Hjälp! Hutlöst påslag på (lågkvalité-alkohol) i festvåning. Vad är egentligen rimligt påslag? -
Sara 120707 skrev 2012-08-18 21:40:41 följande:
Jag vet inte exakt vilka regler som gäller för hur mycket/hur litet påslag krogar får göra men även om 285 verkar vara lite i överkant så tycker jag inte att det låter helt ur proportion till vad krogar tar, typ 200 kr för en flaska blue nun som ligger i ungefär samma prisklass.
Angående påslaget så får du ju tänka på att restaurangen köper in till systempris men sen momsar de 25% när de säljer.
-> 285*0,75 = 213,75 så påslaget är ju här 100*(213,75 - 55)/55 = 289 %
Pris utan moms * 1.25 = pris med moms
Pris med moms * 0,8 = pris utan moms
Så det blir (285*0,8 - 55)/55 ~= 314%
Daludd skrev 2012-08-18 21:58:11 följande:
Det är synd att de inte har mer marginal på maten istället kan jag tänka ibland. Sen är det ju också så att de har betalbar som de tjänar ännu mer på sedan. Jag vill inte att de ska gå plus minus noll men jag vill betala för kvalitet.