Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    Beräkna buffé, hur mycket av allt?

    Vi har fest på lördag och ska fira vår första bröllopsdag. Vi kommer bli 19 vuxna och 3 barn.

    Maten är denna:
    Kallskuren fläskfilé
    Kallskuren kyckling
    Västerbottensostpaj
    Minipizzor (med skinka och ost på)
    Potatissallad (med salladsdressing, rädisor, tomater och morötter)
    Grönsallad (sallad, tomat, gurka, paprika)
    Bröd (med smör)

    Till efterrätt blir det:
    Jordgubbs- och rabarberpaj
    Vaniljsås

    Hur ska jag nu beräkna hur mkt av allt som behövs? Alla behöver väl inte en vanlig portion av allt?


  • Svar på tråden Beräkna buffé, hur mycket av allt?
  • daniiel

    Alla kan äta av allt och de flesta kommer nog smaka lite av allt. Har bara laktoskänsliga och nötallergiker, så allt är anpassat efter dom :) Men jag tänker att alla äter kanske inte äter lika mkt av allt som om det vore en portion, alltså inte lika mkt paj/kött/kyckling på en buffé som om pajen/köttet/kycklingen ensam hade varmrätt. Eller? Det kanske bara är jag som inte alls skulle orka en hel portion av varje sak, utan mer att allt tillsammans blir en/två portioner. Och barnen är så små (2-5år), så de äter väl knappast en vuxenportion?


  • daniiel

    Men ja, jag ränkar ju med att alla kommer äta av allt, ja :P Och det gör ju inget om det blir över lite, utan det är ju bara att göra matlådor av :P Vill dock inte att det ska bli för liten och helst inte så mkt att hälften av allt blir över :P


Svar på tråden Beräkna buffé, hur mycket av allt?