Inlägg från: Aidis |Visa alla inlägg
  • Aidis

    Orientaliskt bröllop

    Goli, det ni kan göra är att skapa en hemsida på saker ni önskar er i olika prisklasser, så kan ni hänvisa er gäster till den sidan och så kan de typ "bocka" av det som de köper till er och samtidigt kan andra gäster se vad som har bockats av och vad som finns kvar ! En väninna till mig, berättade och hennes bror och fru gjorde en liknade sida, fast det gällde för bröllopsresa. Så hade de skrivit diverse saker som de behövde inför och under deras resa...alltifrån att köpa mackor & dryck och tidningar på flygplatsen till romantisk middag på deras favorit restaurang som de skulle besök under bröllopsresan. Allt i olika prisklasser.

  • Aidis

    Kitkät, ett förslag är också kolla in på prylar på nätet också...så har ni fler valmöjligheter. Min erfarenhet av bröllop är, både svenska och blandbröllop som våra....att dem flesta tycker det är ok att ge pengar...enklare helt enkelt, så kan brudparet köpa det som de verkligen de önskar sig. Det är i alla fall min uppfattning !

  • Aidis

    Goli, började faktiskt kolla på inbjudningskor, placeringskort, informationskort, menykort, tackkort, gästbok, och små presentaskar igår ! Det vi kommer skriva i våra inbjudningskort är dels att...vi önskar bidrag till vår smekmånad, och vi har faktiskt också bestämt att det är ett barnfri bröllop, så det kommer att stå att inga barn ska komma (fast på lite finare ), undantag är ammande barn. Jag beställt hem lite prov på inbjudningskort nu...vet inte riktigt hur jag vill att det ska se ut...tror en blandning av klassisk och modern. Jag har också tittat på monogram, som vi evt. ska på små presentaskar och kanske på placeringskorten.

  • Aidis

    Goli, både ja och nej. Det jag har tänkt är att inbjudningskorten och tackkorten ska vara ur samma serie....kort med en tunn pärlemorpräglad ram. Till vänster på kortet är det ett pärlemorpräglat mönster som ger kortet det lilla extra. Pappret i kortet är vitt och slätt i strukturen. Informationkorten kommer att vara på vitt papper. Menykort, placeringskort och presentaskar ur samma serie....pappret för menykortet och placeringskortet trycks på en vitt och transparent papper med sober lyster med två hjärtan som symboliserar vår kärlek. Presentaskarna vit ask med samma hjärtsymbol som menykorten. Hjärtsymbolen är i blank silverfolie...detta matchar vår sofreh aghd som är i vitt och silver. Typsnitt och färgen på texterna kommer att vara det samma på alla korten. I och med att alla våra blommor är i olika färger av vitt så kommer den utstickande färgen finnas i blommorna...2-3 st blommor i varje bukett & dekoration kommer antingen att vara i en svala pistagegrön som jag skrev om tidigare eller så kommer det vara sober aprikos eller en väldigt sval neonrosa. Hela buketten kommer att vara av samma sort blomma. Detsamma gäller för hela blomster dekoration både vid borden och vid sofreh aghd. Kul hade varit och finna ett par skor som matchade den utstickande färgen !!

  • Aidis

    Även gästboken kommer vara ur samma serie som menykorten med hjärtsymboler ! Har också funnit vita engångskameror i samma serie ...evt ska vi ha det också...vi får se .

  • Aidis

    Kitkät, det som jag jag har tänkt att ska stå på Informationkorten är; 1. tips på hotellboende 2. vägbeskrivning till kyrka och festlokal. Och evt. transport mellan ställen om man inte har bil. 4 info om vem som är vår toastmaster samt hans namn och tlf. 4. vem de ska kontakt kring presenter o.dyl. 5. Att de ska i samband med anmälan informera oss om de har någon allergier, eller om någon önskar alkoholfritt dryck tillsammans med maten. 6 för dem som önskar samlas vid för en gemensam brunch på söndag.

  • Aidis

    Kitkät, så här kommer vår layout se ut ungefär. Vi ska ha det skrivet på 3 språk ! Efter vigseln i kyrkan är det iranska vigsel kl. 16 på XX. Där fortsätter festen med middag och dans tills sista gästen gått hem. Vi önskar att alla ska få en så trevlig upplevelse som möjligt under vår bröllopsfest. Kontakta vår toastmaster vid eventuella tal o dylikt. Vi har pratat med två hotell XX1 och XX2. Kostnaden på XX1 är 980 SEK för enkelrum och XX SEK för dubbelrum. På XX2 kostar det 800 SEK för enkelrum och 1000 SEK för dubbelrum. För de som önskar,träffas vi på en gemensam brunch på söndagen. Meddela oss vid anmälan om ni har allergier alt specialkost och om ni vill ha alkoholfri dryck till maten. Transport till vigseln och till festen sker med eget fordon alt taxi. Bra parkeringsmöjligheter finns. I present önskar vi oss pengar till vår bröllopsresa Vill ni köpa något så finns lista hos våra toastmaster

  • Aidis

    Vet inte varför det inte blir i punktform när jag skriver från IPad och IPhone. Beklagar! Men det ska vara i punktform. Hoppas det är överskådligt !

  • Aidis

    Om ni vill att alla ska bo på samma hotell som er föreslår jag att ni talar med detta hotell och frågar om evt. rabatt. Så kan ni skriva i informationskorten att om ni bor på XX hotell så får ni rabatt om ni säger XX bröllop !

  • Aidis

    Kitkät, Jag vet att du har haft funderingar kring hur ni ska formulera er kring bröllopsgåvor...men vi kommer att skriva något med stil; Er närvaro är det som förgyller dagen! Men om ni vill skänka en gåva till oss ber vi er tänka på att vi under våra gemensamma levnadsår har sammlat på oss det mesta man kan tänka sig. Tänk porslin, hushållsmaskiner, skor och elektronik Men om ni vill ge en present så skulle vi bli överlyckliga för ett litet bidrag till vår bröllopsresa. Kontakta toastmaster XX om ni har några funderingar. (Han kommer då ha en lista på saker som vi kan tänka oss om folk inte vill ge pengar).

  • Aidis

    Kitkät, tack ! Men jag kan inte ta åt mig all äran...jag har haft en väninna och två kusiner son gifte sig nu i 2012 och jag har sett den proces som de har gått igenom . Vi hade också tänkte beställa därifrån, pratade med min väninna idag om det och hon berättade att dem är väldigt dyra. Dem tar betalt för allt, vilket gör att i slutändan det kan bli väldigt dyrare än det man har tänkt sig. Så vi ska evt. titta på e-bay och även titta i Danmark.

  • Aidis

    Hahaha...tack ! Kanske jag har varit bröllopsplanerare i tidigare liv . vi förlovade oss för 2 år sen och i samma veva förlovade sig min väninna också. Hon och mina 2 kusiner hade sina bröllop med 2 veckors mellan rum i 2012. Så det var väldigt mycket bröllop snack. Och i 2012 hade en annan väninna förlovat sig. Det var bara naturligt att det bröllop snack hela tiden under 2012. Och i år så ska jag och min väninna gifta oss med vår H2B med 2 veckors mellan rum....så hela mitt liv har de senaste 1,5 år kretsat kring bröllop och bröllopssnack. Det är alltid lika kul och snacka med andra som går igenom samma process som en själv...för även om man tror att man har koll på det mesta så är det mkt nytt eller nya infallsvinklar som kan dyka upp...som kan vara bra att ha i tankarna ! Nej vi har inte bestämt vilken hotell vi ska boka...tycker samma sak, det är svårt att finna en bra hotell! Jag har bokat min frisör och hon som ska göra tårtan ! Så jag är glad att det är ytterligare ett par grejer jag kan stryka ur min lista .

  • Aidis

    Goli, det är en salong / spa i Malmö som både brukar göra frisyrer och make-up. Så jag har bokat mig där. Tycker det smidigast att både få gjort håret och make-up på samma ställe.

  • Aidis

    Hej tjejer, får jag fråga er varifrån ni har eller tänker beställa er inbjudningskort?

Svar på tråden Orientaliskt bröllop