känner mig lagom sliten nu. 
    Men det är bara att bita ihop & njuta av dagens underbara tillställning hemma hos pappa!
    Idag blir det saftig kalkon med potatis, brysselkål, rödkål, äpplemos, sås & en massa annat gott Glad Börjar redan bli hungrig.

    Imorgon kommer vi ha en julafton till här hemma med mamma & alla syskon! 
    Då fixar jag pumpasoppa, fläskfilé, potatis, risgrynsgröt mm. Kommer ha fullt upp på dagen för att få färdigt all maten, men älskar att laga mat så det är bara kul Glad

    Chicita: Så underbart fin vovven är i sin fluga. Ser riktigt stolt ut Flört
Svar på tråden BT-Veteraner