• MA1

    Orientaliskt bröllop

    Herregud tjejer jag har läst er tråd i 1 timme nu och kom bara upp till sidan 15, får ta lite i taget men jag försöker hänga på er nu ;)

    Pagnie, vet att du har bokat Olles krog. Jag var där idag på möte med min blivande och hans föräldrar. Vilket datum har ni bokat? Lyckades ni pruta ner priset något?

    Jag är svensk och gifter mig med en syrian, och idag insåg jag hur tacksamt allt är med dessa paket och alla människor känner alla när det gäller fotografer, präster och bilar och allt. ;)

  • MA1

    God fortsättning alla brudar!!

    MA1 är här igen :) jag är inte lika duktig på att vara aktiv som ni men jag försöker hålla koll på vad ni skriver. Ibland kommer jag på mig själv tänka "hmm, kanske ska fråga tjejerna på BT om det" :p

    Har läst bara de senaste sidorna ni har skrivit. Pagnie visst är det du som ska ha på Olles krog också? Hur ska du göra med inbjudningskort? Ska du välja någon utav dem från Gabis som ingår i priset? Jag har bara kikat snabbt på dem på hemsidan men såg inget spontant som jag gillade :/

    Såg att ni skrev om dawul & zurna. Jag ville så gärna ha DZ också så vi lyckades få vår sångare att ordna det till när vi kommer in i lokalen, men till när jag blir "hämtad" kommer vi bara att ha en dawul. Kommer bli otroligt kul att se min svenska släkts ansikten när dem drar igång och spelar DZ när vi kommer in i lokalen, dem kommer nog få en chock av allt spektakel :D

    Tjejer, 2013 är här! Äntligen kan vi säga att vi gifter oss i år! Känns rätt bra :)

  • MA1
    kitkät skrev 2013-01-07 12:25:59 följande:
    Pagnie, 
    Haha, jag undrar också vad som har hänt med mig? Allt är ert fel! Från och med nu  förbjuder jag barnprat i tråden! Jag blir ju smittad!

    MA1,
    Vad kul att du tittat in igen! Visst ska du gifta dig med en syrian? 
    Hoppas detta år börjat bra för dig och att du får en god fortsättning. Visst känns det härligt att kunna säga "I år ska vi gifta oss"? :) 
    Vilken sångare har ni bestämt er för? Jag funderade också på dawol & zurna, men det är inte så viktigt egentligen. Vi har bokat Bashar Yuhanon, om du vet vem det är... Min idol när det kommer till syriansk musik, typ! Vi ska ha en Dj också som ska spela västerländsk/svensk musik. Ska ni ha Dj också?  
    kitkät,
    Precis ska gifta mig med en syrian. Tack snälla, god fortsättning till dig med :)

    Vi har bokat Josef Özer som sångare. När vi satt och kollade runt med svärföräldrarna så hade jag inte så många förslag att komma med på syrianska sångare (inte så konsigt kanske) men då sa jag från ingenstans "Jag har hört att Bashar Yuhanon ska vara bra".... alla kollade på mig som frågetecken, hur vet hon? Jag viskade till min fästman, som var det största frågetecknet, "Bröllopstorget!" ;) bara för att jag mindes att du sa att du tyckte han var så bra. Kändes kul att kunna bidra med ett förslag! :D Det slutade sedan med att det blev Josef Özer. Många tycker olika om honom men jag har hört honom en gång på ett bröllop och jag gillade hans röst skarpt och han bjöd på bra show så jag känner mer jättejättenöjd :)

    Vi skippar nog DJ och ber dem köra en playlist under tiden. Ska be Josef ta kanske lite mer pauser eller så så vi hinner spela lite annan musik också. Han som vi bokade via lät väldigt förstående så jag hoppas det blir bra :)
  • MA1
    goli skrev 2013-01-07 17:43:12 följande:
    hej igen allihopa! åh vad kul när vi e så många helt plötsligt! trodde det skulle vara bara jag, Kitkät o Pagnie här men startade den här tråden för att samla alla orientaliska brudar här ju! So spread the word, hahaha! Men jag måste säga att jag e väldigt stolt över hur många inlägg vi tre har lyckats producera! Skrattande

    Nu har jag lite att ta igen känns det som! Först o främst: YAY! Kitkät har kommit över to the dark side, hahaha! Kanske ska ta o bomba lite med en massa gulliga bebisbilder??? Tycker du ska utveckla din barnlängtan lite, Kitkät o berätta hur det började... spännande att höra!

    Pagnie, vad roligt att ni trivs i lägenheten! Jag själv längtar ngt så otroligt tills vi ska skaffa eget. Nu e det bara 169 dagar kvar tills vi tar examen o kommer härifrån. Skönt!

    Mandis, kul att du e tillbaka! Började undra om du övergett oss, hahaha! Men välkomna tillbaka till Sverige o hoppas ni haft en skön semester. O grattis till 6 månader som gifta! Ja, har funderat lite på Sthlm men har hört att så många blir utnyttjade som vikarier o får vänta länge på AT o det känns inte så bra eftersom vi e redo att börja AT så fort som möjligt, gärna till hösten! Men om vi ångrar oss ang Sthlm vet jag vem jag ska fråga. Så tack! O förresten så väntar vi på fler historier från ditt bröllop!

    MA1, välkommen tillbaka! Hur går det med allt annat då? Har du fixat klänning t ex? Ska du ha tärnor? Hur är programmet under dagen? O när är det ni ska gifta er? Får förlåta, det har du säkert berättat innan... Och du har så rätt så, I ÅR SKA VI ALLA GIFTA OSS! Längtar!
    goli,
    Tack så mycket! Ni är så snabba här på att skriva så jag ska försöka hinna med er så gott jag kan :)
    Allt går faktiskt rätt bra. Sångare och lokal är fixad. Kyrkan är mitt magsår just nu. Vi väntar på att en säkting som känner prästen ska hjälpa oss att boka, det ska tydligen vara lättare då. Och släktingen har varit bortrest så det känns tungt att behöva vänta på besked om sånna här stora saker. Vill ha svar gärna igår! Ni vet hur det är.. Så håller tummarna att allt löser sig bra med kyrkan annars vet jag inte vad jag tar mig till.

    Vi gifter oss den 24/8, inte satt något program för dagen ännu, det kommer nog lite längre fram. Klänning är jag nooog klar med. Har förälskat mig i en som jag vill visa mina tärnor och mamma så dom får godkänna. Två av tärnorna är bortresta så när dem är hemma nästa vecka ska jag nog beställa förhoppningsvis :) Jag har sammanlagt 4 tärnor, på gränsen till för många men jag kunde inte välja bort någon. :p

    Hur många tärnor ska du ha? Vad har du för färgteama?
  • MA1
    kitkät skrev 2013-01-11 13:09:43 följande:
    MA1, 

    Haha, kan förstå att dina svärföräldrar och din fästman blev förvånade när du nämnde Bashar Yuhanon. Vi har bokat honom nu, så det är klart. Känns stort, för jag har alltid sagt att när jag gifter mig så vill jag att han ska sjunga på mitt bröllop.  
    Vad skönt för er att ni också bokat sångaren nu. Varför valde ni bort Dj?

    Hur många gäster kommer ni bli, och hur många av dom gästerna blir dina? I vårt fall så har vi ca 200 personer på gästlistan, varav 70 av dom är min fästmans gäster. Så liiiiite ojämnfördelning Tungan ute 

    Visst är det Olles krog ni ska hålla bröllopsfesten på? Hur långt i förväg bokade ni? När vi skulle boka festlokal i september/oktober, så var nästan alla festlokaler helt fullbokade i augusti. Och det var väl lite tur det kanske, för jag ändrade mig när alla fina höstfärger dök upp och insåg att jag hellre vill ha ett höstbröllop. Så jag hoppas verkligen att alla fina höstfärger hinner komma fram till 27 sept. Visst brukar det göra det? 

    Vad ska ni ha för färgtema? Jag älskar färgen aprikos, men det är ju lite en sommarfärg. Så för att göra det lite mer höstigt, så har vi (läs: jag) valt aprikos, brunt och vitt som färgtema! Jag tror att dom färgerna blir fina ihop. En ljus färg, en mörk och en neutral! Min blombukett tänker jag ska vara en blandning av olika nyanser av aprikos/orangea samt vita blommor.

    Bor ni i Stockholm/Södertälje? Får jag fråga vart du tänkt fixa hår och smink? Jag har inte bestämt mig ännu, skulle bli glad om du har tips att ge! Glad 

    Ska ni gifta er i svensk eller syriansk kyrka? 
    kitkät,
    Jag vet faktiskt inte varför vi valdet bort DJ.. Vi fokuserade så mkt på att hitta rätt sångare, sen tror jag vi tänker att det kommer lösa sig genom att när sångaren har sina pauser (som jag antar att han har någon gång i timmen? någon som vet?) så brukar dom spela vanlig musik under tiden och då kan vi be dem köra något svenskt.. Jag tror det kan lösa sig så med en spellista. Vad tror ni? Har ni varit på något bröllop med blandat och sett hur dem har gjort?

    Vi kommer bli runt 220 varan 70 är från mitt håll, så väldigt likt som er! :) Vi bokade Olles i december och då hade dem två lediga helger i augusti och vi valde den sista.
    Jag tror ni kommer ha det helt fantastiskt i slutet av sept, det kommer bli höstigt på träden men inte vara super kallt. Jag tror ni kommer få det riktigt riktigt fint!

    Jag tror faktiskt att mitt färgtema kommer vara babyrosa och aprikos tillsammans, tänk er den här bilden
    http://www.brollopsguiden.se/editorial/articles/images/fargtema_champ_aprikos_rosa.jpg
    Jag går mycket efter vilken färg jag vill att mina tärnor ska ha på sina klänningar. Och då faller jag nog mest för det lite gammelrosa hållet. Och då för att inte göra det för pluttigt så vill jag nog kanske få inte lite aprikosfärgade blommor och detaljer i det hela också. MEN, är lite rädd att det kan komma att skära sig om det blir för mkt..

    Hår och smink ska jag, förhoppningsvis, ordna av en tjej som min mamma klipper sig hos. Vet inte riktigt vem hon är men mamma säger att hon får mkt jobb på olika tv program och är duktig på både brud smink och hår. Så henne ska jag kolla läget med, kan vara skönt med samma tjej som ordna både smink och hår.

    Om jag inte skulle ha valt henne hade jag gärna blivit sminkad av Gabi. (gabriellaelio.blogspot.se). Och som jag har sett ni har nämt innan så är Fadi grym på uppsättningar. Och om ni någon gång ska färga håret så ska ni göra det hos Fadi också, kan rekomenderas! Annars är Karam på Elegantz på Kungsholmen också en mästare på uppsättningar. Har klippt mig där i några år och sett hans jobb. Sen också denna tjej Melissa har jag hört ska vara bra också, dock inte träffat hennes själv men många pratar om henne. http://mellose.se/category/brud-make-up-harstyling.html Jag kan ha ett namn till på en frisöt, han finns i Södertälje, minns inte nu men kan kolla :)
Svar på tråden Orientaliskt bröllop