Inlägg från: Nikkita |Visa alla inlägg
  • Nikkita

    BT-Veteraner

    Chicita skrev 2013-03-03 00:39:26 följande:
    Usch då Nikkita... Migrän är inte kul....

    Det finns två saker som funkar för mig, Akupressur (speciellt tryck över stortårna).
    Maken brukar sätta en knoge mitt på den yttre delen (undersidan) av stortån och så sätter han handflatan på andra sidan (typ över nageln) och så klämmer han ihop och håller trycket i ca 30 sekunder.
    Sen släpper han och gör om det igen.
    Ju ondare det gör i tån, destå större effekt på migränen.
    Åh det där med tån visste jag inte, får testa det nästa gång. Däremot fungerar tumgreppet på mig vid vanlig huvudvärk så det är ju skönt. 
    Dessvärre kan jag inte prova din underbara metod med choklad & coca cola, jag är väldigt allergiskt mot kakaofett nämligen Skrikandes Annars hade det ju varit en underbar sak att testa mot migrän. 
    daniiel skrev 2013-03-03 20:40:55 följande:
    Här har vi haft en riktig sjukhelg. Det började redan tidigare under veckan då dottern blev förkyld. På torsdag fick jag sedan en av mina värsta panikångestattacker och jag var helt utmattad resten av kvällen. Maken kom sedan hem från jobbet på fredagsförmiddagen med magsjuka, den var riktigt explosiv. Kom från ingenstans och var över på ett dygn. Dottern verkade lite bättre under fredagen, men väckte oss vid 04 på morgonen och hade då 41,2 grader feber. Hon fick såklart febernedsättande, men efter ca 30min fick hon en väldigt våldsam feberkramp. Som tur var hade vi kramlösande hemma, så det gick bra. Sedan hade hon kring 38 hela lördagen, fram till på kvällen då det gick ner till drygt 37 och där har hon legat sedan dess. Hon har dessutom ont i halsen, slemhosta och har varit ordentligt hes i flera dagar nu. Maken har fått halsont och jag har fått feber. Att vara sjuk är bland det värsta jag vet, men jag är så glad ifall dottern får vara frisk.
    Ush va jobbigt med så mycket sjukdom på en & samma gång. Jobbigt att själv vara dålig då man ska ta hand om sjuka barn. Allt blir så mycket värre då Obestämd 
    Hoppas att dottern har blivit lite bättre nu så hon kan njuta av sportlovet ordentligt iaf Glad 
    Vad jobbigt med ångestattacken, var det jobbet som utlöste den? 

    Idag fick vi den sista delen till vårt lilla gym. En slagdocka Glad Så nu kan jag bättra på mina kampsports-tekniker igen Flört 
  • Nikkita

    Jag började med karate när jag var 8 år när jag var 12 fick jag sluta pga mitt ena knä.. Därefter har jag tränat lite av varje. Judo, Kempo & Boxning. Dock har kroppen sagt ifrån ett antal gånger så det har blivit några uppehåll. Sedan har det varit svårt att få med någon annan att sparra med, så de senaste åren har det inte blivit något alls.
    Så nu ska jag iaf träna lite hemma, bara för att få tillfredställelsen av att puckla på något Flört

  • Nikkita
    daniiel skrev 2013-03-04 22:04:31 följande:
    En snabbfråga bara.. Om jag skulle byta till ett släktnamn, efternamn då, hur gör man för att maken och dottern ska få det också? Är det samma blanketter som när maken bytte till mitt efternamn jag har nu i samband med bröllopet? Alltså från Skatteverket.
    Det var en bra fråga, har faktiskt inte en susning. men jag tycker att det borde vara skatteverket som har blanketten som behövs. Det bästa är nog att ringa till dem & kolla läget Glad 
  • Nikkita

    Jisses vad ni har skrivit mycket.... Läser allt jag kan för att komma ikapp!!!

    snowstars: Välkommen hit Solig Ja det där med renovering i hyresrätter är inte alltid så lätt. Jag tror att hantverkarna tycker att det är ganska skönt om de får jobba ifred utan någon som hänger över axeln på dem. Jag sa alltid till dem att om de ville något så fanns jag i rummet intill. Så lagade jag kaffe & sa att de bara kunde ta om de ville ha! Alltid lika uppskattat Flört
    Skönt att ni får så mycket utbytt & fixat.
    Vi fick också ganska mycket nytt då vi flyttade in i vår förra lägenhet. Hyresgästerna innan oss hade nog inte städat under de 2 åren då de bott där, såg ut som en soptipp. Varken ugn, fläktskydd, diskbänk el. toaletter gick att få rena så det bara bytte dem med en gång. Sedan kaklade de om & vi fick färg att måla alla rummen med. 

    Nu är det dock skönt att ha flyttat till eget hus, så att alla renoveringar & upprustningar är våra Skrattande 

    daniiel:  Vilken bra idé med en fotobok av dotterns sjukhusvistelse. Det kommer hon att tycka jätte mycket om även när hon har blivit äldre! Barn är oftast nyfikna (& mottagliga för att lära) när det kommer till saker de inte alltid vet så mycket om. Då är det en toppen bra sak att ha med sig till skolan för att kamraterna ska få mer förståelse för hennes situation.  

    Idag var jag på sjukhuset & fick mitt väl beprövade järnpreparat "Ferinject" & allt gick bra. Nu väntar jag med spänning några veckor för att se om det ger effect så att jag slipper denna extrema trötthet. Hade varit skönt att kunna vakna en morgon & känna mig utsövd för en gångs skull. 

  • Nikkita

    Tack tack! Alla tummar som kan hållas är guld värda Glad

    Åh va gott det låter med alla kakor daniiel, blir helt salig här. Jag har bestämt mig för att inte äta socker & vete (med undantag för onsdagsfikan på jobb) fram till mitten på april (då jag fuyller år) & sedan vidare fram till maj då vi åker på bröllopsresan! Får se hur det går. Det svåraste för mig blir vetet. Bröd & pasta är jobbigt ge upp. Idag gjorde jag zucchini pasta & det gick hyfsat bra. Dessutom har hittat ett rågbröd som är helt ok. Sedan ska jag även äta mer grönsaker & bär. 

    Så får jag se om det gör någon skillnad i mitt mående & om min hy blir bättre.  

  • Nikkita
    Chicita skrev 2013-03-09 23:47:46 följande:
    I dag har jag och maken varit tillsammans i 11 år. 
    Grattis för 11 år tillsammans Solig 
  • Nikkita
    Chicita skrev 2013-03-10 12:02:42 följande:
    I år fyller både jag och maken fyr... ooops... 25 menar jag ju Oskyldig
    Jag fyller den 22/8 och han den 25/8.
    Så vi funderar på hur vi ska fira det.
    Vi har pratat om att eventuellt åka till London över en helg och boka bord på The Fat Duck och testa deras avsmakningsmeny eftersom vi båda tycker att Heston Blumenthal är en väldigt spännande kock Skrattande 
    Åh The Fat Duck hade jag oxå viljat äta på! Han har gjort några av de häftigaste saker jag sett med mat inblandat Flört När jag var inne & kollade senast var det sjukt låång vänte tid för att boka bord. Så var ute i god tid Glad

    Vi har aldrig firat någon årsdag... Får se hur det blir när 1 år som gifta kommer. I så fall lär det iaf "bara" bli nån finare middag. 
  • Nikkita

    Tror att jag har sett några avsnitt av det. Är det pogrammet där han får ett tema & ska göra om maten från den tidsperioden/årtalet & få maten modern. Detta givetvis med hans egen  twist.

    Då jag sett det skulle han bla göra om 80 talets populära mat/godis till moderna rätter. Sedan ett avsnitt där han skulle gör en grillad ostmacka till  en delikatess. 

  • Nikkita
    Chicita skrev 2013-03-10 17:47:26 följande:
    Nej inte det... Det var också spännande... Glad

    Här gör han superstora versioner av vanlig mat, men med en twist som vanligt.
    Exempelvis så gjorde han ett "frukosttåg" dit han bjöd in 10-15 pendlare och bjöd på frukost på väg in till arbetet.
    Bland annat så fick dom knäcka ett jätteägg (eller en av dom fick knäcka, alla andra fick bara äta). Gulan var av någon persikopuré och vitan av yogurt men det såg ut som ett riktigt löskokt ägg i jätteformat.
    Och i ett annat avsnitt byggde han en pub - av pubmat. Även inredningen var ätbar....
    Åh det får jag kolla upp låter häftigt. Oavsett vad han gör är han grymt duktig. 

     
    Jag gillar oxå masterchef. Tycker dock bäst om Australiens program, men USA är helt okej det med.  Masterchef junior var ju bara såå häftigt, grymt imponerad av barnen som lagade mat av den höga standarden Glad

    Jamie Oliver gillar jag oxå, mest för att han har bra råvaror & verkligen bryr sig om var maten kommer ifrån. Ofta enkla & snabba rätter. 

    Här är en till som inte klarar av Moberg, tycker han är så sliskig... 

    Har blivit jätte sjuk & svettas som en liten gris... Började igår med feber, ont i hela kroppen (muskler, skelett & hud) & fuktansvärt trött i huvudet. Kändes som att huvudet vägde 20 kg Tungan ute Är hemma från jobbet idag. Dricker en massa te, äter soppa & får i mig näringsdrickor. Har bara suttit framför tvn hela förmiddagen & katten ligger hos mig. Verkar som att hon förstår att jag inte alls mår bra! 
    Ja,ja. Nu hoppas jag på ett snabbt tillfrisknande så jag inte behöver vara hemma så många dagar till. 

     
  • Nikkita
    Chicita skrev 2013-03-12 21:08:16 följande:
    TheD: Det är just att det är en längre serie, mer utbildning och att dom som är med får vara med längre som gör att jag gillar den australiensiska versionen. Och jag hade sett 3 säsonger av den innan jag ens hörde att det fanns någon från något annat land. Så då kändes alla andra som kopior Flört
    Precis vad jag oxå tycker! Tycker om att de har utbildningsavsnitt där proffsen lagar mat & ger tips & råd Glad dessutom är de tävlande trevligare mot varandra & inte lika arroganta där. UKs version är sämst enligt mig. Jobbigt med alla olika deltävlingar så att de inte är med & tävlar mot varandra redan från början... 

    Tråkigt med din nivkelallergi som ev. blossat upp igen. Hoppas att du reder ut det snart & slipper exemen på benen (& utslagen bakom örat)

    Jag har börjat må lite bättre nu, har sluppit feber idag. Tror att jag måste ta en sjukdag till imorgon så att jag blir helt återställd. Känner mig svimfärdig så fort jag reser på mig Obestämd 

    Lenblo:  Hoppas att du hittar en vettig läkare som utreder din anfåddhet. Aldrig kul att vara sjuk/dålig utan att veta vad det beror på. Skönt att få dignos på problemet så man kan bota & förhindra åkomman. 

    På tal om något helt annat nu... 

    Jag funderar på att köpa/önska mig en ny kamera. En Canon PowerShot SX50 HS med 50x zoom Skrattande Skulle vara kul att ha när vi åker till USA i maj! Har varit dålig på att ta foton sista tiden, saknar det & tror att glädjen skulle komma tillbaka om jag har en ny kamera, med många nya finesser Flört Möjligtvis någon här som provat den & kan ge en recension? 
  • Nikkita
    daniiel: Jobbigt med FK Skrikandes Jag håller tummarna för att det löser sig med vårdbidraget när ni söker på nytt. Skönt med stöd från läkarna iaf. 
  • Nikkita

    Ja jag kan tänka mig att du är trött. Hoppas att du får en härlig ledig dag på måndag nu då Glad

    Idag har vi tagit ner 2 getingbon, lätt som en plätt. Riktigt snygga var dem, vilket jobb det ligger bakom. Nästan lite synd att ta ner bona Obestämd Men vi vill ju inte ha dem där när getingarna har vaknat till liv efter vintern... Nu är det bara att bygga upp väggen igen så är det så gott som nytt Flört

  • Nikkita

    Åh jag hoppas verkligen att ni får lägenheten daniiel Skrattande Håller tummarna för att det går vägen! 

    Här nere i Malmö har vi ca: 15 cm snö & blåst. Vill oxå ha vår nu, är trött på kylan... 

    Inatt & förgående natt har jag haft så fruktansvärt ont i min mage, hatar när jag inte år sova ordentligt Skrikandes Jag är trött nog som det är & med sömnbrist blir det outhärdligt.

    Ikväll ska vi på kalas hos pappa som fyller år & på lördag blir det kalas för min lillebror så jag hoppas att jag får sova de närmsta nätterna.  

  • Nikkita
    daniiel skrev 2013-03-26 18:48:19 följande:
    Vi fick lägenheten som vi var och kikade på! Flyttar 1 juni, spännande och roligt.
    GRATTIS Skrattande Va roligt för er!!! 

    Alltid kul att fixa & dona med nya hus/lägenheter. Jag gillar inte heller vitt speciellt mycket (i så fall måste inredningen vara färgglad). Tycker att det blir så sterilt annars. 
    Vi har målat alla våra rum i olika färger. Hallen: varm brun, vardagsrum: sand (typ latte), arbetsrum: blått, Klädkammare, grått & sovrum: varm lila. 

    Jag tycker att de olika tapeterna du lagt upp till de olika rummen är jätte fina. Är de tänkta att vara som fondväggar? Vad ska det vara på resterande väggar, vitt?  
    Annars är det snyggt om man tar bakgrundsfärgen el färgen på blommorna i tapeten som färg på övriga väggar (ev nån nyans ljusare) Glad 

     
  • Nikkita
    TheD skrev 2013-04-03 15:03:54 följande:

    Jag sitter och fixar temamusik för pinnjympan som börjar nästa vecka. HJÄLP! Ni här inne, har ni förslag på rocklåtar? Helst bakåt i tiden ;) Jag har 16 låtar men vill helst ha 20. Men det ska vara bra låtar. Inte skrik!


     


    Midnight oil -"Bed are burning" tycker jag är super bra just till träning. Är oxå riktigt dålig på att komma ihåg vad låtarna heter & vilka som gjort dem, men denna har fastnat iaf. 

    daniiel: gud va surt med hyreshöjningen Skrikandes Hoppas att du/ni kan fundera igenom ordentligt & komma fram till om det är värt det för er del. Verkar ju som att ni redan vägt för & nackdelar... Hoppas att det löser sig.

    Chicita: Så tråkigt med jobbet. Kan ju tycka att de borde gett dig en bättre anledning än så. Är du inte med i något fackförbund som du kan ta upp det med? Det borde ju gå att bevisa att du står för en stor del av försäljningen & då kan ju inte uppsägningen vara giltlig om det var den anledningen de baserade beslutet på...
  • Nikkita
    Chicita skrev 2013-04-13 16:19:01 följande:
    Nu har jag fått porträttet jag beställde.
    Åh vad nöjd jag är Solig 

     
    Fantastiskt vacker Glad Förstår att du är super nöjd! 
  • Nikkita

    Har inte hunnit läsa all tidigare inlägg så jag hoppas att jag inte upprepar alldeles för mycket Flört

    snowstars:  
    Finns så mycket roligt att ge i doppresenter. Det beror ju på hur nära man står barnet, men dessa tavlor tycker jag är fina & går att specialbeställa med tex. födelseinfo (datum, klockslag) & barnets namn

    http://www.elisabethstavlor.se/page8.html
     

    Annars är det vanligt med något guldsmycke, kanske med barnets månsadsten. En miniatyr av en namnbricka (som militären har) om det är till en kille.

    Nallar är ju klassiskt. Liksom sparbössor, ljusstakar, bestick mm. (kanske mer mormor/farmor som köper sånt). 

    Gipsavgjutningsset (hand & fot), personlig registreringsskylt (till barnvagnen), speldosor är andra förslag. 

    Är du duktig på att sy så kan du göra ett lapptäcke eller filt & brodera namn osv på det.

    Hoppas att ni kan hitta på något kul Glad 

    daniiel:  tråkigt med makens jobb. 

    Chicita:  Håller med övriga, slå på stort & beställ något dyrt Flört

     

  • Nikkita
    Chicita skrev 2013-04-19 18:12:56 följande:
    Hehe... hunden fick en fluffig råtta från djuraffären i dag (en leksak alltså) och nu är han jättelycklig och sover med den som kudde Tungan ute
    Skrattande
  • Nikkita
    daniiel: Hoppas att det går bar med maten till dotterns skola. Har inte hört om någon annan strejk än transport & den tog ju slut efter en timme! Så förhoppningsvis drabbas inte skolorna iaf :) Håller tummarna för att det inte blir något mer. 

    Hade en underbar helg med massor av sol. Var ute i trädgården hela dagarna, klippte mina rosenbuskar, planterade ut lite örter & satt i solen & läste :) Helt fantastiskt att känna lite sommarvärme efter en relativt lång & kall vinter. 

    Hade en låssmed här i måndags som bytte alla våra lås. Vi hade 20 år gamla lås i ytterdörren så det kändes som att det var dags. Dessutom vet man ju aldrig om de gamla ägarna har fler kopior av nycklarna :S
    Nu har vi nya & säkra lås på varje dörr i husen (även på uterummet). Känns tryggt. 

    Snart bär det iväg mot Californien på vår efterlängtade bröllopsresa!!! Yippie! Längtar så himla mycket nu :)  

    Ska lämna bort vår katt till mamma. Hennes hund (Champy) älskar att ha henne där :) Så gulligt när Champy försöker leka med henne & hon tycker att det blir för mycket. Det är absolut katten som bestämmer där hemma & Champy får snällt anpassa sig :) Men det gör hon så gärna så länge hon har en kompis att busa med ;) 
Svar på tråden BT-Veteraner