Inlägg från: Nikkita |Visa alla inlägg
  • Nikkita

    BT-Veteraner

    Chicita: Du som är en hejare på att baka... Har du något bra recept på hallonmousse som jag skulle kunna få ta del av? (Som man kan ha i ett lager på en kladdkaka) Skärfast eller vad det kallas Glad 

    Idag ska jag ta tag i städningen här hemma. Sätta stereon på högsta volym & kötta musik Flört Sen blir det mysmed en underbar väninna & en massa snack hela kvällen!
  • Nikkita
    Chicita skrev 2013-02-17 11:45:56 följande:
    Nikkita:
    Det här är mitt basrecept. När man använder bär så påverkar det resultatet väldigt mycket om bären är väldigt saftiga. Så om du kan hitta en hallonpuré eller liknande (eller koka ner hallonen och reducera vätskan genom inkokning utan att sockra) så är det det absolut bästa.

    Receptet ska räcka till en form som är ca 25 cm i diameter Glad 
    Tusen tack! Detta ska jag absolut prova Glad Kan man änvända hela bär (alltså inte sila bort fröerna)? Fröerna kankse blir mjuka då de kokas? Har aldrig gjort det så har ingen aning...
  • Nikkita
    daniiel skrev 2013-02-21 14:48:19 följande:
    Jag fick jobbet! :D hihi
    Ett stort GRATTIS till dig!!!! Va roligt. Utbildningen går säkert super bra ska du se Glad 

    Gjorde en kaka i tisdags kväll då vi har bak-dagar varje onsdag. Den blev bra, men receptet ska korrigeras lite till nästa gång. Det blev en Mudcake med karamellsås & underbart god fyllning Glad

    Idag har jag utbildat en ny tjej på mina arbetsuppgifter så hon kan ta över de veckorna vi åker på vår bröllopsresa! Nu ligger det nära i tiden & det ska bli såå skönt. I början på maj bär det iväg till USA Solig
  • Nikkita
    Chicita skrev 2013-02-21 19:43:45 följande:
    Vad spännande Nikkita Glad
    Vart var det ni skulle åka nu igen? 
    Det blir först till Californien & bila runt där ett tag, sen åker vi till New York några dagar i slutet så blir inte resan hem så lång Glad Min käre make har varit där förut men inte jag. Våra tidigare resor dit har varit till Florida, Nevada & Arizona. Så det ska bli riktigt kul att komma dit oxå Skrattande
    TheD skrev 2013-02-21 20:42:08 följande:

    Trevligt med resa :) USA är fint. Ni har inte lust att ta med mig och dumpa mig där? Saknar att bo där...


    Jag har ett pussel med 990 bitar som jag jobbar med, har sett Aladdin och nu blir det Wall-E hihi, eller iaf valda delar av filmen.


     


    Haha får du plats i  handbagaget?!? Bara att hoppa i i så fall Flört

    Åh, länge sen jag la pussel... Brukade alltid göra det med morfar tidigare, härliga minnen. Blir inte så mycket nu när han är så gamal (91 år). 
    daniiel skrev 2013-02-22 08:03:44 följande:
    Tack, ja, jag hoppas verkligen det :) Ska bli väldigt roligt att se vad det är för människor jag ska jobba med också.

    Men vad roligt att åka iväg :) Hur länge blir ni borta och vart i USA ska ni? :)
    Vi blir borta i 22-27 dagar, lite beroende på vilka dagar de har lediga platser på flyget. Ska boka i veckan! 
  • Nikkita

    Var på sjukhuset i onsdags för att fylla på mina järndepåer.
    Fick reda på att det gamla preparatet blivit utbytt mot ett nytt. Sjuksköterskan sa till mig "Du kan känna dig lite varm, men det är normalt & inget farligt".
    När droppet kom igång blev jag illamående, satte mig upp i sängen & frågade om detta var "normalt". Jag blev yr & kännde att luftvägarna började krympa så jag fick jätte svårt att andas.
    Hon stänger av droppet & ger mig en antihistaminspruta... Det kändes som att min hud skulle brinna upp, fick höra att jag var knallröd i ansiktet.
    Efter 10 min är andningen normal igen & jag är helt matt. Låg kvar i 2 timmar, sen var jag trött resten av dagen :(

    Tråkigt med tanke på att jag skulle få järn för att jag är extremt trött... Men nån gång om ca: 2 veckor ska jag få en ny tid. 

  • Nikkita
    TheD skrev 2013-02-22 17:06:37 följande:

     


    New York är fint! Californien älskar jag. Laguna Beach är fint..och dyrt ;)


    Har du några tips på vad man kan hitta på för kul i Californien? Vi gillar att röra på oss, äventyr, se häftig natur mm. (inga fan av att ligga på stranden & sola).
    Vi hade tänkt besöka en "Six flags" nöjespark, redwood state park, death valley, Yosemite national park. 
    Chicita skrev 2013-02-22 21:23:33 följande:
    Usch vad jobbigt...
    Hoppas du kan få något annat järnpreparat nästa gång då. 
    Ja nästa gång blir det Ferinject som jag fått tidigare & numer har dem en varningstriangel i min journal för detta läkemedel...
  • Nikkita
    TheD skrev 2013-02-23 19:58:20 följande:
    Jag är ju den som sola från 9-17 ;) Besök till LA är obligatoriskt men gå inte in på vaxmuseet för den är riktigt dålig. Om de nu inte har gjort om alla dockor ;) Biltur längs kusten, parkera bilen promenera runt i t.ex. Laguna Beach, New Port Beach. Besök till San Diego - om ni åker dit så åk ut till Coronado Island med båten och hyr cyklar för det är bästa sättet att se ön. Jättefint! Disneyland finns ju alltid och Sea World. Jag var till Sea World i Orlando och jag vill tillbaka. Universal Studios finns väl i LA också. Ehm ehmehm...
    Ja både Sea World & universial Studios har vi varit på i Orlando & det är fantastiskt Glad Vi har kollat upp San Diego zoo & det verkar riktigt häftigt, tänkte testa "Rope safari" där! 
    Det finns ju så himla mycket saker att se & göra, vi planerar lite men sen tar vi det som det kommer & ser om vi hittar något kul på vägen till de olika ställena oxå Solig
  • Nikkita
    daniiel skrev 2013-02-27 19:37:42 följande:
    Har haft utbildning i två dagar nu och imorgon börjar jag jobba, samtidigt har vi sjukstuga här hemma då både maken och dottern är dunderförkylda och hunden har svamp och tratt :P

    Jag är så trött och slut nu! Och inte blev det något firande igår, men jag hoppas att det blir bättre på fredag och att familjen mår bättre då :)

    Uuä, nu ska jag krypa till kojs och ladda inför imorgon :)
    Lycka till på din första dag imorgon Glad Spännande!! Jobbigt dock med sjukdom hemma.. Hoppas att de kryar på sig inför helgen så ni kan fira ordentligt då istället Solig 
  • Nikkita

    Idag har jag ont i huvudet & är trött som aldrig förr. Som tur är kan jag jobba hemifrån idag, så jag tar det lugnt i mitt eget tempo & vilar lite emellan Glad Tar lite längre tid, men skönt att inte behöva stressa när jag är så slut i huvudet. 

  • Nikkita
    The D:  Ett vinnande koncept, härligt att det gick så bra Glad 

    Chicita:  Ja det är verkligen toppen att kunna jobba hemmifrån ibland om & när det behövs.
    Huvudvärken gick tyvärr över i migrän & jag låg pall efter kl: 17... Super jobbig & inte finns det någon vanlig värktablett som fungerar heller (migränmediciner går ej ihop med min mage) Skrikandes När kl var 01.30 bad jag mannen att ta 2 panodil till mig för att dämpa smärtan & illamåendet lite för att iaf kunna somna. Efter ca: 1 timme hörde jag ett "plopp" (som en liten smäll) i huvudet & sen blev det lugnt. Har aldrig hänt förrut & det kändes väldigt skumt. Kände efter om jag hade ont & att jag kunde röra armar, ben & ansikte. Allt var som det skulle & jag somnade som en stock! 

    Idag har jag inhandlat en sekatör, grensax, grensåg & en räfsa, så nu ska det bli ordning på vår lilla trädgård. Imorgon börjar jag med att klippa i äppleträdet Solig Håller tummarna för att det fortfarande är uppehållsväder då! 
    Såg ett super gulligt litet växthus på Jula idag, perfekt att ha bredvid vårt uterum (eller i uterummet) när det är vinter. 1,9 x 1,3 m. 

     
Svar på tråden BT-Veteraner